N Topbanner Historie

Historien om N

N fra A-Z

Da Hyundai i 2012 annoncerede, at de atter ønskede at deltage i World Rally Championships, var det de færreste, der havde forestillet sig to færdige rallybiler kun 12 måneder senere. Og ingen havde turde håbe på, at teamet også ville hive den første sejr hjem i Tyskland.
En ny udfordrer

En ny udfordrer

Hyundai annoncerer i 2012, at man atter vil være med i World Rally Championships og afslører samme år konceptbilen, i20 WRC, ved motorshowet i Paris. Kort tid efter etableres Hyundai Motorsport i Alzenau, Tyskland.

Målet er enkelt. Hyundai skal gøres klar til at være allerforrest i feltet.

Den store debut 

Den store debut 

På motorshowet i Geneve i marts 2013 afslører Hyundai den nye og forbedrede konceptbil, i20 WRC. Og herefter går det stærkt, for kort tid efter etableres det europæiske tekniske center i Tyskland.

Hyundai og motorsport hører sammen. Og for at tydeliggøre dette blev det unikke N-logo udviklet og præsenteret sammen med den færdige i20 WRC i december 2013.

Hyundai er officielt klar til at deltage i World Rally Championship 2014.

Øverst på podiet

Kun 12 måneder efter annonceringen af Hyundai Motorsport i20 WRC, ankommer teamet til det første løb i WRC-sæsonen i Monte Carlo med to færdige rallybiler. Trods uheld og intens konkurrence bliver der kørt stærkt, og Thierry Neuville og Nicolas Gilsoul tager Hyundais første sejr i sæsonens niende løb i Tyskland. Udover den ene sejr løber Hyundai Motorsport i20 WRC også med yderligere fire podiepladser og en samlet 4. plads i konkurrencen.

N gør fremskridt

N gør fremskridt

Hyundai Motorsport lancerer for alvor det nye performance-koncept i forbindelse med sin deltagelse ved motorshowet i Busan, Sydkorea, hvor de præsenterer RM 16 og efterfølgende med præsentationen af RN 30 ved motorshowet i Paris.

Herefter afsluttes en meget succesfuld deltagelse ved det krævende 24-timers løb på Nürnberg, hvor Hyundai stillede op med to spændende prototyper af i30 N. En lang række biler udgår undervejs, men begge i30 N kommer i mål. Den nyudviklede high performance-motor viser sig fra sin bedste side og skaber utrolig stor opmærksomhed hos konkurrenter og motorsportsjournalister – og store forventninger hos Hyundai selv.

Ny bil. Ny æra.

Ny bil. Ny æra.

Da Hyundai i30 N, Hyundais første performance-bil, blev lanceret i Europa, fik den masser af stærke anmeldelser med på vejen. Og samtidig skete der en stigende efterspørgsel fra motorsportsinteresserede kunder. Samme år var Hyundai Motorsport med i Touring Car Series, hvor i30 N TCR vandt sit allerførste løb ved sin debut på banen i Zhejiang, Kina. Hyundai slår nu for alvor sin position fast inden for motorsport ved at demonstrer N-modellens unikke ydeevne.

Et kig ind i fremtiden

Et kig ind i fremtiden

Hyundai Motorsports teknikere og ingeniører har siden 2012 været fokuseret på at skabe et stærkt fundament for fremtiden. I efteråret 2015 introducerede man på det internationale motorshow i Frankfurt verden for performance-brandet, N, med konceptbilerne N 2025 Gran Turismo og RM 15.

Modeller

Modeller

Læs mere
Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport

Læs mere
Oplev N-modellerne tæt på

Oplev N-modellerne tæt på

Find forhandler
Det siger andre...

Det siger andre...

Læs mere