To Hyundai i30 Stationcar parkeret overfor hinanden

i30 er kåret som Årets Brugtbil 2021

13. oktober 2021

Hyundais mellemklassemodel, i30, er netop kåret som det bedste brugtbilkøb i øjeblikket. Det er bl.a. det høje niveau af sikkerhedsudstyr, komfort, teknik, pris og den lange fabriksgaranti, der gør, at i30 løber med sejren foran 125 andre biler.

”...til prisen er det svært at finde en bedre brugtbil i denne populære bilklasse”

Christian Schacht, bilredaktør på Jyllands-Posten

Derfor blev det i30 over alle andre

Solidt konstrueret. Uden mekaniske fejl og gennemprøvet teknik samt en høj forbrugersikkerhed på grund af den lange fabriksgaranti på fem år. Hyundai i30 får vægtige argumenter som brugtbilkøb med i vurderingen af jurymedlemmerne bag kåringen af Årets Brugtbil 2021, som Hyundai’s mellemklassemodel netop har vundet.

”Hyundai i30 er på flere områder en lidt overset familiebil, og det er en fordel for brugtbilkøberne. Priserne er således stadigvæk rimelige. Kvaliteten er på et generelt højt niveau, den er rummelig, komfortabel og fås med et pænt udvalg af motorer og udstyr. Der er bestemt ikke tale om en spændende familieflytter, men til prisen er det svært at finde en bedre brugtbil i denne populære bilklasse,” er vurderingen fra Christian Schacht, bilredaktør på Jyllands-Posten.

”Det er en bil, der giver dig præcis det, du forventer, og så slipper du for søvnløse nætter og høje mekanikerregninger. Derfor er Hyundai i30 i mine øjne Årets Brugtbil”

Niels Friis, Eb.dk

Så meget vandt i30 over de andre:

Så meget vandt i30 over de andre:

Resultatet af finalerunden i Årets Brugtbil 2021

Hyundai i30: 135 point
BMW i3: 115 point
Mercedes C-klasse: 80 point
Skoda Superb: 70 point
Toyota Yaris: 50 point

Hyundai årets brugtbil
Hyundai i30 display

i30 er en langtidsholdbar investering

En totaløkonomisk analyse fra Bilbasen viser, at en brugt Hyundai i30 koster i gennemsnit omkring 110.000 kroner, og omkostningen ved at eje bilen er omkring to kroner pr. kørte kilometer. Dermed er Hyundai i30 blandt de billigste modeller i mellemklassen i forhold til totaløkonomien.

”Specielt ophidsende kan man ikke kalde Hyundai i30, og det er klart med fornuften, at man skal gå efter modellen, men så får man til gengæld også gennemprøvet mekanik med få fejl, fornuftigt med sikkerhedsudstyr og det nok tungeste argument på vægtskålen – stadig gældende garanti. Det er en bil, der giver dig præcis det, du forventer, og så slipper du for søvnløse nætter og høje mekanikerregninger. Derfor er Hyundai i30 i mine øjne Årets Brugtbil,” lyder vurderingen fra journalist Niels Friis fra Eb.dk.

Hvordan kåres vinderen af Årets Brugtbil?

Det er 16. gang, at Årets Brugtbil kåres. Bag kåringen står en jury sammensat af biljournalister og brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb, og derfor kigger juryen på totaløkonomi, soliditet og værdi for pengene i de enkelte biler. Kåringen sættes i perspektiv af, at der handles omkring 450.000 brugte biler om året i Danmark.

Kåringen er sammensat sådan, at den har to runder. En indledende runde, hvor juryen nominerer fem biler ud fra de 125 mest solgte biler det foregående år. De fem biler, som får flest nomineringer, går videre til finalerunden. Via en hemmelig afstemning afgiver jurymedlemmer 15 point til deres førstevalg, 10 point til nummer to og 5 point til tredjepladsen. Den bilmodel, som får flest point vinder titlen som "Årets Brugtbil."

Den konkrete i30-variant, som juryen har vurderet ifm. Årets Brugtbil 2021, er en i30 Stationcar 1.0 T-GDi Trend fra 2017. Den har kørt 31.000 kilometer.

1 familie 2 medlemmer

i30

i30

Rummelig familiebil, hvor der er fokus på sikkerhed og komfort.

Mere om model
i30 Stationcar

i30 Stationcar

Familiebil med ekstra meget plads i bagagerummet. 

Mere om model
Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler