Hyundai hybridbiler opladning ved ladestander i byområde

Så let er det at oplade en plug-in hybrid

Det er nemt at oplade en plug-in hybrid. Batteriet oplades på samme måde som de fuldt ud elektriske biler, altså derhjemme gennem din egen ladestation eller på de offentlige ladestationer. Men hvordan fungerer opladning egentlig?

Sådan lader du op

En opladning tager typisk mellem 2-4 timer* alt efter bilmodel, ladestation og ladehastighed.

Opladningstiden kan variere alt efter ladestander, batteri- og udendørstemperatur, bilens tilstand m.m.

Opladning hjemme

Opladning hjemme

Opladning hjemme fungerer bedst og hurtigt, hvis du får installeret en ladeboks. Hyundai samarbejder med Clever og OK, som tilbyder opsætning af ladeboks og forskellige ladepakker. Se ladepakkerne.

Tip! Oplad om natten og stå op til en fuldt opladet bil. Så undgår du samtidig at overbelaste strømkapaciteten i din bolig på tidspunkter, hvor elforbruget er på sit højeste med madlavning, tøjvask m.m. Bonus: afregner dit elselskab ud fra timepriser, så er det typisk også billigere at lade om natten. 

Opladning på farten

Opladning på farten

Der bliver løbende opstillet ladestationer over hele landet, som du kan benytte til opladning af din plug-in hybrid. Disse ladestationer står typisk i byerne, ved motorveje, ved indkøbscentre, i p-huse, ved bus-, tog- og metrostationer og hos mange, private virksomheder og offentlige institutioner. Med en abonnementsbaseret løsning fra Clever får du ubegrænset adgang alle Clevers offentlige ladestandere i Danmark. Du kan også vælge Hyundais egen forbrugsbaserede løsning, Charge myHyundai, hvor får adgang til mere end 300.000 ladepunkter i Europa. Læs mere om begge disse løsninger her.

Offentlige ladestationer er typisk ikke udstyret med et ladekabel. Du kan købe et type-2 kabel hos din Hyundai-forhandler, som passer til.

Opladning i nødstilfælde

Opladning i nødstilfælde

Har du en dag ikke adgang til en ladestander, kan du benytte det såkaldte "mormorkabel", der følger med din bil ved køb. Med mormorkablet kan du benytte et almindeligt strømstik. Du må kun benytte denne løsning i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den belastning, der følger med at oplade bilens batteri. Er du i tvivl, om dit el-netværk er godkendt til opladning af elbiler, bør du rådføre dig med en elektriker.

Ladeløsninger til ethvert behov

Sammensæt selv din ladeløsning: Vælg frit eller kombinér mellem Charge myHyundai og de attraktive løsninger, vi tilbyder i samarbejde med OK og Clever.
Charge myHyundai

Charge myHyundai

Ét kort. Adgang til næsten alle offentlige ladestandere i Europa - i alt over 300.000 ladestationer.

Anbefales til dig, som ønsker den convenience, der er i at vide, at du kan lade hvor som helst, og når som helst.

Læs mere
OK Ladepakke

OK Ladepakke

Fleksible løsninger til opladning på privatadressen med afregning efter forbrug.

Anbefales ved et kørselsbehov på op til 30.000 km/år, hvor der oplades primært derhjemme.

Læs mere
Abonnementer fra Clever

Abonnementer fra Clever

Vælg friheden til at køre, som du vil. Med Clever kan du lade hjemme og på hele Clevers ladenetværk til en fast månedlig pris.

Anbefales til dig, som vil lade både ude og hjemme til en fast månedlig pris, uanset kørselsbehov.

Læs mere

Find en ladestation nær dig

Hyundai LIVE Services

Hyundai LIVE Services

Hvis du ønsker at lade din Hyundai plug-in hybrid op på turen, hjælper Hyundai LIVE Services med at finde den nærmeste ladestander. Ved køb af plug-in hybridbil med 10.25" touchskærm er der inkluderet et gratis 5-års abonnement til Hyundai LIVE Services.

Data til Hyundai LIVE Services leveres af TomTom.

Hvad vil du læse mere om?

Rækkevidde

Rækkevidde

Læs mere
Teknik & udstyr

Teknik & udstyr

Læs mere
Det siger ejerne

Det siger ejerne

Læs mere
Hyundai hybridbiler

Hyundai hybridbiler

Se udvalg

Ofte stillede spørgsmål

Om opladning

På el-, hybrid og plug-in hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 km.

Umiddelbart nej, da lithium-ion-polymer batteriet ikke aflader sig selv. Elbiler har dog som alle andre biler et 12 volt-batteri, som kan aflades ligesom i en almindelig bil.

Hyundai bruger et lithium-ion-polymer batteri. Denne type batteri er valgt på grund af dets evne til at rumme mest mulig energi, og dets evne til at bevare sin kapacitet trods, at batteriet ikke tømmes helt mellem opladninger.

Kilowatt hour er en måleenhed, der angiver hvor meget energi, der kan gemmes i batteriet. En bil med stor batterikapacitet – mange kWh – har en længere rækkevidde.

Kilowatt er en måleenhed, der angiver kraften af den elektriske strøm. Den hastighed som en ladestation oplader med, angives i kW.

En ladestation er et sted, hvor du kan oplade din elektriske bil. Der findes tre typer af ladestationer: en privat ladestation (ved dit hjem), en offentlig ladestation med almindelig opladning (findes på tankstationer, parkeringspladser osv.) og en offentlig ladestation med lynopladning (findes ofte nær motorvejen).

Opladningsproppen låses normalt op, når dørene låses op. Hvis du ikke fjerner stikket inden for 10 sekunder, låser stikket automatisk igen. I så fald skal du ikke trække i stikket, men i stedet skubbe det tilbage, låse dørene op igen og fjerne stikket.

Hvis ladestikket ikke kan løsnes på grund af en funktionsfejl, kan du låse det op ved hjælp af nødudløserkablet. På en Hyundai hvor ladestikket er placeret foran, er låsekablet placeret under motorhjelmen. På en Hyundai med ladestik på bagsiden er låsekablet placeret under bagagerumsmåtten. Du kan læse mere i instruktionshæftet under ”Oplåsning af ladestikket i en nødsituation".

Ja. Der er tusindvis af ladestationer i Europa også uden for Danmarks grænser. Med Charge myHyundai har du adgang til over 300.000 ladestandere i Europa.

Læs mere

I en plug-in hybridbil tager bilens benzinmotor over, når bilen løber tør for strøm.

Nej, batteriet tager ikke skade. Men det kan godt lidt slide en smule på batteriet, hvis det står fuldt opladet gennem længere tid, uden at bilen kommer ud at køre. Til hverdag er det nok at lade bilen op til 80 procent. Derved kan den også opsamle miljøvenlig bremsenergi fra det øjeblik, du ruller ud over kantstenen.

Modsat batterier i mobiltelefoner og computere er batteriet i elektriske biler beskyttet af intelligente systemer, der styrer alt – lige fra ladning til temperaturer. Hyundai har otte års garanti / 160.000 km på batteriet i el- og plug-in hybrider. Undersøgelser foretaget af bl.a. Geotab viser, at batterier i elbiler i snit taber 10% af deres kapacitet over 5 år – mest i starten – og kan sagtens holde de fleste elbilers levetid ud. Det bedste er dog, at teknologien bliver hele tiden bedre.