Hyundai hybridbiler familie på skovtur

Så langt kan du køre på el i en plug-in hybrid

Med en opladet bil er du klar til at køre afsted. Men hvor langt kan du egentlig køre på el uden at benytte benzinmotoren? Og hvad gør du, hvis du skal lade op undervejs?

Hvor langt kan du køre på el i en plug-in hybrid?

Til hverdag

Til hverdag

TUCSON Plug-in Hybrid kan køre op til 62 km på el, mens SANTA FE Plug-in Hybrid kan køre op til 58 km på el*. Det betyder, at du kan køre korte ture – som er dem, der er langt flest af – uden at bruge benzin overhovedet. Det gør en plug-in hybrid til et økonomisk godt valg for mange, da el er billigere end benzin. Skal du køre længere, så skifter bilen automatisk til benzinkørsel, når den elektriske rækkevidde er opbrugt. Ønsker du at spare på batteriet, kan du "gemme strømmen" til senere – f.eks. til bykørsel. Du kan naturligvis selv skifte fra el- til benzinkørsel undervejs. Det foregår ved et enkelt tryk på en knap.

*Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil og temperatur.

På ferie

På ferie

Skal du på en længere køretur – måske endda til udlandet, så er der ingen grund til bekymring. Der er tusindvis af ladestationer i Europa. Det er derfor også muligt at oplade din plug-in hybrid i udlandet. Hyundais LIVE Services hjælper også her med at finde en ladestander nær dig, og opladning foregår som du kender det fra Danmark. Og ønsker du ikke at oplade på ferien, så er fordelen ved en plug-in hybrid, at du kan køre på benzin, præcis som du kender det fra en almindelig brændstofbil.

Når strømmen er opbrugt

Skifter automatisk til benzin

Skifter automatisk til benzin

Der er ingen grund til at være nervøs for at løbe tør for strøm i en plug-in hybrid. Bilen sørger automatisk for at skifte fra el til benzin, når der er behov for det. Herefter kører du blot videre på benzin, ganske som i en traditionel bil. Skiftet fra el til benzin sker stort set uden, at du kan mærke det på kørslen, men du får naturligvis de relevante informationer på instrumentbrættet. Ønsker du selv at styre, hvornår bilen skal skifte fra el til benzin (og tilbage igen), så kræver det blot et enkelt tryk på en knap.

Hyundai LIVE Services

Hyundai LIVE Services

Hvis du ønsker at lade din plug-in hybrid op på turen, hjælper Hyundai LIVE Services med at finde den nærmeste ladestander. Ved køb af en plug-in hybridbil med en 10.25” touchskærm er der inkluderet et gratis 5-års abonnement til Hyundai LIVE Services.

Data til Hyundai LIVE Services leveres af TomTom.

Få mest muligt ud af en opladning

Tips til at køre lidt længere

Tips til at køre lidt længere

  • Slå ECO-tilstand til.
  • Kør med en jævn hastighed og tilpas din kørsel efter trafikken, så du undgår at spilde strøm på acceleration.
  • Slip speederen i god tid, så du bremser så meget som muligt med den elektriske motor (på den måde benyttes bremseenergien til genopladning af batteriet).
  • Ved at køre lidt langsommere på motorvejen sparer du meget energi, og rejsetiden er stort set uændret.
  • Hvis du kører alene, så brug blot klimaanlægget i førersiden.

Hvad vil du læse mere om?

Opladning

Opladning

Læs mere
Teknik & udstyr

Teknik & udstyr

Læs mere
Det siger ejerne

Det siger ejerne

Læs mere
Hyundai hybridbiler

Hyundai hybridbiler

Se udvalg

Ofte stillede spørgsmål

Om rækkevidde

På el- og hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 km. 

Læs mere

Umiddelbart nej, da lithium-ion-polymer batteriet ikke aflader sig selv. Elbiler har dog som alle andre biler et 12 volt-batteri, som kan aflades ligesom i en almindelig bil.

Ja. Ved lavere temperaturer stiger vindmodstanden, og det påvirker rækkevidden. Dette gælder alle biler – også de konventionelle biler. Kulde og frost gør, at du kører mindre på literen. Vinterdæk og eventuel sne på vejene giver også øget energiforbrug. Det samme gælder, hvis du kører med aircondition, sædevarme og en tændt elbagrude.

Opladning derhjemme

Den bedste måde at oplade derhjemme er ved at få installeret en ladeboks. Hyundai samarbejder med OK og Clever, som tilbyder opsætning af ladeboks og forskellige ladepakker.

Tip! Oplad om natten og stå op til en fuldt opladet bil. Så undgår du samtidig at overbelaste strømkapaciteten i din bolig på tidspunkter, hvor elforbruget er på sit højeste med madlavning, tøjvask m.m. Bonus: afregner dit elselskab ud fra timepriser, så er det typisk også billigere at lade om natten. 

 

Opladning på offentlige ladestationer

Ønsker du at lade din plug-in hybrid op via de mange ladepunkter i byerne, langs motorvejene, hos virksomhederne, ved indkøbscentre, i parkeringshuse og ved bus-, tog- og metrostationer? Så kan du vælge en abonnementsbaseret løsning fra Clever, hvor du får ubegrænset adgang alle Clevers offentlige ladestandere i Danmark. Eller du kan vælge Hyundais egen forbrugsbaserede løsning, Charge myHyundai, hvor du med ét kort får adgang til mere end 300.000 ladepunkter i Danmark og Europa.

Bemærk: Offentlige ladestationer er typisk ikke udstyret med et ladekabel, så det skal du selv medbringe.

 

Opladning i nødstilfælde

Har du en dag ikke adgang til en ladestander, kan du benytte det såkaldte "mormorkabel", der følger med din bil ved køb. Med mormorkablet kan du benytte et almindeligt strømstik. Du må kun benytte denne løsning i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den belastning, der følger med at oplade bilens batteri. Er du i tvivl, om dit el-netværk er godkendt til opladning af elbiler, bør du rådføre dig med en elektriker.

Ja. Der er tusindvis af ladestationer i Europa også uden for Danmarks grænser. Med Charge myHyundai har du adgang til over 300.000 ladestandere i Europa.

Læs mere

Hvis din bil er udstyret med navigationssystem, kan man med Hyundais LIVE Services se tilgængelige ladestationer i dit nærområde. Du får 5 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services, når du køber en Hyundai plug-in hybrid.

Hvor langt du kan køre på en opladning afhænger af model. Se de præcise rækkevidder i modellernes prislister. Når bilen løber tør for strøm overtager benzinmotoren automatisk.

I en plug-in hybrid behøver du ikke bekymre dig over, om din bil løber tør for strøm så længe, du har benzin på bilen. Når bilens batteri løber tør for strøm, så overtager benzinmotoren helt automatisk, så du kan køre videre.

Plug-in hybridbiler er på det område ikke anderledes end benzin- og dieselbiler. Den officielle rækkevidde måles også efter en fast WLTP-skabelon og under særlige forhold – hvor der ikke er taget højde for brug af klimaanlæg, kørsel på motorvej, frost eller trailer på krogen.