Topbanner Hybrid El Brint

Hybrid, el eller brint

Hvad er det rigtige for dig?

Gennem de sidste år er der kommet flere og flere el- og hybridbiler på vejene. Senest er Hyundais brintbil, NEXO, også blevet en del af gadebilledet. Men hvad er i grunden forskellene på den ene slags bil og den anden – og hvilken passer bedst til dig og dine behov?

Hvad er fordelene ved at vælge en elbil?

  • Du gør en aktiv indsats for et bedre miljø
  • Du får en bedre kørselsøkonomi
  • Du får en mere friktionsløs og støjsvag kørsel
  • Du får en hurtig og smidig acceleration
  • Du får masser af sikkerhed og udstyr
  • Du får en bil, der er billig i drift
Electric

Electric

En bil, der udelukkede kører på el, kaldes “electric“. Den klassiske benzin- eller dieselmotor er skiftet ud med en kraftfuld elmotor og et stærkt batteri. Det betyder, at en elbil ikke skal tankes, men derimod oplades med strøm, således at du med KONA Electric og IONIQ 5 kan vinke farvel til fossilt brændstof og i stedet glæde dig over, at du ikke udleder CO2, når du kører.

Du oplader din elbil fra enten de offentlige ladestandere, der er opstillet ved mange indkøbscentre og i mange boligområder, eller fra din egen ladestander derhjemme.

Dette kræver et abonnement hos en potentiel udbyder af strøm til din elbil. Det er muligt at oplade en elbil via det såkaldte “mormorkabel“, som følger med, når du køber en elbil. Med mormorkablet lader du direkte fra elnettet i dit hus, men det er ikke en løsning, vi anbefaler – udover i nødstilfælde – da det ikke kan holde til så stor belastning, som det kræver at oplade en elbil. En elbil er lydløs, næsten, og så har den en hurtig og jævn acceleration – alle kræfter er til stede lige fra start. Som elbil tilbyder vi IONIQ 5 og KONA Electric med rækkevidder på henholdsvis op til 481 kilometer og 484 kilometer.

En elbil passer til dig, der vil køre grønt – hver dag!

Læs mere om KONA Electric

Læs mere om IONIQ 5

Hybrid

Hybrid

Her er tale om en bil, der både kører på el og benzin, og som aldrig skal lades op. Batteriet oplades automatisk under kørsel, og når du bremser. En hybridbil skifter selv mellem el- og benzin, så du får den mest økonomiske kørsel. Elmotoren træder typisk i kraft i forbindelse med start/stop og kørsel ved lave hastigheder. Med en hybridbil skal du altså stadig besøge en tankstation i ny og næ, men bare ikke så ofte, som hvis du kørte i en “almindelig“ bil.

Hybrid passer til dig, der gerne vil køre miljøvenligt, men samtidig gerne vil slippe for at lade bilen op. Den største økonomiske fordel opnås, hvis du primært kører i byen.

 

 

Plug-in hybrid

Plug-in hybrid

En plug-in hybrid er en bil, der kombinerer en klassisk forbrændingsmotor med en elektrisk motor og et batteri. Bilen kan køre på el alene, så længe batteriet er tilstrækkeligt opladt. En plug-in hybrid vælger hele tiden den mest økonomiske form for kørsel og skifter automatisk mellem el og benzin. Ønsker du selv at styre, hvilken form for energi du vil køre med, kan du selv skifte ved blot at trykke på en knap.

Bilen har et stort batteri, der gør det muligt at køre relativt langt på el – f.eks. til og fra arbejde. Batteriet oplades på samme måde som en elektrisk bil, nemlig med ladekabel og ladestander. Under kørsel oplades batteriet delvist på samme måde som en almindelig hybridbil.

Som plug-in hybrid tilbyder vi hos Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid (op til 62 kilometers el-kørsel på en opladning) og SANTA FE Plug-in Hybrid (op til 58 kilometers el-kørsel på en opladning). 

Plug-in hybrid passer til dig, der pendler mellem 50-60 km om dagen og gerne vil køre på el – uden at skulle bekymre dig om rækkevidden på længere ture. Og som har mulighed for at oplade på farten, jobbet eller hjemme.

Læs mere om TUCSON PHEV

Læs mere om SANTA FE PHEV

 

Mild hybrid

Mild hybrid

Her er i virkeligheden tale om en klassisk benzin- eller dieselbil, hvor der er tilkoblet lidt mere batterikraft og en lille elmotor, der automatisk aktiveres ved start og acceleration. Batteriet er ikke kraftigt nok til, at bilen kan køre på el alene. Vores populære familiebil, i30, og vores SUV, TUCSON, fås som mild hybrid.

Mild hybrid passer til dig, der gerne vil have en mere miljøvenlig bil med et reduceret brændstofforbrug og mindre CO2-udledning, men hvor bilen i høj grad minder om almindelige benzin- og dieselbiler.

Læs mere om i30

Læs mere om TUCSON

 

Brint

Brint

En brintbil er egentlig en avanceret elbil, der producerer sin egen elektricitet. Gennem en kemisk reaktion mellem ilt og brint skabes der store mængder el – og eneste udledning er … vand! Brint tankes på samme måde som benzin og diesel, så der er ikke brug for opladning med kabler. En fuld optankning tager ganske få minutter.

Hos Hyundai tilbyder vi brintbilen NEXO, der kan køre helt op til 666 kilometer på én enkelt optankning. Under kørsel udledes ikke CO2.

Brint passer til dig, der vil være et skridt foran på den miljøteknologiske front, og som har behov for en rækkevidde, der er fuldt på højde med klassiske benzin- og dieselbiler.

Læs mere om NEXO

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Til artikelsektion

Denne side er senest opdateret 19.03.2021.