Hyundai-mekaniker viser Hyundai-ejer undervognen på hans bil

Sådan holder du selv din bil mere sikker

6. november 2020

En Hyundai er fra fabrikken fyldt med højteknologisk sikkerhedsudstyr, der giver dig en tryg kørsel. Men der er stadig en del, du selv kan gøre for at øge din bils sikkerhed.
Hyundai-mekaniker skifter dæk på en Hyundai-bil

Dæk

Kontrollér jævnligt dine dæk for skader, slitage og mønster. På dækkene er der en slidindikator, der ses som små forhøjninger i dækkenes kanaler. Er mønstret slidt herned, er tiden inde til dækskifte.

Sommerdæk og vinterdæk

Din sikkerhed er afhængig af, at du til enhver tid har monteret de rigtige dæk. Skift fra sommer- til vinterdæk allerede før frosten kommer, og tilbage igen når du er sikker på, at der ikke længere er frost. De korrekte dæk øger din bils vejgreb markant!

 

Hyundai-mekaniker skifter vinduesvisker på Hyundai bil

Vinduesviskere

Et godt udsyn er vigtigt for sikkerheden. Hold altid øje med, om viskerbladene „trækker spor“ på ruden eller ikke længere gør vinduet tilstrækkeligt rent. Kontrollér jævnligt, at gummiet på viskerne slutter tæt til vinduet, og at der ikke er revner i det.

Sprinklervæske

Sørg hele tiden for at have fyldt din bil op med sprinklervæske, så du altid kan sikre et optimalt udsyn.

Bilens lys og horn

Hold øje med din bils bremselys, blinklys, kørelys og signalhorn. Det siger sig selv, at de er vigtige for din sikkerhed.

 

Hyundai-mekaniker måler dæk

Dæktryk

Det korrekte dæktryk er både godt for brændstoføkonomien og for din bils kontakt med vejbanen. Det anbefalede dæktryk finder du på siden af døren eller i instruktionsbogen. Nyere biler er udstyret med automatisk dæktryksmåling (TPMS), som hjælper dig med at overvåge dæktrykket konstant.

Sikkerhedskit

Sørg altid for at have et sikkerhedskit med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Indeholder førstehjælpskasse, to sikkerhedsveste og en advarselstrekant.

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler