Hyundai IONIQ 5 sikkerhed

Sikkerhed

Alt det nyeste inden for sikkerhedssystemer

IONIQ 5 er udstyret med Hyundai SmartSense – Hyundais omfattende og banebrydende pakke af sikkerhedsfunktioner og førerassistentsystemer. Den giver dig noget af det nyeste og bedste teknologi – og ikke mindst sikkerhed for mere ro og tryghed i trafikken.
Topscorer ved Euro NCAP

Topscorer ved Euro NCAP

Din sikkerhed er altafgørende, når vi designer og producerer vores biler. Og det ses i testresultaterne fra det kendte testinstitut Euro NCAP. Her har IONIQ 5 nemlig scoret topkarakter i deres såkaldte crash test.

Læs mere
Avanceret head-up display

Avanceret head-up display

Det avancerede head-up display guider dig sikkert gennem trafikken. Displayet projicerer information om rutevejledning, advarsler, trafik og fart op på ruden foran, så du altid er i øjenhøjde med det vigtigste på turen.

Afhængig af variant.

Motorvejsassistent

Motorvejsassistent

IONIQ 5 er udstyret med en såkaldt motorvejsassistent. Funktionen er en kombination af vognbaneassistent med følgefunktion og navigationsbaseret adaptiv fartpilot, der bruger sensorer og kortdata for en sikker kørsel. Derudover er den i stand selv at justere hastigheden. 

360 graders omgivelseskamera

360 graders omgivelseskamera

Omgivelseskameraet giver dig 360° udsyn, så du nemmere kan navigere, når der er begrænset plads – som f.eks. i et p-hus. 

Afhængig af variant.

Forbedret sikkerhed med 7 airbags

Forbedret sikkerhed med 7 airbags

IONIQ 5 er designet til at beskytte dig og dine passagerer mest muligt. Med en centerairbag på første række bliver der ikke gået på kompromis med sikkerheden.

eCall

eCall

I tilfælde af en ulykke, hvor én eller flere airbags udløses, sørger eCall automatisk for at ringe 112, såfremt passagererne ikke selv er i stand til det. Bilen opgiver følgende: Sted, kørselsretning, ulykkestidspunkt og bilens type.

Automatisk nødbremse

Fodgænger- og cyklistgenkendelse samt drejefunktion.

Et kamerasystem og en radar scanner uafbrudt vejen foran din bil og aktiverer automatisk nødbremsen, hvis den forankørende bil pludselig bremser eller hvis fodgængere og cyklister detekteres. Bilens nødbremse aktiveres også, hvis modkørende detekteres ifm. venstresving. 

 

Aktiv blindvinkel-sensor

Mulighed for visning i instrumentering.

To radar-sensorer i den bagerste kofanger advarer om trafik i de blinde vinkler. Skulle du aktivere blinklyset, mens der er biler i den blinde vinkel, aktiveres en akustisk alarm. Begynder du at dreje ud aktiveres bremserne for at forhindre kollision. I udstyrsvarianten, Ultimate, vises video af den blinde vinkel i instrumenteringen ved brug af blinklys ifm. vognbaneskift. 

 

Automatisk nødbremse ifm. bakning

Mulighed for detektering af fodgængere.

Detekteres bagved krydsende biler ifm. bakning, så advarer bilen akustisk og bremser om nødvendigt. I udstyrsvarianten, Ultimate, kan bilen også detektere bagvedkrydsende fodgængere. 

 

To vognbaneassistenter

Hvilken du benytter er op til dig.

IONIQ 5 er som standard udstyret med hele to vognbaneassistenter. Den ene er som udgangspunkt automatisk tændt, når du starter bilen og griber kun ind og retter op, hvis du er på vej ud af din bane, uden at have blinket af. Den anden vognbaneassistent, som nemt aktiveres på bilens rat, hjælper konstant med at holde bilen i midten af sin vejbane. 

Fjernlysassistent

Fjernlysassistent

Registrerer modkørende køretøjer. Systemet skifter selv mellem kort og langt lys, så bilen hele tiden har optimalt lys uden at genere andre.

Fjernbetjent parkeringsassistent

IONIQ 5 kan fjernstyres ind og ud fra en parkeringsplads ved et tryk på en knap på din smart-key.

Afhængig af variant.

 

Automatisk skiltegenkendelse

Via bilens navigation samt kameraet i forruden får systemet informationer om vejskilte, heriblandt hastigheder, som vises i instrumenteringen, på touchskærmen eller head-up displayet, hvis den har det.

 

Adaptiv fartpilot (navigationsbaseret)

Denne funktion benytter navigationssystemet til at forudse kommende sving eller strækninger på motorveje og justerer automatisk hastigheden for en endnu mere sikker kørsel. Bemærk, at det kræver, at du kører efter en rute indtastet på navigationen for at funktionen aktiveres. 

 

Adaptiv fartpilot (Stop & Go)

IONIQ 5's fartpilot opretholder en indstillet afstand til køretøjet foran, hvilket automatisk reducerer eller øger hastigheden til en forudindstillet grænse. I "stop & go" -trafik opretholdes den indstillede afstand.

Advarsel for glemte bagsædepassagerer

Advarsel for glemte bagsædepassagerer

Hvis du inden kørsel har haft bagdørene åbnet, så vil bilen påminde dig om at tjekke bagsæderne, inden du forlader bilen. 

Udstigningsassistent

Udstigningsassistent

Hjælper dig med at komme sikkert ud af bilen ved at registrere køretøjer, der nærmer sig bagfra og giver dig en advarsel i instrumenteringen såvel som i sidespejlet. Dørene låses kortvarigt for at sikre, at der ikke laves en utilsigtet og uhensigtsmæssig udstigning.

Afhængig af variant.

Hvad vil du læse mere om?

Elektrisk køreglæde

Elektrisk køreglæde

Mere om opladning
Sportslig dynamik

Sportslig dynamik

Mere om performance
Perfekt forbundet

Perfekt forbundet

Mere om connectivity
Enkel og luksuriøs

Enkel og luksuriøs

Mere om komfort