System Error

 
 

FAQ

 • En garanti du ikke finder lignende i Danmark
 • En garanti du ikke finder lignende i Danmark
 • Hyundai med 5 års garanti uden kilometerbegrænsning
 • Hver eneste Hyundai er skabt til at give mange års køreglæde, og vores 5 års garanti gælder naturligvis alle modHver eneste Hyundai er skabt til at give mange års køreglæde, og vores 5 års garanti gælder naturligvis alle modeller – fra i10 til Santa Fe. eller – fra i10 til Santa Fe.
 • Hyundai med 5 års garanti uden kilometerbegrænsning
 • Hver eneste Hyundai er skabt til at give mange års køreglæde, og vores 5 års garanti gælder naturligvis alle modeller – fra i10 til Santa Fe.
 • Brug bilen og kør alt det du vil – fabriksgarantien dækker i 5 år.
 • En garanti du ikke finder lignende i Danmark
 • En garanti du ikke finder lignende i Danmark
 • Hyundai med 5 års garanti uden kilometerbegrænsning
 • Hver eneste Hyundai er skabt til at give mange års køreglæde, og vores 5 års garanti gælder naturligvis alle modeller – fra i10 til Santa Fe.
 • Hyundai med 5 års garanti uden kilometerbegrænsning

FAQ - Find svar på dine spørgsmål om Hyundai.

Vi har samlet en lang række af de mest stillede spørgsmål med Hyundai - lige fra spørgsmål om servicedokumenter og finansiering til trækkraft  og start/stop systemer. Uanset om du allerede kører i en Hyundai, eller overvejer om Hyundai er din næste bil, skulle du gerne finde svarene her.

Hvis det ikke er tilfældet, er du naturligvis
altid velkommen til at kontakte os >>


Service

Hvor finder jeg et autoriseret Hyundai værksted?
Hvor ofte skal min Hyundai til serviceeftersyn?

Kig i servicebogen eller servicetillægget. Her kan du se, hvornår din Hyundai skal serviceres.

Din Hyundai forhandler kan altid vejlede og rådgive dig omkring service og service aftaler.

Find dit lokale Hyundai værksted herHar det betydning, hvis jeg overskrider serviceintervaller?

Ja, det har det. Din bil er programmeret til at blive serviceret på de pågældende tidspunkter. Det er vigtigt, at du overholder dette, for det er med til at sikre, at din Hyundai bliver ved med at yde dig optimal køreglæde. Skulle det knibe for dig at få tid  til korrekt servicering på dit normale værksted, skal du sørge for at få tid på et andet værksted så hurtigt som muligt. Vi anbefaler ikke, at din bil på noget tidspunkt overskrider serviceintervallet. Sender Hyundai mig en påmindelse, når min bil skal serviceres?

Ja, hvis du er tilmeldt minHyundai. Via minHyundai modtager du automatisk indkaldelser til serviceeftersyn og karosserieftersyn, når du har sagt ja til e-mailmarkedsføring. Du kan også aktivere påmindelser til f.eks. betaling af ejerafgift eller fornyelse af parkeringslicens. Husk dog, at rettidig og korrekt vedligeholdelse i sidste ende alene er et ansvar, som påhviler dig som ejer af bilen. 

Læs mere – og tilmeld dig minHyundai nemt og gratis lige her.Kan jeg frit vælge hvilket værksted, der skal udføre vedligeholdelseseftersyn på min Hyundai?

Ja! Du har frit valg i forhold til hvem, du ønsker at lade servicere din Hyundai bil. Du kan også vælge et udenlandsk Hyundai-værksted, uden at dette påvirker din garanti negativt. Du skal dog være opmærksom på, at serviceeftersynene skal foretages fuldstændigt efter Hyundai fabrikkens forskrifter og det danske serviceprogram, som er beskrevet i det medfølgende materiale til bilen.

Hvis du ikke anvender et dansk autoriseret Hyundai-værksted, skal du som kunde sørge for nødvendig dokumentation herunder udspecificeret faktura samt tjek liste for udført arbejde.

Ved at anvende et dansk autoriseret Hyundai-værksted, kan du være sikker på, at værkstedet selv i sit system, kan finde eller skaffe alle oplysninger om køretøjets tidligere service og reparationer.
Når du anvender dansk autoriseret Hyundai-værksted får du desuden automatisk gratis fornyet din Hyundai Vejhjælp, samtidig er du sikker på, at din bil bliver kontrolleret for tekniske opdateringer og kampagner. Hvorfor er der forskel på vedligeholdelsen af danske og udenlandske Hyundai biler?

På trods af, at Hyundai’s garanti gælder i hele Europa, så er vedligeholdelsesplanerne fra land til land en smule forskellige. Det betyder, at det land, hvor bilen oprindeligt er solgt, også skal vedligeholdes i det land. Kort sagt: En dansk indregistreret Hyundai skal vedligeholdes efter danske vedligeholdelsesplaner

Find din lokale Hyundai forhandler herHvad er tilstrækkelig dokumentation, hvis et andet end Hyundai’s autoriserede værksteder servicerer min bil?

Som udgangspunkt skal alle serviceeftersyn dokumenteres med en faktura fra det værksted, som har udført et vedligeholdelseseftersyn på din Hyundai. Denne faktura skal indeholde oplysninger om data på bilen, chassisnummer og/eller registreringsnummer samt oplysninger om det udførte arbejde og udskiftede reservedele.

Derudover skal fakturaen indeholde specifikationer, f.eks. reservedelenumre på de reservedele, som er blevet udskiftet ved serviceeftersynet. Kvaliteten og typen af olie og andre smøremidler skal ligeledes være anført. Er der blevet benyttet ”uoriginale” reservedele, så skal du også have dokumentation for at disse dele har samme kvalitet som originale Hyundai reservedele.

Værkstedet, som servicerer din Hyundai, skal sidst men ikke mindst også dokumentere omfanget af arbejdet ved serviceeftersynet. Det sker ved et afkrydset og underskrevet ”tjek-skema”. Dette skema er din garanti for, at alle punkter i henhold til Hyundai Motors forskrifter er blevet udført. Skemaet skal udleveres af værkstedet og medbringes sammen med fakturaen for det enkelte serviceeftersyn.

Ovennævnte gælder også hvis bilen serviceres hos et Aut. Hyundai værksted i udlandet.

Find din lokale Hyundai forhandler herHvor længe skal jeg opbevare dokumentationen for serviceeftersynene?

Du skal opbevare dokumentation for korrekt vedligeholdelse i hele bilens garantiperiode – helt enkelt. Det skal du af den grund, at du – hver gang du henvender dig på et autoriseret Hyundai-værksted vedrørende krav om garantiberettiget arbejde  i garantiperioden – skal du kunne fremvise denne dokumentation.Hvorfor er et stempel i servicehæftet fra et udenlandsk Hyundai værksted ikke tilstrækkelig dokumentation for korrekt vedligeholdelse, når det er tilstrækkeligt, hvis stemplet er fra et dansk Hyundai værksted?

Hyundai Bil Import A/S har ”autoriseret” de danske værksteder i henhold til danske Hyundai standarder. Problemet er, at der kan være betydelig forskel på standarderne mellem de enkelte europæiske lande. Da Hyundai Bil Import A/S udelukkende kan kontrollere og certificere de danske Hyundai værksteder, er alene et stempel fra et dansk autoriseret Hyundai værksted tilstrækkelig dokumentation for korrekt vedligeholdelse herhjemme.Garanti

Det er kun 14 dage siden, at garantien udløb – og nu er den i stykker. Dækker Hyundai’s garanti alligevel?

Nej, desværre. Alle krav om garantiarbejde skal ske ved henvendelse til et autoriseret Hyundai værksted inden for bilens garantiperiode. Det er helt ufravigeligt.Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis min Hyundai går i stykker i udlandet?

Skulle du være så uheldig, at din Hyundai går i stykker i udlandet, skal du henvende dig på et autoriseret Hyundai-værksted. Husk at medbringe bilens servicehæfte. Hvis du ikke i det daglige benytter et autoriseret Hyundai-værksted til servicering, skal du samtidig have dokumentation for korrekt vedligeholdelse med. Såfremt din bil er korrekt vedligeholdt og under garanti, vil det udenlandske Hyundai-værksted udbedre problemerne uden beregning for dig. Det er alene en autoriseret Hyundai-forhandle/værksted, som kan udbedre garantiberettiget arbejde uden beregning for dig.Jeg er i udlandet og min Hyundai kan ikke længere køre. Hvad skal jeg gøre?

Du skal ringe til Hyundai Vejhjælp.

Hyundai Vejhjælp har telefonnummer +45 70 30 17 07

Hyundai Vejhjælp dækker i Danmark samt Europa, du skal blot sørge for at overholde bilens serviceeftersyn på et autoriseret Hyundai-værksted i Danmark.

Kan bilen ikke repareres inden for tre arbejdsdage – sørger Hyundai Vejhjælp for en overdragelse til SOS International. Såfremt din Hyundai er kaskoforsikret, vil SOS International hjælpe dig til den nærmeste Hyundai-forhandler i Danmark. Her vil de sørge for, at din Hyundai bliver repareret, så du hurtigst muligt kan komme videre.

I forbindelse med trafikuheld overdrages sagen direkte til SOS International via bilens kaskoforsikring.

I udlandet kan du blive bedt om at betale kontant til en lokal vejhjælpstjeneste. Hyundai Vejhjælp refunderer dine omkostninger, når du vender hjem. Du skal blot aflevere udgifts-bilag i form af kvitteringer og bilag hos dit Hyundai-værksted.

Bemærk. Uanset om du er i Tyskland, Holland eller andet steds er det kun autoriserede Hyundai forhandlere- og værksteder, som kan foretage garantiberettiget arbejde uden beregning. Må jeg godt chiptune motoren i min Hyundai?

Nej. Enhver form for tuning, inklusive chiptuning vil automatisk betyde, at fabrikkens garanti bortfalder på bilen.Hvor lang garanti er der på biler fra Hyundai?

Der er 5 års garanti UDEN kilometerbegrænsning på alle Hyundai biler.
Gælder dog ikke biler indregistreret som taxi/Flextrafik samt ix35 brint & H-1.

Læs mere om vores 5 års garanti uden kilometerbegrænsning her.Nogle bilimportører har kulance. Har Hyundai også dette?

Som udgangspunkt har Hyundai ikke en standardiseret kulanceordning. Til gengæld har Hyundai markedets bedste garantiordning -  5 år garanti UDEN kilometerbegrænsning. Der findes dog enkelte tilfælde, hvor Hyundai per kulance dækker helt eller delvist en reparation, selvom garantiperioden er udløbet. I disse tilfælde er det en betingelse, at bilen er korrekt vedligeholdt ved et autoriseret Hyundai-værksted.Kan mit ”frie værksted” udføre garantiarbejde på vegne af Hyundai?

Nej. Du skal henvende dig på et autoriseret Hyundai-værksted. Medbring bilens servicehæfte og dokumentation for korrekt vedligeholdelse. Kun et autoriseret Hyundai værksted kan udføre reklamationsberettiget arbejde på vegne af Hyundai.

Find din lokale autoriserede Hyundai forhandlerMine hjul trænger til at blive sporet og afbalanceret. Er det omfattet af garantien?

Sporing og afbalancering af bilens hjul er ikke omfattet af Hyundais garanti. Det skyldes, at justering af hjulenes sporing og afbalancering altid er afhængig af dit kørselsmønster og øvrige omgang med bilen. En uheldig opkørsel af en kantsten, sportskørsel, et hul i vejen osv. – alt det kan bringe bilens sporing ud af justering, og er derfor ikke omfattet af fabrikkens garanti. Jeg vil give min Hyundai supplerende rustbeskyttelse. Påvirker det min gennemtæringsgaranti?

Nej. Supplerende rustbeskyttelse vil ikke påvirke din bils gennemtæringsgaranti. Det er kun, hvis der er opstået en skade som følge af den ekstra rustbeskyttelse. Det kan eksempelvis være rust i forbindelse med et hul, som er boret i karosseriet i forbindelse med påføring af rustbeskyttelse.

Ved efterbehandling med anti-korrosionsmiddel skal der anvendes produkter som er kompatible med de produkter, som Hyundai har anvendt i forbindelse med produktionen af bilen.Miljø

Hvilke Hyundai biler er A-klasse biler?

Hyundai her en lang række modeller, som har energimærkningen A, A+ og A++.

Find den specifikke Hyundai model og dens specifikke energimærkning herHvor miljøvenlige er biler fra Hyundai?

Hos Hyundai arbejder vi hårdt på at kunne tilbyde dig biler, der er så skånsomme som muligt for miljøet. Til det formål udvikler vi løbende nye materialer, ny teknologi og nye bæredygtige tiltag. Det handler om, at reducere den samlede emissionsudledning til et minimum. Det handler om, at  vores biler hele tiden skal kunne køre længere på literen. I den sammenhæng er de fleste af vores biler naturligvis økonomiske A-klasse biler. I øvrigt har vi også et helt genanvendelsesprogram for  "udtjente" biler. Læs mere KLIK HER 

Hyundai overholder alle gældende europæiske emissionskrav. Alle vores modeller opfylder EU norm 5. Du kan læse mere om indholdet af emissions-norm 5 her. Finansiering

Kan jeg finansiere min nye bil hos den lokale Hyundai-forhandler?

Ja! Din lokale Hyundai-forhandler kan med Hyundai Finans i ryggen tilbyde dig en lang række attraktive finansierings- og leasingmuligheder. Det er uanset, om du kommer som privatperson eller som erhvervskunde.

Læs mere om Hyundai Finans

Hos din Hyundai-forhandler er kompetente konsulenter altid klar til at hjælpe dig bag rattet i en ny Hyundai – og med at give dig et godt finansieringstilbud, der er tilpasset dig og dit budget.

Find din nærmeste Hyundai forhandler Forsikring

Kan jeg tegne en Hyundai forsikring på en brugt Hyundai?

Ja! Du kan godt tegne en ansvars- og kaskoforsikring på din "gamle" Hyundai.

Bilen må dog højst være 3 år gammel på det tidspunkt, hvor forsikringen tegnes. Det gælder også demobiler og leasede biler. Hyundai Forsikring omfatter følgende modeller: i10, i20, ix20, i30 og i30 Stationcar.

Bemærk forsikringen tilbydes ikke til erhvervsbiler og din Hyundai skal oprindelig være købt/leaset via en autoriseret Hyundai forhandler.
Find nærmeste Hyundai forhandler

For mere information om betingelser ved Hyundai ForsikringKan jeg få forsikret min nye Hyundai via Hyundai Forsikring?

Ja! Ved køb af en ny Hyundai har du altid mulighed for at tegne en attraktiv kasko- og ansvarsforsikring gennem Hyundai Forsikring. Forsikringen tegnes for en 3-årig periode og gælder pt. følgende modeller:

i10, i20, ix20, i30 og i30 Stationcar

Læs meget mere om forsikringsbetingelserne, priser og dækning herModeller

Hvor finder jeg en salgsbrochure på den Hyundai, jeg er interesseret i?

Start med at gå på vores forside og klik på menupunktet: Modeller og find den Hyundai, du er interesseret i. Klik på bilen/modellen. På siden vil du altid kunne finde en-online brochure for den enkelte model.

Du er også velkommen til at tage kontakt til din lokale Hyundai-forhandler. 

Find nærmeste Hyundai forhandlerHvordan finder jeg min lokale Hyundai forhandler?

Gå på vores forside og klik på Find Forhandler i øverste højre hjørne.

Find nærmeste Hyundai forhandlerHvor kan jeg se priserne på Hyundai’s modeller?

Det kan du på siden for den enkelte Hyundai-model. Eller på den samlede prisliste, som du finder herHvordan virker Hyundais DCT gearkasse?

DCT dobbeltkobling tager køreglæden fra en manuel gearkasse og kombinerer det med komforten fra automatgear. Sæt den i gear og kør! Du kan også manuelt
vælge gear ved at flytte ’skifteren’ til venstre eller højre, hvorved du finder sports-mode.

 

Benyt (+) eller (–) for at skifte gear. Når du holder på en skråning, brug kun fod- eller håndbremse. Overdreven anvendelse af speederen kan få transmissionen til at overophede. Det gælder også ved aggressiv kørsel på stigninger.

 

Hvis transmissionen overopheder får du et advarselssignal i dit display. Kør ind til siden. Skift til P Hold bilen i tomgang med håndbremsen trukket i et par minutter. Når advarselssignalet er væk, kan du køre.

 

Du finder mere info om DCT dobbeltkobling i din bils instruktionsbog.

Kørsel & Forbrug

Hvorfor kan jeg ikke køre så lang på en liter brændstof, som der stod i brochuren jeg fik med, da jeg købte min bil?

Alle nye bilers brændstofforbrug oplyses iht. EU norm EEC 1999/100. Denne norm er fremkommet på et laboratorium efter en 100% standardiseret testmetode og tjener primært det formål, at to ellers forskellige biler kan sammenlignes i forhold til brændstofforbrug. Udstyr, køremønster, vedligeholdelse og et hav af andre faktorer spiller ind på en given bils aktuelle brændstofforbrug. Vil du vide mere omkring disse oplysninger samt have gode råd til økonomisk kørsel, så kan du læse mere på Færdselsstyrelsens hjemmeside www.fstyr.dk

Du kan også læse denne artikel fra FDM som beskriver EU-normen

http://www.fdm.dk/sites/default/files/mediafiles//006-009_Motor07_20120629_00.pdfHvordan får jeg flere kilometer ud af hver liter brændstof?

 1. Hold afstand kører du for tæt på foran kørende er det dem der bestemmer din kørerstil.
 2. Vær opmærksom på forhindringer slip speederen i god tid og behold bilen i gear.
 3. Accelerer hurtigt op til den hastighed du vil kører og hold derefter speederen i ro.
 4. Spring et gear over, kør i højeste gear uden bilen sejtrækker.
 5. Stop motoren når du holder stille, biler bruger også brændstof i tomgang. Ekstraudstyr

Kan jeg købe ekstraudstyr til min lidt ældre Hyundai?

Ja! Vi har altid et fint udvalg af udstyr til eftermontering – også til dig, der måske har en lidt ældre Hyundai. Se mere her

Husk at ta’ fat i din lokale Hyundai-forhandler for nærmere information og vejledning vedrørende køb og montering af udstyret. 

Find nærmeste Hyundai forhandler her Bluedrive

Hvordan er fordelene ved ISG start/stop systemet – og hvordan fungerer det ?

Når din bil f.eks. holder for rødt eller stille i tæt trafik, sørger start/stop systemet for, at motoren automatisk slukkes. Det sparer brændstof og reducerer den samlede CO2-udledning. Motoren kører altså kun, når der er brug for den. Klimaanlæg, radio mv. benytter sig i de tidsrum alene af bilens opsparede energi. Start/stop systemet fungere, når de rette betingelser er der og er først aktivt, når der er optjent overskud af strøm på batteriet.

ISG-systemet går ud på, at motoren stopper, hvor den ellers ville have kørt i tomgang.

Når der sættes i frigear, kobles ud, og man slipper speederen, vil motoren stoppe. Den starter igen, når koblingen trykkes ned.Hvordan slår jeg ISG start/stop systemet til og fra?

Hyundais Idle Stop & Go-system (ISG) reducerer brændstofforbruget og udledningen af CO2 ved at slukke motoren, når bilen holder stille.

Du kan slå start/stop systemet fra ved at trykke på knappen A OFF. Kontrollampen i knappen A OFF vil herefter lyse. Du slår det til igen ved at trykke en gang mere på knappen A OFF. Kontrollampen i knappen A OFF slukkes. Vær opmærksom på at start/stop systemet slår automatisk til, hver gang du starter motoren med tændingsnøglen.

Hvis der er fejl på systemet, vil den gule kontrollampe blinke i instrumentbordet. Holder den ikke umiddelbart op med at blinke, skal du få bilen efterset hos din Hyundai forhandler. 
Hvordan genstarter jeg motoren (manuelt gear)

Motoren i din bil genstarter automatisk under følgende betingelser, når den er blevet slukket af start/stop systemet:

 1. Når du træder koblingen ned og sætter bilen i gear.
 2. Hvis bilens bremsetryk er lavt, fx hvis du har trådt tre gange på bremsepedalen.
 3. Hvis blæseren i bilens varme-og ventilationssystem er indstillet til maksimal ydelse.
 4. Hvis bilens airconditionsystem har været slået til i flere minutter.
 5. Hvis bilen kører over 5 km/t.

Når motoren genstartes automatisk af start/stop systemet, blinker kontrollampen AUTO STOP på instrumentpanelet i 5 sekunderEr der nok energi på batteriet til at starte min bil, når A OFF kontaktens lampe lyser?

Ja, der er rigeligt energi på batteriet. Når A OFF kontaktens lampe lyser, er det blot en information om at batteriet er på standardniveau. Hvorfor er der ikke overskud af energi på mit batteri, når jeg kører langt med jævn fart?

Når der køres med jævn fart genererer generatoren præcis den energi, som der bliver forbrugt. Dette gøres for at minimere både brændstofforbrug og CO2-udledning. Hvis generatoren skulle generere overskud af energi under jævn kørsel, vil det kun kunne lade sig gøre ved at skrue op for generatorens ladestyrke. Og det kræver, at man tilfører ekstra brændstof. Ideen bag start/stop systemet er netop, at systemet skal være aktiv ved hjælp af CO2 fri energi.Er der fejl på start/stop systemet når A OFF kontaktens lampe lyser?

Nej, det er blot en besked om, at batteriet er på standardniveau. For at A OFF kontaktens lampe skal gå ud – og dermed vise, at batteriet er i overskud af energi – kræver det, at du har mange deaccelerationer. Det vil sige, at du tilstrækkeligt mange gange har kunnet slippe speederen hen mod lyskryds eller lignende. 


Hvorfor er start/stop systemet deaktiveret, når den udvendige temperatur er under 2 grader eller over 35 grader?

Når temperaturen er under 2 grader udenfor er der behov for mere varme i kabinen. Derfor stopper motoren ikke. Når temperaturen er over 35 grader udenfor er der behov for mere køling/ventilation i kabinen. I de tilfælde stopper motoren heller ikke. 


Hvorfor er start/stop systemet deaktiveret når ventilationssystemet er sat på defrost mode?

Når ventilationssystemet er sat til defrost mode, blæser ventilationssystemet op mod 90 % af luften til forruden Denne indstilling bruger du, hvis der er dug på forruden eller is på ydersiden. For at afise eller gøre forruden dugfri hurtigst muligt, vil start/stop systemet være deaktiveret.


Diverse

Jeg vil have en større campingvogn, men min Hyundai må ikke trække den. Kan jeg opveje min Hyundai, så den må trække mere?

Nej. Alle Hyundai-biler er registreret med en maksimum anhængervægt. Det betyder, at de ikke kan vejes op. Du kan derimod ofre en smule af campingvognens lasteevne og veje din campingvogn ned, så du må trække den med din Hyundai. For mere detaljeret information beder vi dig kontakte dit lokale motorkontor eller synssted.

Du er også velkommen til at kontakte din lokale Hyundai-forhandler.


Jeg ønsker at klage over et autoriseret Hyundai værksted. Hvor gør jeg dette?

Alle autoriserede Hyundai værksteder i Danmark ejes og drives selvstændigt. Det vil sige, at de er uafhængige af Hyundai Bil Import A/S. Hvis du ønsker at klage over værkstedet eller anke en afgørelse, skal du klage og anke til værkstedets/forhandlerens ejer eller leder. De vil da tage hånd om sagen.

Find din lokale Hyundai forhandler


Betegnelser & Forkortelser

Det vrimler med betegnelser og forkortelser. Med denne lille guide over de mest almindelige forkortelser skulle du være godt hjulpet på vej, så du kan få mest mulig glæde af de mange egenskaber og fordele ved din bil.

Hvad betyder:

ABS:
Anti-lock Brake System er et system, der forhindrer hjulene i at blokere under opbremsninger. På biler uden ABS kan hjulene blokere under en kraftig opbremsning. Dette bevirker, at man ikke længere kan styre bilen, idet dækkene glider hen over asfalten. Med ABS vil hjulene ikke blokere, og det er muligt at styre bilen under selv de hårdeste opbremsninger.

BAS:
Tests viser, at de fleste billister ikke bremser hårdt nok i nødsituationer, men med Brake Assist System assisteres bilens fører i en nødbremsesituation. Det sker ved, at BAS tilfører det maksimale bremsetryk, hvis føreren træder hurtigt, men ikke hårdt nok på bremsepedalen. På denne måde kan bremselængden forkortes med de afgørende meter, der kan forhindre en ulykke.

Blue Drive:
Blue Drive er Hyundai’s betegnelse for biler med specielle miljøforbedrende tiltag.

EBD:
Electronic Brakeforce Distribution optimerer effekten af bilens ABS-bremser. EBD-systemet fordeler bremsekraften optimalt på de enkelte hjul, så stabiliteten opretholdes ved hårde opbremsninger.

ESP:
Electronic Stability Program er en videreudvikling af ABS systemet, som øger sikkerheden betydeligt. ESP-systemet sørger for, at du kan blive ved med at styre i den retning, du ønsker, hvis der indtræffer noget uregelmæssigt som f.eks. en udskridning. Systemet griber ind i et splitsekund og hjælper med at rette bilen op. ESP kendes også under navne som ESC, ASC og VDC.

HAC:
Med Hill Assist Control behøver du ikke længere være nervøs for at genoptage kørslen efter et kort ophold på en stejl bakke. Teknologien sørger for, at den eneste vej er fremad – og opad. Funktionen kendes også under navnet ”Hill Hold”.

ISG:
Det innovative Idle Stop & Go-system, som også er kendt under forkortelsen ISG, maksimerer brændstofeffektiviteten ved at stoppe motoren, når du holder i frigear og slipper koblingen. Systemet anvendes typisk under bykørsel, når du standser for rødt lys, eller i tæt køtrafik med hyppige standsninger og efterfølgende start igen. Din motor starter straks igen, når du træder på koblingen for at sætte bilen i 1. gear. I mellemtiden har du sparet brændstof.

ISOFIX:
En autostol med Isofix sikkerhedssystem kan forbindes til bilens sæde. De indbyggede beslag til montering af barnestolen på bagsædet gør, at du kan fastgøre den med et enkelt klik. På den måde er autostolen fastspændt på den bedst mulige måde.

LED lys:
LED er en forkortelse for Light Emitting Diode, altså en elektronisk pære, som afløser de gamle glødepærer. LED giver maksimal klarhed og øget synlighed, og derudover lyser LED hurtigere op end almindelige lygter. Endelig er LED brændstofbesparende, fordi de ikke forbruger så meget strøm som en almindelig glødepære.

LKAS:
Lane Keeping Assist System er designet til at alarmere føreren, hvis bilen er ved at forlade sin vognbane, uden at der først er blevet signaleret med blinklyset. LKAS afgiver alarm og giver rattet et blødt puf, så føreren igen bliver opmærksom og aktivt retter bilen op i vognbanen.

TCS:
Traction Control System er et system, som elektronisk kan forhindre hjulspin. F.eks. i glat, fedtet føre eller på løst underlag vil bilens TCS bremse det spindende hjul, og derved overføres der mere trækkraft til de øvrige hjul. TCS'en fungerer så at sige som spærredifferentiale, der sørger for at sende trækkraften til de hjul, som har bedst fat i underlaget. Det sikrer et optimalt vejgreb under de fleste forhold.

VSM:
Vehicle Stability Management et elektronisk stabilitetssystem som funger sammen med ESP systemet. Systemet hjælper dig ved at give små nyk i rattet med at for at rette bilen op, hvis man f.eks. kører på sne og bilen er på vej til at snurre rundt, når det ene hjulpar har fat i asfalten, mens det andet drejer rundt på sneen.

DBC:
Downhill Brake Control fastholder en stabil lav hastighed, når du skal ned ad en stejl bakke.

Vejhjælp

Hvor dækker Hyundai Vejhjælp?

Hyundai Vejhjælp dækker i Danmark og Europa (ekskl. Grønland og Færøerne). Aftalen løber i 12 måneder efter det årlige serviceeftersyn og kan efter de 12 måneder forlænges gratis ved udførelse af et nyt serviceeftersyn.


Hvad dækker Hyundai Vejhjælp?

Du kan anvende Hyundai Vejhjælp ved

 • Teknisk nedbrud
 • Startproblemer
 • Punktering
 • Bjærgning/fritrækning
 • Indelåste eller tabte bilnøgler
 • Hvis du kører tør for brændstof
 • Forkert påfyldning af brændstof
 • Trafikskader
Hyundai Vejhjælp gælder for personbiler og varebiler op til en totalvægt på 3500kg.
Læs mere om Hyundai Vejhjælp her!

Nyheder direkte i din indbakke

Ejer du en Hyundai, eller er du interesseret i at høre mere
om vores modeller? Så tilmeld dig lige her.

Lad os holde dig opdateret