Hyundai IONIQ 5 sikkerhed

Så lang er rækkevidden på elbiler

Med en opladet bil er du klar til at køre afsted. Men hvor langt kan du egentlig køre på en opladning? Og hvad gør du, når det snart er tid til at lade på ny?

Hvor langt kan du køre?

Rækkevidde til hverdag

Rækkevidde til hverdag

De fleste hverdagspendlere kan sagtens køre en hel dag på en enkelt opladning. Og så er der endda også strøm på batteriet til en tur i supermarkedet. F.eks. giver IONIQ 5 dig en rækkevidde på op til 507 km*.

Rækkevidde i weekenden

Rækkevidde i weekenden

Med rækkevidder på op til 507 km* kan du uden problemer tage på længere weekendture uden at være nervøs for at løbe tør for strøm undervejs. En tur fra København til Aarhus er ikke noget problem i en IONIQ 5.

Rækkevidde på ferien

Rækkevidde på ferien

Skal du på en længere køretur – måske endda til udlandet, så er der heller ingen grund til bekymring. Der er tusindvis af ladestationer i Europa. Det er derfor også muligt at oplade din elbil i udlandet. Hyundais LIVE Services hjælper også her med at finde en ladestander nær dig, og opladning foregår som du kender det fra Danmark.

*Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil og temperatur.

Når det er tid til at lade op

Bilen giver to advarsler

Bilen giver to advarsler

I god tid før batteriet er helt tomt, får du to advarsler. Den første advarsel er en notifikation og et lydsignal om, at du har begrænset rækkevidde. Den anden advarsel består af to advarselslamper og en reduktion af kørekraft. Når kilometertallet når 0, går din bil i stå, og du er nødt til at oplade den, før du kan køre videre. Det er derfor en god idé at oplade din elbil hver gang muligheden byder sig, så du undgår at løbe tør.

Hyundai LIVE Services

Hyundai LIVE Services

Når det er tid til at lade din Hyundai op, hjælper Hyundai LIVE Services med at finde den nærmeste ladestander. Ved køb af en elbil med en 10.25” touchskærm er der inkluderet et gratis 5-års abonnement (3 år for IONIQ 5) til Hyundai LIVE Services.

Data til Hyundai LIVE Services leveres af TomTom.

Hvis du løber tør for strøm...

Hvis du løber tør for strøm...

... så er der ingen grund til panik! Med Hyundai Vejhjælp kan du få din bil transporteret til den nærmeste ladestation. Når du køber en ny Hyundai hos en dansk Hyundai-forhandler, får du automatisk gratis Hyundai Vejhjælp. Der bliver forlænget, når du overholder bilens serviceeftersyn på et autoriseret Hyundai-værksted i Danmark. Herefter er du sikret vejhjælp frem til næste autoriserede serviceeftersyn.

Mere om Hyundai Vejhjælp

Få mest muligt ud af en opladning

Tips til at køre lidt længere

Tips til at køre lidt længere

 • Slå ECO-tilstand til.
 • Kør med en jævn hastighed og tilpas din kørsel efter trafikken, så du undgår at spilde strøm på acceleration.
 • Slip speederen i god tid, så du bremser så meget som muligt med den elektriske motor (på den måde benyttes bremseenergien til genopladning af batteriet).
 • Ved at køre lidt langsommere på motorvejen sparer du meget energi, og rejsetiden er stort set uændret.
 • Nedkøl eller opvarm din bil før du kører ved at tilslutte bilen til opladning og indstille tidspunkt for afgang – så skal du ikke bruge af batteristrømmen.
 • Hvis du kører alene, så brug blot klimaanlægget i førersiden.

Hvad vil du læse mere om?

Teknik & udstyr

Teknik & udstyr

Læs mere
Det siger ejerne

Det siger ejerne

Læs mere
Opladning

Opladning

Læs mere
Hyundai elbiler

Hyundai elbiler

Se udvalg

Ofte stillede spørgsmål

Om rækkevidde

På el- og hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 km.

Læs mere

Umiddelbart nej, da lithium-ion-polymer batteriet ikke aflader sig selv. Elbiler har dog som alle andre biler et 12 volt-batteri, som kan aflades ligesom i en almindelig bil.

Ja. Ved lavere temperaturer stiger vindmodstanden, og det påvirker rækkevidden. Dette gælder alle biler – også de konventionelle biler. Kulde og frost gør, at du kører mindre på literen. Vinterdæk og eventuel sne på vejene giver også øget energiforbrug. Det samme gælder, hvis du kører med aircondition, sædevarme og en tændt elbagrude.

Opladning derhjemme

Den bedste måde at oplade derhjemme er ved at få installeret en ladeboks. Hyundai samarbejder med OK og Clever, som tilbyder opsætning af ladeboks og forskellige ladepakker.

Tip! Oplad om natten og stå op til en fuldt opladet bil. Så undgår du samtidig at overbelaste strømkapaciteten i din bolig på tidspunkter, hvor elforbruget er på sit højeste med madlavning, tøjvask m.m. Bonus: afregner dit elselskab ud fra timepriser, så er det typisk også billigere at lade om natten. 

 

Opladning på offentlige ladestationer

Ønsker du at lade din elbil op via de mange ladepunkter i byerne, langs motorvejene, hos virksomhederne, ved indkøbscentre, i parkeringshuse og ved bus-, tog- og metrostationer? Så kan du vælge en abonnementsbaseret løsning fra Clever, hvor du får ubegrænset adgang alle Clevers offentlige ladestandere i Danmark. Eller du kan vælge Hyundais egen forbrugsbaserede løsning, Charge myHyundai, hvor du med ét kort får adgang til mere end 300.000 ladepunkter i Danmark og Europa.

Bemærk: Offentlige ladestationer er typisk ikke udstyret med et ladekabel, så det skal du selv medbringe.

 

Opladning i nødstilfælde

Har du en dag ikke adgang til en ladestander, kan du benytte det såkaldte "mormorkabel", der følger med din bil ved køb. Med mormorkablet kan du benytte et almindeligt strømstik. Du må kun benytte denne løsning i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den belastning, der følger med at oplade bilens batteri. Er du i tvivl, om dit el-netværk er godkendt til opladning af elbiler, bør du rådføre dig med en elektriker.

Ja. Der er tusindvis af ladestationer i Europa også uden for Danmarks grænser. Når du køber en Hyundai får du også adgang til Charge myHyundai, som giver dig adgang til over 300.000 ladepunkter i over 29 europæiske lande.

Læs mere

Hvis din bil er udstyret med navigationssystem, kan man med Hyundais LIVE Services se tilgængelige ladestationer i dit nærområde. Du får 5 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services (3 år for IONIQ 5), når du køber en Hyundai elbil eller plug-in hybrid.

Hvor langt du kan køre på en opladning afhænger af model. Se de præcise rækkevidder i modellernes prislister.

Når bilen løber tør for strøm, går den i stå. Før batteriet er helt tomt, får du en to advarsler. Den første advarsel er en notifikation og et lydsignal om, at du har begrænset rækkevidde. Den anden advarsel består af to advarselslamper og en reduktion af kraft. Når kilometertallet når 0, går din bil i stå, og du er nødt til at oplade den, før du kan køre videre. Står du i den situation, så kan du ringe til Hyundai Vejhjælp.

Det er klogt at oplade din elektriske bil hver gang, at det er muligt, så du undgår at løbe tør.

Du kan opnå en længere rækkevidde i din elbil ved at følge disse råd:

 • Slå ECO-tilstand til
 • Kør jævnt og tilpas kørsel efter trafikken, så du undgår at spilde strøm på acceleration
 • Slip speederen i god tid, så du bremser så meget som muligt med den elektriske motor
 • Ved at køre lidt langsommere på motorvejen sparer du meget energi, og rejsetiden er stort set uændret
 • Nedkøl eller opvarm din bil før du kører ved at tilslutte bilen til opladning og indstille tidspunkt for afgang – så skal du ikke bruge strøm på det, når du er på farten
 • Hvis du kører alene, så nøjes med at bruge klimaanlægget i førersiden

De nye elbiler får længere og længere rækkevidde – og ikke bare en gevinst, når man skal ind til byen. Den nye KONA Electric kan f.eks. køre helt op til 484 km på en enkelt opladning. Det betyder, at langt de fleste pendlere kan komme til og fra arbejde uden at skulle lade op på vejen – nemt og billigt.

Elbiler er på det område ikke anderledes end benzin- og dieselbiler. Den officielle rækkevidde måles også efter en fast WLTP-skabelon og under særlige forhold – hvor der ikke er taget højde for brug af klimaanlæg, kørsel på motorvej, frost eller trailer på krogen.