TUCSON sikkerhedsudstyr

Sikkerhed

Vær på den sikre side

Det handler om at være sikker i trafikken. Det tager TUCSON til et nyt niveau i klassen med bl.a. automatisk nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse og blindvinkel-systemer.
Topscorer ved Euro NCAP

Topscorer ved Euro NCAP

Din sikkerhed er altafgørende, når vi designer og producerer vores biler. Og det ses i testresultaterne fra det kendte testinstitut Euro NCAP. Her har TUCSON nemlig scoret topkarakter i deres såkaldte crash test.

Læs mere

Tillad cookies, for at se denne video

Automatisk nødbremse

Fodgænger- og cyklistgenkendelse samt drejefunktion.

Et kamerasystem og en radar scanner uafbrudt vejen foran din bil og aktiverer automatisk nødbremsen, hvis den forankørende bil pludselig bremser eller hvis fodgængere og cyklister detekteres. Bilens nødbremse aktiveres også, hvis modkørende detekteres ifm. venstresving.

Standard.

 

To vognbaneassistenter

Hvilken du benytter er op til dig.

TUCSON er som standard udstyret med hele to vognbaneassistenter. Den ene er som udgangspunkt automatisk tændt, når du starter bilen og griber kun ind og retter op, hvis du er på vej ud af din bane, uden at have blinket af. Den anden vognbaneassistent, som nemt aktiveres på bilens rat, hjælper konstant med at holde bilen i midten af sin vejbane. 

Standard.

Adaptiv fartpilot (Stop&Go)

TUCSON's fartpilot opretholder en indstillet afstand til køretøjet foran, hvilket automatisk reducerer eller øger hastigheden til en forudindstillet grænse. I "stop & go" -trafik opretholdes den indstillede afstand.

Kun til biler med automatgear.

Adaptiv fartpilot (Navigationsbaseret)

Denne funktion benytter navigationssystemet til at forudse kommende sving eller strækninger på motorveje og justerer automatisk hastigheden for en endnu mere sikker kørsel. Bemærk, at det kræver, at du kører efter en rute indtastet på navigationen for at funktionen aktiveres. 

Kun til biler med automatgear. Fås i Advanced. Ekstraudstyr til Essential. 

 

Motorvejsassistent

TUCSON er udstyret med en såkaldt motorvejsassistent. Funktionen er en kombination af vognbaneassistent med følgefunktion og navigationsbaseret adaptiv fartpilot, der bruger sensorer og kortdata for en sikker kørsel. Derudover er den i stand selv at justere hastigheden. 

Ekstraudstyr til Advanced.

Fjernlysassistent

Fjernlysassistent

Registrerer modkørende biler såvel som biler i samme vognbane og skifter automatisk til nærlys. Når der ikke registreres flere biler, genaktiveres fjernlyset og du får igen maksimal sigtbarhed.

Standard.

Aktiv blindvinkel-sensor med visning i instrumentering

Aktiv blindvinkel-sensor med visning i instrumentering

Du kan se højre og venstre side af din TUCSON i instrumentbordet. Kameraerne aktiveres ved brug af blinklys, når du ønsker at skifte vejbane. Sensoren aktiverer også bremserne for at forhindre kollision.

Ekstraudstyr til Advanced.

eCall

eCall

I tilfælde af en ulykke, hvor én eller flere airbags udløses, kan denne funktion automatisk ringe op til 112, såfremt passagererne ikke selv er i stand til det. Kan også aktiveres manuelt ved at trykke på en knap.

Standard.

7 airbags som standard

7 airbags som standard

Sikkerhed er i højsædet på TUCSON, som har hele 7 airbags inkl. en centerairbag på første række.

Standard.

Udstigningsadvarsel

Udstigningsadvarsel

Denne smarte funktion, som er en del af den aktive blindvinkel-sensor, hjælper dig med at komme sikkert ud af bilen. Den registrerer biler, der nærmer sig bagfra og giver dig en advarsel i instrumenteringen såvel som i sidespejlet ifm. udstigning.

Ekstraudstyr til Advanced. 

Advarsel for glemte bagsædepassagerer

Advarsel for glemte bagsædepassagerer

Ultralydssensorer registrerer passagernes bevægelser. Det gør det muligt for føreren at blive underrettet, hvis børn eller kæledyr ved et uheld er blevet efterladt i bilen.

Ekstraudstyr til Essential og Advanced.

Hvad vil du læse mere om?

Innovativt design

Innovativt design

Mere om design
Nye hybridmotorer

Nye hybridmotorer

Mere om performance
Vær forbundet til din TUCSON

Vær forbundet til din TUCSON

Mere om connectivity
Komfort i verdensklasse

Komfort i verdensklasse

Mere om komfort