Siden af Hyundai KONA

KONA er kåret som Årets Brugtbil 2023

Artikel udgivet 22. juni 2023

Vores populære SUV, Hyundai KONA, er kåret som årets bedste brugtbilkøb. Der er tale om modellerne fra 2017-2020. Det er kombinationen af et højt udstyrs- og sikkerhedsniveau og den lange fabriksgaranti, der gør, at KONA vinder foran 125 andre biler. Samme kombination gjorde, at Hyundai i30 vandt prisen i 2021.

"Hyundai KONA er Årets Brugtbil 2023 på baggrund af dens høje sikkerhed, komfort og harmoni."

Martin Gregersen, jurymedlem, der repræsenterer Applus Automotive

Sikker, komfortabel og harmonisk

Når Bil Magasinet, FDM Motor og Bilbasen gennem årene har testet de nye KONA-modeller, har det altid resulteret i rosende anmeldelser. Og det, sammenholdt med fem års fabriksgaranti, gør, at den er attraktiv som brugtbil, fordi hvis du køber en tre år gammel bil, så kan du fortsat nyde de resterende to år af garantien.

"Hyundai KONA er Årets Brugtbil 2023 på baggrund af dens høje sikkerhed, komfort og harmoni. KONA har en god byggekvalitet kombineret med højt udstyrsniveau og gode køreegenskaber gør den til et godt valg," vurderer jurymedlem Martin Gregersen, der repræsenterer Applus Automotive i juryen og er en af landets førende brugtbileksperter.

Så meget vandt KONA over de andre

Så meget vandt KONA over de andre

Resultatet af finalerunden i Årets Brugtbil 2023:

Hyundai KONA: 160 point
BMW i3: 120 point*
Volvo V60: 120 point
VW T-ROC: 65 point
Peugeot 208: 15 point

*BMW i3 har flere førstepladser end Volvo V60, og derfor placeres BMW i3 foran Volvo V60.

Hyundai KONA
Fælge på Hyundai KONA

KONA er en langtidsholdbar investering

Der er i øjeblikket omkring 200 brugte KONA’er til salg. Både som elbil, dieselbil, benzinbil og hybrid. Prisen starter fra 150.000 kr. på modellen fra 2019 i udstyrsvarianten Trend, der har kørt 104.000 kilometer. Og særligt interessant er det, at det tager omkring 39 dage at sælge en brugt KONA, hvilket er væsentligt hurtigere end gennemsnittet på 56 dage for alle brugte biler.

Hvordan kåres vinderen af Årets Brugtbil?

Det er 18. gang, at Årets Brugtbil kåres. Bag kåringen står en jury sammensat af biljournalister og brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb, og derfor kigger juryen på totaløkonomi, soliditet og værdi for pengene i de enkelte biler. Kåringen sættes i perspektiv af, at der sælges omkring 450.000 brugte biler om året i Danmark.

Kåringen er sammensat sådan, at den har to runder. En indledende runde, hvor juryen nominerer fem biler ud fra de 125 mest solgte biler det foregående år. De fem biler, som får flest nomineringer, går videre til finalerunden. Via en hemmelig afstemning afgiver jurymedlemmer 15 point til deres førstevalg, 10 point til nummer to og 5 point til tredjepladsen. Den bilmodel, som får flest point vinder titlen som Årets Brugtbil.

Bagenden af Hyundai KONA
Baglygte på Hyundai KONA

Vil du hellere have en ny KONA?

Vi har KONA Electric på lager. Så hvis du er på udkig efter en ny SUV, du kan få leveret her og nu, og som er en god langtidsholdbar investering, så kontakt din forhandler allerede i dag.
KONA Electric

KONA Electric

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler