Book tid til hjulskifte i dag

Vores forhandlere og serviceværksteder står klar til at hjælpe dig med hjulskifte – flere tilbyder også muligheden for at opbevare dine sommerhjul vinteren over. Book tid til hjulskifte allerede i dag og undgå en lang ventetid, når alle andre også vil have skiftet til vinterhjul.

 

Book tid til hjulskifteFind din forhandler

Kør efterår og vinter sikkert i møde

De rigtige dæk er en væsentlig faktor for din sikkerhed, når du kører bil. Dækkene er det eneste, der har direkte kontakt med asfalten, og de er derfor afgørende for bilens styre- og bremseegenskaber. Derfor er det vigtigt, at din bil er klædt rigtigt på til sæsonen. I den kommende sæson er vejrforholdene ofte ret omskiftelige. Sne. Regn. Slud. Frost. Måske isslag. Vejrforholdene påvirker vejforholdene og kan dermed udgøre en risiko for, at du mister kontrollen over bilen. Med vinterdæk har du det bedste udgangspunkt for at køre efterår og vinter sikkert i møde.

Gode råd om vinterdæk

En god tommelfingerregel er, at du skal skifte fra sommer- til vinterdæk, når temperaturen er under 7 grader. Ved denne temperatur stivner sommerdækkenes gummi og derved forringes ydeevnen – og din sikkerhed, når du kører. Vinterdæk er fremstillet i gummi, der er særligt velegnet til lave temperaturer, da det bevarer smidigheden og derved sikrer, at du kan styre og bremse optimalt.

 

Vær opmærksom på følgende, når du skal købe eller kontrollere vinterdæk:

Sørg for et godt og sikkert dækmønster

Sørg for et godt og sikkert dækmønster

Det er vigtigt for din sikkerhed, at der er nok slidbane eller mønsterdybde på dine dæk. Færdselsloven fastslår, at dine dæk skal have mindst 1,6 mm mønsterdybde. På vinterdæk er mønsterdybden dog særligt vigtig. Derfor anbefales mindst 4,0 mm mønsterdybde.

Tjek alderen på dækkene

Tjek alderen på dækkene

Dæk ældes løbende, og det påvirker ydeevnen. Derudover udvikles der konstant på teknologien, så det kan være en god idé at holde sig opdateret – både for sikkerheden og brændstoføkonomien.

Montér altid vinterdæk på alle fire hjul

Montér altid vinterdæk på alle fire hjul

For at opnå optimal sikkerhed skal du skifte til vinterdæk på alle bilens fire hjul. Monterer du kun vinterdæk på to af bilens hjul, kan der opstår en farlig situation, da dækkenes gummi agerer forskelligt.

Tænk dig om, når du vælger fælge og dæk

Tænk dig om, når du vælger fælge og dæk

Et fælg og en dækstørrelse, der ikke er tilpasset lige netop din bilmodel, kan gøre din bilen mere usikker. Har fælget og dækket ikke de rigtige specifikationer, kan det påvirke din og din families sikkerhed og faktisk være direkte ulovligt. Derfor er det vigtigt, at du er særligt opmærksom, når du køber nye fælge og dæk. Spørg altid din lokale Hyundai-forhandler til råds, hvis du er i tvivl om dit valg.

 

Opbevar dine øvrige dæk optimalt

Opbevar dine øvrige dæk optimalt

For at sikre, at dine øvrige dæk er brugbare til næste sæson, skal de opbevares bedst muligt. Din lokale Hyundai-forhandler hjælper gerne med dækopbevaring – eller giver dig råd og vejledning herom.

Vinterdæk på kør-selv ferien


I Danmark er anvendelse af vinterdæk ikke et lovkrav, men vi anbefaler altid, at du vælger de dæk, der egner sig bedst til sæsonen. Det gælder din og dine passagerers sikkerhed. Vær opmærksom på, at der kan være andre love og regler i øvrige lande. Vi har samlet et kort overblik over, hvor og hvornår du skal benytte vinterdæk i danskernes mest besøgte lande den kommende sæson:

Sverige

Vinterdæk er lovpligtige i perioden 1. december – 31. marts

Under særlige omstændigheder

Norge

Det er ikke lovpligtigt at have vinterdæk på bilen

Tyskland

Vinterdæk er lovpligtige ved vintervejr

Østrig

Vinterdæk er lovpligtige i perioden 1. november – 15. april

Under særlige omstændigheder

Bliv klog på love og regler for kørsel med vinterdæk i andre europæiske lande:

 

Læs FDMs guide