Færre dele at vedligeholde

En bil med en forbrændingsmotor indeholder mange mekaniske elementer. En elmotor består af færre. Og du skal ikke skifte olie på din elbil. Det er nogle af de fordele, der er ved at købe en elektrisk Hyundai.

Service

Vedligehold og service af elbiler

Hvor ofte du skal til service afhænger af, hvor langt du til dagligt kører og bilens serviceplan. Har du behov for at få kontrolleret dit batteris tilstand, kan du komme forbi vores autoriserede Hyundai-værksteder, som ved, hvordan man håndterer højspændingsbatterier.

Takket være elbilers regenerative bremsesystem slides bremseklodserne mindre over tid.

Der findes tre væsker i elbiler. Kølervæske, bremsevæske og sprinklervæske. Og sprinklervæsken er den eneste, du behøver fylde på regelmæssigt.

Akkurat som på konventionelle biler skal dækkene skiftes ud en gang i mellem.

En elbil bruger, akkurat som konventionelle biler, vinduesviskere. En god tommelfingerregel er, at du bør skifte dine vinduesviskere to gange årligt.

Elbilers batteri vil med tiden miste sin effektivitet, og det kan derfor blive nødvendigt at udskifte det. Det kategoriseres dog ikke som "regelmæssigt vedligehold", da batteriet har en holdbarhed på mindst et årti. Desuden er batteriet i Hyundais elbiler omfattet af en garanti på 8 år eller 160.000 km (hvad end der måtte indtræffe først).

Luftfilteret bør skiftes efter 30.000 km eller hvert andet år. Som Hyundai-kunde har du mulighed for at opgradere filteret til et bio- eller aktivt kulfilter.

Batteriets levetid

Tips til at forlænge batteriets levetid

Om det er batteriet i din telefon, computer eller elbil, så er det et faktum, at de ikke holder for evigt, og at de med tiden vil miste styrke. Derfor har vi her samlet en række gode råd til, hvordan du kan imødekomme dette og forlænge din elbils levetid og rækkevidde.
Undlad at lade batteriet fuldt op

Undlad at lade batteriet fuldt op

Det anbefales at stoppe opladningen, når batteriet er 80% opladet. Det betyder selvfølgelig, du ikke har lige så lang rækkevidde, men til gengæld kan batteriets levetid forlænges. Det giver desuden plads til, at bilen kan udnytte den regenerative bremsning. Denne funktion er nemlig ikke tilgængelig, når batteriet er fuldt opladet, fordi det vil kunne resultere i at batteriet overlades.

Undlad at aflade batteriet helt

Undlad at aflade batteriet helt

Det er ikke godt for batteriets levetid, hvis det aflades helt. Derfor skal du undgå dette.

Parker elbilen i skyggen

Parker elbilen i skyggen

Batteriet i en elbil er ikke vild med ekstreme temperaturer. Forsøg derfor at parkere bilen i skyggen når termometeret viser høje temperaturer. Du kan også slutte bilen til en ladestader, så batteriets indbyggede temperaturregulering aktivers.

Undgå ekstrem kulde

Undgå ekstrem kulde

Hvis du har mulighed for at parkere elbilen i en garage, når temperaturerne er lave, eller tilslutte den til en ladestander, er dette optimalt. På den måde giver du de bedste forudsætningerne for, at batteriet ikke nedkøles helt.

Garanti

Garanti og kvalitet i en klasse for sig

Hyundais elbiler er bygget efter de højeste standarder. Derfor yder vi som standard en enestående fabriksgaranti på vores elbiler og batterier.
Enestående garanti

Enestående garanti

Alle Hyundai-modeller er fremstillet ud fra de højest mulige kvalitetsstandarder. Og vi står inde for denne kvalitet med 5 års garanti uden kilometerbegrænsning, så du kan nyde det, du elsker i livet, uden at skulle bekymre dig om din bil. Glæd dig over den ro i sindet, som én af bilbranchens bedste garantier giver dig – som standard.

Følgende elementer er ikke dækket af 5 års garanti: Dæk, fælge, 12 volts-batteri og originalt tilbehør. Disse er dækket af gældende købelov. Radio/navigation har 3 års garanti.

8 års batterigaranti

8 års batterigaranti

Alle vores batterier kommer med en garanti på 8 år/160.000 km (hvad der måtte indtræffe først). Udskiftning/reparation af højspændings-batteriet kan ske, hvis SOH (state of health) er under 70%.

Vores elektriske biler

IONIQ 5

IONIQ 5

 • Op til 77.4 kWh batteri
 • Op til 507 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 18 min.**
IONIQ 6

IONIQ 6

 • Op til 77.4 kWh batteri
 • Op til 614 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 18 min.**
KONA Electric

KONA Electric

 • Op til 65.4 kWh batteri
 • Op til 513 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 41 min.**
TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

 • Op til 13.8 kWh batteri
 • Op til 65 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 100% på ca. 3 timer og 30 min.**
SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

 • Op til 13.8 kWh batteri
 • Op til 65 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 100% på ca. 3 timer og 30 min.**

*Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden afhænger af udstyrsvariant, og kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil, temperatur og dæktype.

**Ladetid afhænger bland andet af batteritemperatur, batteriets og ladestanderens tilstand, den tilgængelige ladestrøm, laderens beskaffenhed, udendørstemperatur og antallet af brugere på samme lader.

Hvad vil du læse mere om?

Sikkerhed

Sikkerhed

Opladning

Opladning

Ofte stillede spørgsmål

En elbil består af langt færre dele, som skal vedligeholdes og serviceres. Da den ikke drives af en forbrændingsmotor, skal den hverken have skiftet olie eller oliefilter. Derudover har den heller ingen gearkasse, kobling, tandrem, knastaksel, katalysator, tændrør eller lignende, der kan blive slidt eller gå i stykker. Derfor er vedligeholdelse af en elbil ofte billigere end en benzinbil.

Ja. Hyundai-batteriet er klassificeret efter den internationale standard IP 6K9, hvilket betyder, at det er beskyttet mod indtrængning af støv og kan tåle højtryksrensning med vand.

Bemærk: Hvis din Hyundai har en mat lak, anbefales det at undgå at bruge vaskehaller, da dette kan resultere i ridser. Du kan læse mere om vedligeholdelse af mat lak her.

Der findes ikke ret mange elbiler, der er godkendte til anhængertræk. Men på KONA Electric, IONIQ 5 og IONIQ 6 må der monteres anhængertræk. KONA Electric må trække op til 300 kg, IONIQ 5 op til 1.600 kg. og IONIQ 6 op til 1.500 kg. Læs mere om elbiler og trækkapacitet her.