Hyundai brintbiler holdende NEXO

Brintbiler fra Hyundai

Med en brintbil kører du udelukkendepå el. Det eneste, der udledes under kørsel, er vand. Modsat en klassisk elbil, der får sin el leveret af et batteri, producerer en brintbil sin el i en brændselscelle. En brintbil tankes på en brintstation på 5 min.
NEXO brintbil

NEXO brintbil

Hyundai NEXO er en moderne og højteknologisk brintbil. Ligesom en elbil er brintbilen drevet af elektricitet. Men i modsætning til en klassisk elbil, der får sin el leveret af et batteri, producerer NEXO selv sin el i en brændselscelle. En brintbil tankes på en brintstation på bare 5 min.

 

Mere om model

Sådan fungerer en brændselscelle

Sådan fungerer en brændselscelle

Den kemiske proces, der foregår i en brændselscelle og som udvikler elektricitet, hedder electrolyse. Kort fortalt sker der det, at brint (H2) spaltes og bringes i forbindelse med ilt (O2) – resultatet er elektricitet og vand. Det betyder, at brint er et drivmiddel, der ikke udleder CO2.

En elbil uden batteri

En elbil uden batteri

Du får den ultimative frihed og brugervenlighed med en brintbil. I og med at en NEXO selv producerer al den elektricitet, den skal bruge, slipper du for at skulle bøvle med opladning, elkabler, ladestander.

Ren kørsel med en NEXO

Ren kørsel med en NEXO

Ganske som NEXO ikke udleder CO2 under kørsel, så sørger bilens luftfilter for effektiv at fjerne de mikropartikler, der er i luften. Faktisk opsamler luftfiltret 99,9% af alle mikropartikler, så populært sagt, så er en NEXO aktivt med til at forbedre luftkvaliteten i dens egne omgivelser.

666 kilometers rækkevidde

666 kilometers rækkevidde

Med en NEXO får du en af verdens mest effektive brændselscelleteknologier. Med en fuld tank, kan du køre helt op til 666 kilometer, og påfyldning af brint foregår på samme måde som med en traditionel benzin- og dieselbil. På blot 5 minutter kan du tanke din NEXO fuldt op.