Hyundai i30 Stationcar sikkerhed

Sikkerhed

Plads til sikkerhed

Hyundai i30 Stationcar er udstyret med intelligente sikkerhedsteknologier, der beskytter den mest dyrebare last: De mennesker, du elsker.
Topscorer ved Euro NCAP

Topscorer ved Euro NCAP

Din sikkerhed er altafgørende, når vi designer og producerer vores biler. Og det ses i testresultaterne fra det kendte testinstitut Euro NCAP. Her har alle udstyrsvarianter af i30 Stationcar nemlig scoret topkarakter i deres såkaldte crash test.

Læs mere
Fjernlysassistent

Fjernlysassistent

Denne funktion blænder automatisk op og ned for fjernlyset. Derved har du altid optimalt lys om natten uden risiko for at blænde modkørende.

Standard.

"Fri bane"-assistent

"Fri bane"-assistent

Denne smarte funktion til kørsel i byområder giver føreren besked om, at det forankørende køretøj sætter i gang fra stilstand, f.eks. ved et stoplys eller i en kø.

Standard.

Aut. nødbremse med fodgængergenkendelse

Mulighed for cyklistgenkendelse.

Som standard er i30 Stationcar udstyret med et kamerasystem, som uafbrudt scanner vejen foran din bil og automatisk aktiverer nødbremsen, hvis den forankørende bil pludselig bremser eller hvis fodgængere pludselig detekteres. Til biler med automatgear er det muligt at tilkøbe en førerassistentpakke, som tilføjer cyklistgenkendelse til nødbremsen. 

Vognbaneassistenter

Én er standard. Den anden ekstraudstyr. 

Hyundai i30 Stationcar er som standard udstyret med aktiv vognbaneassistent, som griber ind og retter op, hvis du er på vej ud af din bane, uden at have blinket af. Til biler med automatgear er det muligt at tilkøbe vognbaneassistent med følgefunktion. Denne hjælper konstant med at holde bilen i midten af sin vejbane. Virker ved hastigheder mellem 0 og 145 km/t.  

Blindvinkel-sensor

Udstyrsvarianten, Advanced, er udstyret med to radar-sensorer i den bagerste kofanger, som advarer om trafik i de blinde vinkler. Skulle du aktivere blinklyset, mens der er biler i den blinde vinkel, advares du af en akustisk alarm. Vælger du en bil med automatgear, kan en førerassistentpakke tilkøbes. Her følger aktiv blindvinkel-sensor med, hvilket betyder, at bremserne også aktiveres for at forhindre en kollision, hvis du begynder at dreje ud.

Videoen viser aktiv blind-vinkel sensor, som er ekstraudstyr.

Træthedsregistrering

Træthedsregistrering

Øger sikkerhed og komfort ved at overvåge og analysere kørselsmønstre og foreslå en pause, når der registreres et mønster af træthed/forstyrrelser.

Standard.

Advarsel for bagvedkrydsende trafik

Vælger du udstyrsvarianten, Advanced, så kommer i30 med en akustisk advarsel, hvis der detekteres biler, som krydser fra siderne ifm. f.eks. bakning ud af en parkeringsplads. Vælger du din i30 med automatgear og tilkøber en førerassistentpakke, så bremser bilen om nødvendigt automatisk, for at undgå en kollision. 

Afhængig af variant. 

Automatisk skiltegenkendelse

Via bilens navigation samt kameraet i forruden får systemet informationer om vejskilte, heriblandt hastigheder. Vises i displayet.

Ekstraudstyr.

Adaptiv fartpilot

Den adaptive fartpilot holder en konstant, forudindstillet hastighed og afstand til den forankørende bil. Fungerer helt ned til 0 km/t.

Ekstraudstyr. Kun til biler med automatgear.

eCall

eCall

I tilfælde af en ulykke, hvor én eller flere airbags udløses, kan denne funktion automatisk ringe op til 112, såfremt passagererne ikke selv er i stand til det. I så fald opgiver bilen følgende:

  • Bilens lokation og kørselsretning
  • Ulykkestidspunktet
  • Bilens type

Kan også aktiveres manuelt ved at trykke på en knap. 

Ekstraudstyr.

Hvad vil du læse mere om?

Opgraderet design

Opgraderet design

Mere om design
Ny gearkasse og motor

Ny gearkasse og motor

Mere om performance
Styr din i30 fra din smartphone

Styr din i30 fra din smartphone

Mere om connectivity
Komfort i verdensklasse

Komfort i verdensklasse

Mere om komfort