Så langt kan du køre i en elektrisk bil

Så langt kan du køre i en elektrisk bil

Med en opladet bil er du klar til at køre afsted. Men hvor langt kan du egentlig køre på en opladning? Og hvad gør du, når det snart er tid til at lade på ny? Læs med og få svar på spørgsmålene her.

Hvor langt kan du køre?

Til hverdag

Til hverdag

De fleste hverdagspendlere kan sagtens køre en hel dag på en enkelt opladning i en elbil. Med en Hyundai IONIQ Electric kan du fx køre op til 311 km. på en opladning, og med en KONA Electric Long Range kan du køre helt op til 484 km. IONIQ 5 kører op til 481 km. Vælger du en plug-in hybrid, kan TUCSON f.eks. køre op til 62 km på el, mens SANTA FE kan køre op til 54 km på el, hvorefter bilen automatisk skifter til benzinkørsel, når strømmen slipper op*.

I weekenden

I weekenden

Den lange rækkevidde på elbiler betyder, at du også kan tage din elbil med på weekendtur. En tur mellem Aarhus og København er fx ikke noget problem i en KONA Electric Long Range.

På ferie

På ferie

Skal du længere endnu, og måske endda udenlands? Der er tusindvis af ladestationer i Europa. Det er derfor også muligt at oplade din elektriske bil i udlandet. Hyundais LIVE Services hjælper også her med at finde en ladestander nær dig, og opladning foregår som du kender det fra Danmark.

*Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil og temperatur.

Når det er tid til at lade op

Bilen giver to advarsler

Bilen giver to advarsler

Før batteriet er helt tomt, får du to advarsler. Den første advarsel er en notifikation og et lydsignal om, at du har begrænset rækkevidde. Den anden advarsel består af to advarselslamper og en reduktion af kraft. Når metertallet når 0, går din bil i stå, og du er nødt til at oplade den, før du kan køre videre. Det er derfor en god idé at oplade din elektriske bil hver gang, at det er muligt, så du undgår at løbe tør.

Hyundai LIVE Services

Hyundai LIVE Services

Når det er tid til at lade din Hyundai op, hjælper Hyundai LIVE Services med at finde den nærmeste ladestander. Du får 7 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services, når du køber en ny Hyundai elbil eller plug-in hybridbil.

Data til Hyundai LIVE Services leveres af TomTom.

Hvis du løber tør...

Hvis du løber tør...

... så fortvivl ej! Med Hyundai Vejhjælp kan du få din bil transporteret til den nærmeste ladestation. Når du køber en ny Hyundai ved en dansk Hyundai-forhandler, får du automatisk gratis Hyundai Vejhjælp. Det bliver desuden forlænget, når du overholder bilens serviceeftersyn på et autoriseret Hyundai-værksted i Danmark. Herefter er du sikret vejhjælp frem til næste autoriserede serviceeftersyn.

 

Mere om Hyundai Vejhjælp

Få mest muligt ud af en opladning

6 gode råd til at køre så langt som muligt på en opladning
 1. Slå ECO-tilstand til
 2. Kør jævnt og tilpas kørsel efter trafikken, så du undgår at spilde strøm på acceleration
 3. Slip speederen i god tid, så du bremser så meget som muligt med den elektriske motor
 4. Ved at køre lidt langsommere på motorvejen sparer du meget energi, og rejsetiden er stort set uændret
 5. Nedkøl eller opvarm din bil før du kører ved at tilslutte bilen til opladning og indstille tidspunkt for afgang – så skal du ikke bruge strøm på det, når du er på farten
 6. Hvis du kører alene, så nøjes med at bruge klimaanlægget i førersiden

Hvad vil du læse mere om?

Tag et kig på teknikken og udstyret i elektriske biler

Tag et kig på teknikken og udstyret i elektriske biler

Hvad siger ejere af elektriske biler?

Hvad siger ejere af elektriske biler?

Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Bliv klogere på opladning

Bliv klogere på opladning

Ofte stillede spørgsmål

Om rækkevidde

På el- og hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 og 200.000 km (afhængig af model).

De fleste har prøvet at stå med et afladet batteri på en almindelig benzinbil. Det sker ikke i en elektrisk bil, da selvafladning af lithium-ion-polymer batteriet sker i yderst begrænset omfang.

Ja. Ved lavere temperaturer stiger vindmodstanden, og det påvirker rækkevidden. Dette gælder alle biler – også de konventionelle biler. Kulde og frost gør, at du kører mindre på literen. Vinterdæk og eventuel sne på vejene giver også øget energiforbrug. Det samme gælder, hvis du kører med aircondition, sædevarme og en tændt elbagrude.

Opladning derhjemme

Den bedste måde at oplade derhjemme er ved at få installeret en ladeboks. Så kan du altid oplade hurtigt, sikkert og nemt. Hyundai samarbejder med CLEVER, som kan hjælpe med at installere en intelligent ladeboks. I nødstilfælde hvor du ikke har adgang til en ladeboks, er det også muligt at oplade din bil via et almindeligt strømstik med det medfølgende 230 volt AC-lader – den såkaldte “mormorlader“. Dette må kun gøres i nødstilfælde, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den form for belastning, det kræver at oplade en elbil (max 2 timer). 

 

Opladning på offentlige ladestationer

På offentlige ladestationer med vekselstrøm kan du oplade din bil over længere tid. Det kan fx være på din arbejdsplads. Disse ladestationer er typisk ikke udstyret med et ladekabel, så det skal du selv medbringe. På offentlige ladestationer med jævnstrøm (lynopladning), kan du oplade så meget som muligt på kortest mulig tid. De kan normalt findes på tankstationer, hoteller og restauranter langs motorvejen. Lynopladning er dyrere end normal opladning til gengæld kan du oplade væsentligt hurtigere.

Ja. Der er tusindvis af ladestationer i Europa også uden for Danmarks grænser.

Hvis din bil er udstyret med navigationssystem, kan man med Hyundais LIVE Services se tilgængelige ladestationer i dit nærområde. Du får 7 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services, når du køber en Hyundai elbil eller plug-in hybrid.

Hvor langt du kan køre på en opladning afhænger af model. Se de præcise rækkevidder i prislisterne her:

IONIQ electric

KONA electric

IONIQ plug-in hybrid

NEXO

Når bilen løber tør for strøm, går den i stå. Før batteriet er helt tomt, får du en to advarsler. Den første advarsel er en notifikation og et lydsignal om, at du har begrænset rækkevidde. Den anden advarsel består af to advarselslamper og en reduktion af kraft. Når metertallet når 0, går din bil i stå, og du er nødt til at oplade den, før du kan køre videre. Det er klogt at oplade din elektriske bil hver gang, at det er muligt, så du undgår at løbe tør.

Du kan opnå en længere rækkevidde i din elbil ved at følge disse råd:

 • Slå ECO-tilstand til
 • Kør jævnt og tilpas kørsel efter trafikken, så du undgår at spilde strøm på acceleration
 • Slip speederen i god tid, så du bremser så meget som muligt med den elektriske motor
 • Ved at køre lidt langsommere på motorvejen sparer du meget energi, og rejsetiden er stort set uændret
 • Nedkøl eller opvarm din bil før du kører ved at tilslutte bilen til opladning og indstille tidspunkt for afgang – så skal du ikke bruge strøm på det, når du er på farten
 • Hvis du kører alene, så nøjes med at bruge klimaanlægget i førersiden

De nye elbiler får længere og længere rækkevidde – og ikke bare en gevinst, når man skal ind til byen. Den nye KONA Electric kan f.eks. køre helt op til 484 km på en enkelt opladning. Det betyder, at langt de fleste pendlere kan komme til og fra arbejde uden at skulle lade op på vejen – nemt og billigt. Og så er der ovenikøbet udsigt til, at Danmark får næsten 25.000 flere offentlige ladere de næste fire år.

Elbiler er på det område ikke anderledes end benzin- og dieselbiler. Den officielle rækkevidde måles også efter en fast WLTP-skabelon og under særlige forhold – hvor der ikke er taget højde for brug af klimaanlæg, kørsel på motorvej, frost eller trailer på krogen. Hos Hyundai bestræber vi os dog på at være så eksakte som muligt, og vores elbiler kommer med features, der gør det nemt at optimere rækkevidden på farten. Det betyder også, at de tit når normtallet – og nogle gange også længere end det.