Det siger ejerne af elektriske biler

Det siger ejerne af elektriske biler

Hvis du ikke allerede ejer en elektrisk bil, kan en hverdag med opladning måske lyde besværlig. Men i dag er elektriske biler så udbredte, at det hele tiden bliver nemmere at være elbilsejer. Faktisk kører der mere end 47.000 elektriske biler på de danske veje*. Her på siden kan du læse, hvad nogle af ejerne fortæller om at køre elektrisk.

Om at køre IONIQ plug-in hybrid
Billede 2 (1)
”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi ville være i stand til at køre over 3.000 km på én tankfuld benzin. Så på den måde passer IONIQ plug-in hybrid perfekt til vores kørselsbehov, og vores samvittighed har aldrig før været så grøn”.

Line Sørensen fra Hvidovre

Om at køre KONA electric
120812 Hyundai Progress 1440X810 IONIQ KONA Electric 2
”Jeg må sige, at min skepsis er skudt i sænk. KONA’en er ren køreglæde, støjsvag og spækket med udstyr, og selv med det lille batteri lader jeg gennemsnitligt kun op en gang om ugen. Har man ikke mulighed for ladeboks hjemme, er det stadig nemt at lade op på de mange offentlige ladestationer, f.eks. mens man er inde og handle. Jeg er blevet “omvendt”, og skal aldrig have en benzinbil igen. Til dem der stadig er i tvivl, kan jeg kun sige: Prøv det, du vil ikke fortryde det!”.

Charlotte fra Farum

Backlight
”På intet tidspunkt har jeg følt mig begrænset af en elbil. Jeg sammenligner det blot med, at man aldrig ville sætte sig bag rattet i en diesel/benzinbil uden at tjekke, om der er brændstof på. Det er nemt at “tanke“, uanset om det er ude- eller hjemmeopladning, man foretager”

Malene fra Ringsted

Headlights
”Vi har på 6 mdr. kørt ca. 19.000 km med lidt planlægning på lange ture. F.eks. Vordingborg til Skagen med en pause/opladning ved Randers – en pause, som man nok ville holde uanset hvilken bil, man kørte i”.

Kaj fra Vordingborg

Instrument
”Man kan ikke sammenligne en elbil med en almindelig bil. Det skal prøves. Min kone kører 140 km hver dag i bilen, og nyder hvor let det er, og at der ikke længere skal tankes. Bilen er hurtig, og ligger godt på vejen, og så er det lækkert med adaptiv fartpilot på de trafikkerede veje. Vi har haft bilen siden april, og i starten af november passerede vi 25.000 km. Bilen var tænkt som bil nr. 2, men er i dag bil nr. 1. Har kun skulle lade den op to gange uden for hjemmet”.

Michael fra Brejning

Hvad vil du læse mere om?
Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Hvilken elektrisk bil passer til mig?

Hvilken elektrisk bil passer til mig?

Bliv klogere på opladning

Bliv klogere på opladning

Byg din egen elektriske bil

Byg din egen elektriske bil

*Kilde: Bilstatistik.dk. Bestand pr. 26-11-19. Drivkraft: El, Hybrid, benzin/el, Hybrid, benzin/el (plugin), Hybrid, diesel/el, Hybrid, diesel/el (plugin), Brint.