Bliv klar til vinterens kør-selv-ferie

Bliv klar til vinterens kør-selv-ferie

Er du en af de heldige, der tager bilen på vinterferie i år? Så husk at sikre dig, at du er klar til køreturen. På kør-selv ferien tilbagelægges ofte lange afstande på kort tid. Bilens motor og systemer skal derfor arbejde intensivt og under andre forhold end normalt. Måske I skal køre i bjerge. Eller i snevejr. Måske endda i kø. Og på vinterferien er temperaturen måske også lavere. Men fortvivl ikke. Her på siden får du en række gode råd til kør-selv ferien.

Gode råd til vinterens kør-selv-ferie

Pas på dig selv og din bil

Inden du starter bilen og kører afsted, kan du med fordel få et autoriseret eftersyn af din bil. Det er din garanti for driftssikkerhed og optimal ydeevne. Og med et autoriseret eftersyn får du samtidig forlænget din Hyundai Vejhjælp, som gælder i det meste af Europa. Se hvordan du er dækket med Hyundai Vejhjælp i udlandet lige her.

Bestil mærkater – og husk dokumenter

Flere lande, som for eksempel Tyskland, Østrig og Schweiz, kræver mærkater for at køre på motorveje eller i bestemte byer. Få et overblik og bestil mærkaterne til din bil hos FDM lige her. Husk også at medbringe jeres pas, kørekort, blå sygesikringsbevis og evt. rejseforsikringspapirer. Medbring desuden bilens originale registreringsattest, som skal kunne fremvises på forlangende. Er jeres bil kaskoforsikret, har I ret til hjælp, hvis I får problemer med bilen. Er jeres forsikringsselskab med i Rødt Kort-ordningen, kan I med fordel hente det røde forsikringskort via app og læse mere lige her.

Sæt dig ind i færdselsreglerne

Kend reglerne for både færdsel og lovpligtigt sikkerhedsudstyr i de lande, du skal køre igennem. Der kan være stor forskel - selv blandt EU-lande. I vinterperioden er det også særligt vigtigt at tjekke op på reglerne for vinterdæk. I nogle lande er vinterdæk et lovkrav i bestemte måneder – i andre lande er de et krav alt efter vejret. Læs mere om reglerne til vinterdæk og sikkerhedsudstyr på FDMs side lige her. Både vinterdæk og sikkerhedskit fås hos din lokale Hyundai-forhandler.

Opdatér bilens GPS

Det kan hurtigt blive en lang rejse, hvis du konstant ledes på afveje. Opdatér din GPS, så I kan indtaste jeres feriedestination uden bekymringer. Alle Hyundai-ejere, der har fabriksmonteret navigationsanlæg, har 10 års kortopdateringer af Hyundai MapCareTM med i købet.

Pak bilen sikkert og forsvarligt

Det er vigtigt, at din dyrebare last er godt sikret. Det gælder såvel familien som oppakningen. Brug gerne net til at fastholde din oppakning og sikre dig, at tasker og kufferter ikke er uhensigtsmæssigt placeret, så de ikke ved eventuelt hård opbremsning ender mellem børnene på bagsædet. Husk sikkerhedsveste til dig selv og dine passagerer, og medbring altid et tæppe, lidt mad og drikke og eventuelt en lille skovl, hvis I skulle være uheldige at sidde fast i vintervejret.

Medbring feriehumøret

Sidst, men bestemt ikke mindst: husk feriehumøret. Lad ferien begynde allerede i bilen. Køreturen kan til tider være lang for hele familien og i særdeleshed for bilens yngste passagerer. Så hvorfor ikke bruge tiden på lidt underholdning? I kunne for eksempel tælle, hvor mange biler med Hyundai-logo I møder på vejen til jeres feriedestination.

Tilbehør til vinterferien

Med originalt Hyundai-tilbehør og udstyr fra Thule® kan du både sikre din last, din familie og underholdningen på køreturen. Vi har nedenfor samlet et udvalg af tilbehør, som er relevant for vinterferiens destinationer. Har du spørgsmål til produkterne, eller brug for råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte din lokale Hyundai-forhandler.

Hyundai ski- og snowboardholder

Hyundai ski- og snowboardholder

Vejl. udsalgspris fra kr. 1.695,-

Transportér dine ski/snowboards på taget med denne holder. Fås i to størrelser med plads til hhv. 4 par ski el. 2 snowboards eller 6 par ski el. 4 snowboards. Bemærk: Monteres på en Hyundai lastholder, som købes separat (vejl. udsalgspris fra kr. 1.995,-).

Hyundai sikkerhedskit

Hyundai sikkerhedskit

Vejl. udsalgspris kr. 345,-

Sikkerhedskittet indeholder et førstehjælpskit, to sikkerhedsveste og en advarselstrekant.

Thule Backspace XT baggageboks

Thule Backspace XT baggageboks

Vejl. udsalgspris kr. 4.699,-

Førsteklasses bagageboks der giver bilen 300L ekstra opbevaringsplads. Bemærk: Monteres på den vipbare Thule VeloSpace XT, der giver nem adgang til bagagerummet. Købes separat.

Thule Velospace XT cykelholder/holder til baggageboks - black edition

Thule Velospace XT cykelholder/holder til baggageboks - black edition

Vejl. udsalgspris fra kr. 4.999,-

Thule Velospace XT cykelholder til enten 2 eller 3 (el)cykler, som også kan bruges til transport af bagage. Kan kombineres med Thule Backspace XT baggageboks, som købes separat.

Udstyret kan bestilles hos din lokale Hyundai-forhandler.

 

Find forhandlerSe mere tilbehør

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Til artikelsektion