Mand fylder bagagerum på IONIQ 5 hvor sæderne er lagt ned

Hyundais store bagagerumstest

30. maj 2022

Tænk bagagerummet med, når du vælger ny bil

Det er en stor udgift at købe ny bil, så det er vigtigt at tænke et par år frem i tiden – for måske ændrer behovene sig. Måske skal der være plads til en barnevogn? Måske går du med overvejelser om at få en hund? Vi har lavet en stor bagagerumstest for et udvalg af vores forskellige Hyundai-modeller, så du kan gøre det rette køb, og så du vælger en bil, der er fremtidssikret.
Hyundai i30 Stationcar med åben bagklap
Hyundai bagagerum med splitbagsæder og variabel bagagerumsbund

Gode råd

Spørgsmål, du bør overveje

Det giver sig selv, at bagagerummets størrelse er afhængig af selve bilens størrelse. Men der er faktisk ofte meget mere plads i mindre bilers bagagerum, end man umiddelbart tror. Mange modeller kan lægge bagsæderne ned, så du kan udvide bagagerummet, når du har brug for det. Andre modeller har bagsæder, der kan skubbes frem, så du på den måde får mere plads til dine tasker, klapvogne mv.

1. Har du en pladskrævende hobby?

Det kræver ekstra plads i bagagerummet, hvis du dyrker en sport eller har en hobby, der kræver plads i bilen. Her er det måske nødvendigt med en Hyundai, hvor bagsæderne kan lægges ned, så der kan blive frigivet ekstra plads, eller måske skal du overveje en i30 Stationcar eller en af de større SUV-modeller; TUCSON eller SANTA FE.

2. Skal der være plads til barnevognen?

Det er altid en god idé at kontrollere, om der er plads til netop din barnevogn i bagagerummet på den model, du overvejer at købe. Det er ikke altid sjovt at skulle skille hele barnevognen ad for at få plads til den, og i mange af vores modeller er det heller ikke nødvendigt. 

3. Må hunden komme med på tur?

En hund kræver plads – også når den skal med ud og køre. En hundeboks er en god idé, hvis du vil give din hund den sikreste køretur. Har du allerede en hundeboks, så er det altid en god idé at lave en helt konkret test, inden du køber ny bil, så du ikke står med en hundeboks, der er et par centimeter for stor. Ønsker du ikke en hundeboks, kan du overveje hundegitter, der kan købes som originalt tilbehør til de fleste af vores modeller. 

4. Hvad med haveaffald?

Enhver haveejer ved, hvor bøvlet det kan være at skulle køre frem og tilbage til genbrugspladsen med sit haveaffald, fordi der ikke er plads til det hele på én gang. Sækkene fylder, og de er ikke altid helt rene. Her er et stort bagagerum en god idé – måske med en bagagerumsbakke, der kan beskytte bilen imod snavset. Har du meget haveaffald, kan du overveje anhængertræk, der fås som tilbehør til alle vores modeller - også vores elektriske modeller.  

5. Er det nok med et stort bagagerum?

Står du ofte med opgaver, hvor selv det største bagagerum ikke slår til, bør du overveje en bil, hvor du kan montere tagboks eller et anhængertræk. På den måde kan du uden problemer tage på selv den længste kør-selv-ferie og stadig finde plads i tagboksen, mens anhængertrækket er en god idé, hvis du skal have cykler med, eller hvis du indimellem skal have mulighed for at køre med trailer.

6. Tager I på kør-selv-ferie af og til?

Er I en familie, der tager bilen på årets skiferie, eller tager turen ned gennem Europa om sommeren, så er det en god idé, at I allerede fra start tænker på bagagerumsplads. Tasker, kufferter, legetøj, computere og hvad, der ellers skal med på langfart, fylder i ethvert bagagerum. Især hvis familien er stor, og der måske er teenagebørn med, eller små børn, der kræver en klapvogn, så er det vigtigt, at du vælger en Hyundai-model med bagagerum, som passer til dit behov.

Bagagerumstest

Se, hvor meget bagage vores biler kan rumme

Hvor meget kan der egentlig være i et bagagerum? Ved hver af vores modeller oplyser vi, hvor mange liter bagagerummet kan indeholde – men hvad er det egentlig omsat til kufferter, flyttekasser og barnevogn? Det kan du finde svar på herunder.
i10 bagagerumstest

i10 bagagerumstest

Vores i10 er den mindste Hyundai på markedet, men du skal ikke lade dig narre af bilens størrelse, når det gælder bagagerummet – den kan nemlig rumme hele 252 liter. Men hvad betyder det, når det skal omsættes til f.eks. kufferter? Som du kan se på billederne fra vores test, så kan der være mindst to færdigpakkede kufferter i det rummelige bagagerum. Og hvad med en barnevogn? Vi tog hjulene af barnevognen, og så var der fint plads til den uden at lægge splitbagsædet ned. Men lægger du bagsædet ned, så har du pludselig hele 1.050 liter.

Tomt bagagerum i Hyundai i10
To kufferter i bagagerummet på Hyundai i10
Barnevogn i bagagerummet på Hyundai i10

Test udført med en barnevogn af mærket Odder.

i20 bagagerumstest

i20 bagagerumstest

Der er plads til 352 liter i bagagerummet på en i20. I flere af i20-modellerne kan du også justere bagagerumsbunden nedad, så du øger pladsen yderligere. Vi har testet med en flyttekasse, to kufferter og en barnevogn. Det rummelige bagagerum i i20 håndterede fint opgaven - og efterlod samtidig plads til mere. Lægger du splitbagsædet ned, kan du gøre bagagerummet endnu større – helt op til 1.165 liter. 

Tomt bagagerum i Hyundai i20
Papkasse i bagagerum på Hyundai i20
To kufferter i bagagerummet på Hyundai i20
Barnevogn i bagagerummet på Hyundai i20

Test udført med en barnevogn af mærket Odder.

BAYON bagagerumstest

BAYON bagagerumstest

Med en BAYON får du en praktisk og kompakt SUV, der er bygget med et stort og rummeligt bagagerum på hele 411 liter (og 1.205 liter, hvis du lægger bagsæderne ned). Det giver dig god plads til hverdag og ferie. Flyttekasse, barnevogn eller hele tre kufferter - BAYON kan rumme det hele.

Tomt bagagerum i Hyundai BAYON
Papkasse i bagagerummet på Hyundai BAYON
Tre kufferter i bagagerummet på Hyundai BAYON
Barnevogn i bagagerummet på Hyundai BAYON

Test udført med en barnevogn af mærket Odder.

KONA Electric bagagerumstest

KONA Electric bagagerumstest

KONA Electric tilbyder dig en af sin klasses største bagagerum, nemlig 332 liter. Det betyder, at du har rigeligt med plads til barnevogn, flyttekasser og kufferter. Så uanset hvor turen går hen og med hvem, kan du have det hele med i din KONA Electric. Og faktisk kan du tredoble bagagepladsen på ganske få sekunder, når du lægger sæderne ned.

Tomt bagagerum på Hyundai KONA Electric
Flyttekasse i bagagerum på KONA Electric
To kufferter i bagagerummet på Hyundai KONA Electric
Barnevogn i bagagerummet på Hyundai KONA Electric

Test udført med en barnevogn af mærket Odder.

TUCSON bagagerumstest

TUCSON bagagerumstest

Afhængig af hvilken TUCSON-model du vælger, får du et særdeles rummeligt bagagerum på mellem 558-577 liter. Det betyder, at du ikke behøver afmontere hjul på barnevognen, hvis du skal have den med på tur. Og du kan have flere flyttekasser med på samme tid - og du kan sagtens pakke tre kufferter i bagagerummet uden problemer. Og med et splitbagsæde og justerbart bagsæde kan du endda øge pladsen endnu mere, helt op til 1.756 (afhængig af model). 

Tomt bagagerum på Hyundai TUCSON
Hyundai TUCSON bagagerum pakket med 2 flyttekasser
Tre kufferter i bagagerummet på Hyundai TUCSON
Barnevogn i bagagerummet på Hyundai TUCSON

Test udført med en barnevogn af mærket Odder.

IONIQ 5 bagagerumstest

IONIQ 5 bagagerumstest

Med en IONIQ 5 er der (næsten) ingen grænser for, hvor meget bagage du kan have med. Du får nemlig bagagerum både for og bag! Bagagerummet bagtil kan rumme 527 liter, og vipper du bagsæderne ned, har du hele 1.587 liter. I motorrummet foran får du ekstra 57 liter (og 24 liter i modellen med firehjulstræk). Så med en IONIQ 5 kan du med lethed have både barnevogn, kufferter, tasker, fiskestænger, børnenes legetøj eller familiens kæledyr sikkert med på tur.

Tomt bagagerum i Hyundai IONIQ 5
To flyttekasser i bagagerummet på Hyundai IONIQ 5
Tre kufferter i bagagerummet på Hyundai IONIQ 5
Barnevogn i bagagerummet på Hyundai IONIQ 5

Test udført med en barnevogn af mærket Odder.

Kom ud og prøv en Hyundai – og test bagagerummet

Kom ud og prøv en Hyundai – og test bagagerummet

Når du booker en prøvetur i en af vores Hyundai-modeller, er det oplagt, at du også lige tjekker, om bagagerummet passer til dine behov. Er der plads til barnevognen, jagtgrejet og/eller golftasken? Husk også at afprøve, hvor meget yderligere bagagerumsplads du får, når du lægger bagsæderne ned. Vores forhandlere står altid klar til at hjælpe og vejlede dig.

Book prøvetur
Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler