Elbiler hitter som taxier i København

Elbiler hitter som taxier i København

I Københavnsområdet stiger efterspørgslen på el-taxier. Hyundai har i dag mere end 50 elbiler kørende som el-taxier i hovedstaden, og de elektriske biler giver glade kunder og god samvittighed hos Dantaxi, som vil være det førende taxiselskab, der viser respekt for miljøet.

Danskerne vælger ikke bare i stigende grad elbiler, når de køber ny bil. De efterspørger også fossilfri alternativer, når de prajer en taxi. Antallet af el-taxier i København er steget betragteligt i 2020: Fra 19 til 194 siden årsskiftet. Over 50 af dem er elbiler fra Hyundai – og flere er på vej.

Fart på el-taxier i Københavnsområdet

Hos Dantaxi skød man den elektriske omstilling for taxibranchen i gang i 2019, da man indsatte 10 el-taxier i Københavnsområdet. I dag er selskabet oppe på 150 el-taxier, og størstedelen har base i hovedstaden. Hos Dantaxi ser man frem til at kunne udvide til resten af landet:

„Vi vil gerne føre an i den elektriske omstilling i taxibranchen, og vi mærker bestemt, at efterspørgslen stiger på vores el-taxier. Både klima og miljø bliver prioriteret højt af mange privatkunder og virksomheder – også, når de bestiller taxi. Dantaxi skal være det førende taxiselskab inden for den grønne omstilling, og vi vil derfor udfase dieseltaxien i et tempo hurtigere, end lovgivningen sætter krav om,“ siger Rasmus Krochin, som er kommunikationschef hos Dantaxi.

Vognmand har god samvittighed

Mohammad Chaudhry Afzal har kørt taxi siden 1984. I dag er han taxivognmand på 27. år og har de sidste 6 måneder haft fire Hyundai KONA electric kørende som el-taxier.

„Mange bestiller en el-taxi gennem appen, men det sker også tit, at kunderne prajer en el-taxi på gaden. Så bemærker de, at bilen er næsten lydløs og spørger ind til det. De er virkelig positive. Og det giver god samvittighed at vide, at man gør en forskel for fremtiden og børnebørnene,“ siger Mohammad Chaudhry Afzal.

Andre læseforslag til dig
Hyundai IONIQ imponerer

Hyundai IONIQ imponerer

Plug-in hybridbiler overrasker flere og flere miljøbevidste familier – både når det gælder kilometer og køreglæde. René Pedersen fra Smørum har kørt 5.244 km i sin IONIQ Plug-in Hybridbil uden at tanke en eneste gang, hvilket svarer til fem måneders kørsel.

Læs mere
Nogle gange er det sikre valg også det sjove

Nogle gange er det sikre valg også det sjove

KONA er en alsidig bil, der tiltaler mange, fordi den har virkelig meget at byde på. Fra sikkerhed og komfort til design og effektivitet har bilen, hvad der skal til for at booste køreglæden på alle niveauer. Mød to bilejere, der begge nyder tiden bag rattet i deres KONA 1.0 T-GDi.

Læs mere
Hyundai Magazine

Hyundai Magazine

Læs mange flere artikler som denne i vores magasin, Hyundai Magazine. 

Læs mere