Hyundai IONIQ imponerer

Hyundai IONIQ imponerer

Over 5.000 km uden at tanke benzin

Plug-in hybridbiler overrasker flere og flere miljøbevidste familier – både når det gælder kilometer og køreglæde. René Pedersen fra Smørum har kørt 5.244 km i sin IONIQ plug-in hybridbil uden at tanke en eneste gang, hvilket svarer til fem måneders kørsel.

Da Rene Pedersen i 2019 købte en Hyundai IONIQ med en fuld tank på 45 liter, så han frem til en grønnere hverdag med den topudstyrede plug-in hybridbil, der kombinerer en el- og benzinmotor. Mere end 5 måneder senere var det blevet til hele 5.244 km bag rattet uden et eneste stop på en tankstation. Det svarer til 133 km pr. liter benzin.

”Bilen er fuldstændig stille, og det giver en helt ekstraordinær kørekomfort. Det føles som at svæve på en sky."

René Pedersen

René bor i Smørum og kører bl.a. til arbejdet i Albertslund, hvor der er ca. 15 km hver vej:

”Vi havde slet ikke set det komme, at man kunne køre så langt på strøm og én tank benzin. Jeg lader så ofte som muligt, da jeg helst vil køre på strøm. Og sker det, at jeg ikke er i nærheden af en ladestander, giver benzinmotoren selvfølgelig en god sikkerhed. Men for os, er der helt klart gået sport i køre så langt som muligt uden at tanke, og det giver jo god samvittighed”, fortæller Rene Pedersen.

Miljørigtig hybrid med høj komfort

De mange kilometer uden optankning kan lade sig gøre takket være forbrændingsmotoren, der kombinerer en elmotor på 44.5 kW med et batteri, der kan køre op til 52 km på strøm. Den klare fordel er således, at man kan køre 52 km på el og samtidig slippe for frygten for at køre tør. For når strømmen er brugt op, slår bilen automatisk over på sin 1.6 GDi benzinmotor.

At danskerne i højere og højere grad får øjnene op for el- og plug-in hybridbiler, er ikke kun, fordi bilkøberne er mere miljøbevidste i dag. Det er også fordi, man ikke behøver at gå på kompromis, når det kommer til udstyr. Motorerne fungerer uafhængigt af hinanden, og overgangen mellem el, hybrid og benzin er nærmest ikke mærkbar. Det høje komfortniveau er også noget, som René Pedersen sætter stor pris på:

”Bilen er fuldstændig stille, og det giver en helt ekstraordinær kørekomfort. Især når vi kører på el. her er den særligt lydløs, accelerer lynhurtigt, og man skal ikke tænke på at skifte gear. Det føles som at svæve på en sky. Det er i det hele taget en superlækker bil at køre i, og den er helt perfekt til mit kørselsbehov”, slutter René Pedersen.

IONIQ Plug-in Hybrid

IONIQ Plug-in Hybrid

Den billigste plug-in hybrid, du kan eje!

Mere om modelByg din bil

Andre læseforslag til dig
En del af familien Hundebøll

En del af familien Hundebøll

Mattias Hundebøll og hustruen, Marie, havde længe talt om at udskifte familiens gamle benzinbil med en ny og moderne elbil. Grøn kørsel var begyndt at [...]

Læs artikel
Automatgear og adaptiv fartpilot

Automatgear og adaptiv fartpilot

Adaptiv fartpilot gør køreturen både nemmere og mere sikker. Kombineret med automatgear får sikkerheden endda et ekstra løft. I alle IONIQ-modeller er [...]

Læs artikel
Hørt om vores magasin?

Hørt om vores magasin?

Læs mange flere artikler som denne i vores magasin, Hyundai Magazine.

Mere om Hyundai Magazine