Sådan holder du selv din bil mere sikker

Sådan holder du selv din bil mere sikker

En Hyundai er fra fabrikken fyldt med højteknologisk sikkerhedsudstyr, der giver dig en tryg kørsel. Men der er stadig en del, du selv kan gøre for at øge din bils sikkerhed.
Hold Bil Almindelig 3

Dæk

Kontrollér jævnligt dine dæk for skader, slitage og mønster. På dækkene er der en slidindikator, der ses som små forhøjninger i dækkenes kanaler. Er mønstret slidt herned, er tiden inde til dækskifte.

Sommerdæk og vinterdæk

Din sikkerhed er afhængig af, at du til enhver tid har monteret de rigtige dæk. Skift fra sommer- til vinterdæk allerede før frosten kommer, og tilbage igen når du er sikker på, at der ikke længere er frost. De korrekte dæk øger din bils vejgreb markant!

 

Hold Bil Almindelig 1

Vinduesviskere

Et godt udsyn er vigtigt for sikkerheden. Hold altid øje med, om viskerbladene „trækker spor“ på ruden eller ikke længere gør vinduet tilstrækkeligt rent. Kontrollér jævnligt, at gummiet på viskerne slutter tæt til vinduet, og at der ikke er revner i det.

Sprinklervæske

Sørg hele tiden for at have fyldt din bil op med sprinklervæske, så du altid kan sikre et optimalt udsyn.

Bilens lys og horn

Hold øje med din bils bremselys, blinklys, kørelys og signalhorn. Det siger sig selv, at de er vigtige for din sikkerhed.

 

Hold Bil Almindelig 2

Dæktryk

Det korrekte dæktryk er både godt for brændstoføkonomien og for din bils kontakt med vejbanen. Det anbefalede dæktryk finder du på siden af døren eller i instruktionsbogen. Nyere biler er udstyret med automatisk dæktryksmåling (TPMS), som hjælper dig med at overvåge dæktrykket konstant.

Sikkerhedskit

Sørg altid for at have et sikkerhedskit med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Indeholder førstehjælpskasse, to sikkerhedsveste og en advarselstrekant.

Andre læseforslag til dig
Guide til sikkerhedsudstyr

Guide til sikkerhedsudstyr

Hos Hyundai har vi altid været begejstrede for ny teknologi. Især når det er med til at gøre vores biler endnu mere sikre. For hver ny model kommer der en ny feature, der forbedrer sikkerheden - og i dag udgør listen over udstyr og features et mindre opslagsværk. 

Læs mere
Automatgear og adaptiv fartpilot

Automatgear og adaptiv fartpilot

Adaptiv fartpilot gør køreturen både nemmere og mere sikker. Kombineret med automatgear får sikkerheden endda et ekstra løft. I alle IONIQ-modeller er begge funktioner en del af standardudstyret.

Læs mere
Hyundai Magazine

Hyundai Magazine

Læs mange flere artikler som denne i vores magasin, Hyundai Magazine. 

 

Læs mere