Carsten står foran Hyundai IONIQ 6

Carsten er faldet for IONIQ 6

Artikel udgivet d. 2. april 2024

Fra ferieflirt til forelskelse

Det er slut med skepsis, bekymring og fordomme overfor elbiler. Det havde Carsten og hans familie ellers, indtil de prøvede en elbil på en ferie i 2021. Det gjorde dem nysgerrige, og da IONIQ 6 blev lanceret og kåret som Årets Bil i Verden 2023, blev ferieflirten til en sand kærlighedshistorie.

"Alle mine bekymringer er gjort til skamme efter købet af IONIQ 6."

Carsten, IONIQ 6-ejer

Skepsis overfor elbiler er væk

Det kan være et stort skridt at skifte den velkendte benzinmotor ud med en elektrisk. Selvom Carsten og familien havde gjort sig en del overvejelser, blev de holdt tilbage af bekymringer om rækkevidde og de andre usikkerheder, der altid er forbundet med at gøre noget nyt.

Under en ferie i 2021 tog de chancen, da de fik mulighed for at prøve en elbil. Følelsen ramte noget i dem. Komforten, teknologien og den store mængde sikkerhedsudstyr imponerede, og oplevelsen gav ekstra næring til tankerne om på et tidspunkt at købe en elbil.

Da Hyundai lancerede IONIQ 6, der blev kåret som Årets Bil i Verden i 2023, forsvandt den sidste tvivl. Med det smarte design, omfattende udstyr og den imponerende rækkevidde var Carsten solgt med det samme.

Carsten kører i Hyundai IONIQ 6
Carsten trykker på touchskærm i Hyundai IONIQ 6

Inspirerende og lækker

"Ved første øjekast var det det aerodynamiske design, der tiltrak min opmærksomhed. Bilen ser smart ud, og designet bidrager endda til at sikre en rækkevidde på helt op til 614 kilometer under de rette forhold," fortæller Carsten Hedekær fra Haderslev.

Siden købet af IONIQ 6 er bilen blevet en fantastisk blanding af et praktisk køretøj og et inspirerende stykke legetøj. Den er nem at køre, og det er nemt at lære de vigtigste funktioner at kende. Men efterhånden som man lærer IONIQ 6 at kende, gemmer den hele tiden på nye, smarte features, Carsten kan gå på opdagelse i.

"Blindvinkel-sensoren med visning i instrumentering, som advarer om biler og cyklister i den blinde vinkel, har jeg nok været allergladest for. Det er en luksus, jeg ikke har haft før, og nu vil jeg nødig undvære det," siger Carsten, der også kan mærke skiftet til IONIQ 6, når han ikke sidder i bilen.

"Det er en luksus, jeg ikke har haft før, og nu vil jeg nødig undvære det."

Carsten, IONIQ 6-ejer

Høj komfort – også på de lange ture

Hans hverdag består nemlig ofte af lange køreture til Berlin, eller til datterens efterskole, der ligger 170 km fra hjemmet. Det har tidligere betydet problemer med ryggen, men den imponerende siddekomfort i IONIQ 6 har gjort, at rygproblemerne er fortid.

IONIQ 6 har givet en anden komfort, så Carsten har fået ro i ryggen. En ro, der også har sneget sig ind i hans tanker, når han sidder bag rattet. For her gør han brug af de mange sikkerhedsfunktioner, der er en del af bilen.

"Der er flere sikkerhedsfunktioner i bilen, som jeg virkelig sætter pris på. Specielt blindvinkelkamera ved højre- eller venstresving, som jeg nævnte tidligere, imponerer mig. Det sikrer, at man undgår ubehagelige overraskelser i den blinde vinkel. Derudover er der baksensoren, som advarer med en lyd og om nødvendigt automatisk bremser, hvis man har overset noget. Disse funktioner bidrager til en tryg og komfortabel køreoplevelse," forklarer han.

Økonomiske fordele

Også på det økonomiske plan har skiftet til IONIQ 6 givet ro. Kørselsbudgettet er blevet lettet betragteligt, og det er kommet bag på Carsten. For han ikke lægger skjul på, at det også var økonomiske overvejelser, der gjorde, at han og familien ikke handlede på elbilsdrømmen tidligere, end de gjorde.

"Det første, jeg gjorde, efter jeg fik bilen hjem, var at investere i en ladeboks til hjemmet, hvor størstedelen af vores opladning foregår. Det betyder, at jeg får refunderet elafgiften, hvilket over tid har resulteret i betydelige besparelser i hverdagen," siger Carsten og tilføjer:

"Alle mine bekymringer er gjort til skamme efter købet af IONIQ 6, og selvom jeg stadig lærer om bilens mange funktioner, er jeg positivt overrasket over den unikke køreoplevelse og den gode samlede totaløkonomi".

IONIQ 6

IONIQ 6

  • Årets Bil i Verden 2023
  • 800 volt-ladeteknologi for lynhurtig opladning
  • Op til 614 km rækkevidde
  • Trækker op til 1.500 kg med anhængertræk

 

Mere om modelBook prøvetur

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler