Hyundai hybridbil TUCSON Plug-in holdende i indkørsel foran hus

Alt hvad du har brug for at vide om hybridbiler

Med en plug-in hybridbil får du en meget fleksibel bil, der både kører på el og benzin. Kombinationen af klassisk forbrændingsmotor og en moderne elmotor giver dig både elmotorens smidige og hurtige acceleration og benzinmotorens lange rækkevidde. Batteriet oplades på samme måde som de fuldt ud elektriske biler, altså derhjemme gennem din egen ladestation eller på de offentlige ladestationer.

Gode grunde til at køre plug-in hybrid

Undgå CO2-udledning under kørsel

Undgå CO2-udledning under kørsel

Vælger du udelukkende at benytte bilens elmotor, så udleder du ikke CO2 under kørsel*. Det betyder, at du kan køre uden at udlede CO2 på kortere strækninger – som f.eks. hvis du pendler, eller når du handler ind. Benzinmotoren overtager automatisk, når der er behov for det.

*CO2 er blevet udledt i forbindelse med selve produktionen af bilen.

Energi går ikke til spilde

Energi går ikke til spilde

En plug-in hybrid bil genindvinder den energi, der bliver skabt, når du bremser. Det gør bilen mere økonomisk, især når du kører i byen, hvor du ofte bruger bremsen. Elmotoren er derfor ideel til bykørsel i modsætning til benzinmotoren, der netop her har en høj forbrænding.

Det bedste fra begge verdener

Det bedste fra begge verdener

I en plug-in hybrid har du den fordel, at du kan køre videre på benzin, hvis din bil løber tør for strøm. Det giver dig en tryghed på de længere ture, og giver dig mulighed for f.eks. at køre på ferie sydpå uden at skulle indlægge ladepauser på turen.

Hvad vil du læse mere om?

Det siger ejerne

Det siger ejerne

Læs mere
Opladning

Opladning

Læs mere
Rækkevidde

Rækkevidde

Læs mere
Teknik & udstyr

Teknik & udstyr

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Om at køre elektrisk

Ja! Det er mindst lige så sikkert at køre i en elektrisk bil, som at køre i en benzinbil. Hvis et sammenstød udløser bilens airbags, frakobles højspændingsbatteriet straks fra resten af bilen.

Det afhænger af, hvor meget du benytter elmotoren. Selve ideen med en plug-in hybrid er jo netop, at du får glæde af elmotorens smidighed og den billigere elenergi, så det er en god idé at sikre, at batteriet bliver ladet op hver nat eller i løbet af dagen, hvis du har adgang til en ladestation.

Udviklingen inden for batterier går stærkt, så de nye plug-in hybridmodeller kan køre længere og længere – eksempelvis kan en TUCSON plug-in hybrid køre op til 62* km på én opladning.

*Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil og temperatur.

I og med at der er to motorsystemer i en plug-in hybrid, så er vægten høj. Det har betydning for rækkevidden, uanset om du kører på benzin eller el.