Energitab

Har du talt med din benzinbil om dens energispild?

17. oktober 2019

Når vi til daglig taler om kørselsøkonomi og sammenligner en klassisk familiebil, der kører på benzin, med f.eks. en KONA electric, der udelukkende kører på el, så glemmer vi ofte, hvor meget af de forskellige motorers energi, der i virkeligheden bruges på “kørsel“.

En benzinbil bruger i runde tal 20% af energien på fremdrift, resten går tabt i vindmodstand, vejmodstand og friktion mellem motorens mange bevægelige dele. Altså går 80% tabt!

I en KONA Electric er det lige omvendt. Her er der ikke motorfriktion, fordi der ikke er bevægelig mekanik i en elmotor. Eneste tab af energi er vind- og vejmodstanden og derfor bruges hele 80% af energien til fremdrift. Det tæller alt sammen til fordel for elbilen – og lægger du dertil, at udgiften til el er meget lavere end benzin, så bliver regnestykket endnu mere dramatisk. Og så har vi slet ikke været inde på reduceringen af CO2-udledning under kørsel!

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Til artikelsektion