Elbil Taxi Topbanner

Elbiler hitter som taxier i København

10. november 2020

I Københavnsområdet stiger efterspørgslen på el-taxier. Hyundai har i dag mere end 50 elbiler kørende som el-taxier i hovedstaden, og de elektriske biler giver glade kunder og god samvittighed hos Dantaxi, som vil være det førende taxiselskab, der viser respekt for miljøet.

Danskerne vælger ikke bare i stigende grad elbiler, når de køber ny bil. De efterspørger også fossilfri alternativer, når de prajer en taxi. Antallet af el-taxier i København er steget betragteligt i 2020: Fra 19 til 194 siden årsskiftet. Over 50 af dem er elbiler fra Hyundai – og flere er på vej.

Fart på el-taxier i Københavnsområdet

Hos Dantaxi skød man den elektriske omstilling for taxibranchen i gang i 2019, da man indsatte 10 el-taxier i Københavnsområdet. I dag er selskabet oppe på 150 el-taxier, og størstedelen har base i hovedstaden. Hos Dantaxi ser man frem til at kunne udvide til resten af landet:

„Vi vil gerne føre an i den elektriske omstilling i taxibranchen, og vi mærker bestemt, at efterspørgslen stiger på vores el-taxier. Både klima og miljø bliver prioriteret højt af mange privatkunder og virksomheder – også, når de bestiller taxi. Dantaxi skal være det førende taxiselskab inden for den grønne omstilling, og vi vil derfor udfase dieseltaxien i et tempo hurtigere, end lovgivningen sætter krav om,“ siger Rasmus Krochin, som er kommunikationschef hos Dantaxi.

Vognmand har god samvittighed

Mohammad Chaudhry Afzal har kørt taxi siden 1984. I dag er han taxivognmand på 27. år og har de sidste 6 måneder haft fire Hyundai KONA electric kørende som el-taxier.

„Mange bestiller en el-taxi gennem appen, men det sker også tit, at kunderne prajer en el-taxi på gaden. Så bemærker de, at bilen er næsten lydløs og spørger ind til det. De er virkelig positive. Og det giver god samvittighed at vide, at man gør en forskel for fremtiden og børnebørnene,“ siger Mohammad Chaudhry Afzal.

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Til artikelsektion