Guide Til Bilvalg Elektriske Biler Topbanner

Elektriske biler fra Hyundai

Elektriske biler til ethvert behov

Om du er til elbiler eller plug-in hybridbiler, så har vi en Hyundai til dig. Her på siden har vi samlet en introduktion til de forskellige elektriske drivlinjer, der findes, og vi guider dig til at vælge den, der passer bedst til dig.

Drivlinjer

Hvilke elektriske drivlinjer findes der?

Før du kan træffe beslutningen om hvilken elektrisk drivlinje, som er den rette for dig, bør du kende til de forskellige typer af elektriske biler, Hyundai kan tilbyde. Vi har nemlig flere forskellige typer elektriske biler.
Elbiler

Elbiler

Denne type kører udelukkende på el, og den udleder derfor ingen CO2 under kørsel. Alt afhængigt af modellen og batteriets størrelse, har Hyundais fuldelektriske modeller en elektriske rækkevidde fra 305-614 km.

Plug-in hybridbiler

Plug-in hybridbiler

Denne type kører både på el og benzin. Bilen skifter automatisk mellem de to drivlinjer – du kan dog også styre det manuelt. En plug-in hybridbil skal oplades, men den kan sagtens køre, uden der er strøm på. Så tager benzinmotoren blot over.

Hvad med mild hybridbiler og hybridbiler?

Hvad med mild hybridbiler og hybridbiler?

Ud over plug-in hybridbiler er det værd at nævne, at der også findes hybridbiler og mild hybridbiler. De to typer kan ikke oplades ved en ladestander, men batteriet oplades derimod automatisk under kørsel, og når du bremser.

Læs mere
IONIQ 5 igang med at lade op med IONITY ved bygning
Charge myHyundai kort

Hvorfor elektrisk?

Fordele ved at køre elektrisk

Bliv klogere på, hvilke fordele der følger med, når du kører elektrisk. F.eks. udledes der ingen CO2 under kørsel, når du kører på el. Og elektrisk kørsel er lig med støjsvag kørsel, smidige acceleration og lavere omkostninger på sigt.
Mindre CO<sub>2</sub>-udledning

Mindre CO2-udledning

En af de umiddelbare fordele ved at køre i en elektrisk bil er den reducerede CO2. Kører du f.eks. i en fuldelektrisk bil er der ingen CO2-udledning under kørsel. Og kører du i en plug-in hydridbil, udleder den mindre CO2 under kørsel end i en klassisk benzin- eller dieselbil.

Bemærk: Ovenstående er baseret på officielle WLTP-tal. Lader du aldrig plug-in hybridbilen op, vil CO2-udledningen være højere end i en klassisk benzin eller diesel bil.

Økonomisk gevinst på sigt

Økonomisk gevinst på sigt

Selvom der ofte skal flere penge op af lommen for at købe en elektrisk bil i forhold til en benzin- eller dieselbil, kan der være penge at spare på omkostninger som opladning, vedligeholdelse og afgifter, der kan give dig en besparelse på sigt.

Støjsvag kørsel og smidig acceleration

Støjsvag kørsel og smidig acceleration

Takket være elmotorens høje moment, får du en hurtig og ubesværet acceleration. Derudover er elektriske biler mere støjsvage ved lave hastigheder, hvilket både resulterer i høj kørekomfort og mindre støj i bybilledet.

Hverdagen med en elbil

Hvis du ikke allerede ejer en elektrisk bil, kan en hverdag med opladning måske lyde besværlig. Vi har talt med fire KONA Electric-ejere, som fortæller om deres hverdag med en elbil.

Charlotte fra Farum

"Jeg må sige, at min skepsis er skudt i sænk. KONA’en er ren køreglæde, støjsvag og spækket med udstyr, og selv med det lille batteri lader jeg gennemsnitligt kun op en gang om ugen. Har man ikke mulighed for ladeboks hjemme, er det stadig nemt at lade op på de mange offentlige ladestationer, f.eks. mens man er inde og handle. Jeg er blevet 'omvendt' og skal aldrig have en benzinbil igen. Til dem der stadig er i tvivl, kan jeg kun sige: Prøv det, du vil ikke fortryde det!"

Malene fra Ringsted

"På intet tidspunkt har jeg følt mig begrænset af en elbil. Jeg sammenligner det blot med, at man aldrig ville sætte sig bag rattet i en diesel/benzinbil uden at tjekke, om der er brændstof på. Det er nemt at 'tanke', uanset om det er ude- eller hjemmeopladning, man foretager."

Kaj fra Vordingborg

"Vi har på 6 mdr. kørt ca. 19.000 km med lidt planlægning på lange ture. F.eks. Vordingborg til Skagen med en pause/opladning ved Randers – en pause, som man nok ville holde uanset hvilken bil, man kørte i."

Michael fra Brejning

"Man kan ikke sammenligne en elbil med en almindelig bil. Det skal prøves. Min kone kører 140 km hver dag i bilen og nyder, hvor let det er, og at der ikke længere skal tankes. Bilen er hurtig og ligger godt på vejen, og så er det lækkert med adaptiv fartpilot på de trafikerede veje. Vi har haft bilen siden april, og i starten af november passerede vi 25.000 km. Bilen var tænkt som bil nummer to, men er i dag bil nummer ét. Har kun skulle lade den op to gange uden for hjemmet."

Mulighed for anhængertræk

Mulighed for anhængertræk

Når du vælger en elbil eller plug-in hybrid fra Hyundai, behøver du ikke undvære anhængertræk. Der er nemlig mulighed for at tilvælge træk på alle vores elektriske biler – og flere af vores modeller kan endda trække mindre campingvogne.

Læs mere

Udforsk biler

Hvilken drivlinje vælger du?

Vælg den kategori, du vil læse mere om.
Elbiler

Elbiler

Til dig, som vil køre udelukkende på el – og som gerne vil køre økonomisk og ikke udlede CO2 under kørsel.

Se udvalg
Plug-in hybridbiler

Plug-in hybridbiler

Til dig, som vil have glæde af fordelene ved at køre på el, og samtidig gerne vil have benzinmotoren til de lange ture.

Se udvalg

Hvad vil du læse mere om?

Udforsk familiebiler, SUV'er og andre biltyper

Udforsk familiebiler, SUV'er og andre biltyper

Find biler med automatgear

Find biler med automatgear

Udforsk benzinbiler

Udforsk benzinbiler

Tilbage til oversigten

Tilbage til oversigten