Stolt Hyundai-ejer foran sin sorte Hyundai IONIQ 6

Derfor faldt valget på IONIQ 6

Artikel udgivet d. 18. marts 2024

Lang rækkevidde, lynhurtig opladning og Over The Air softwareopdatering (OTA). Det var de tre krav, Sammy havde til sin nye elbil. Og dem kunne IONIQ 6 indfri. Og med fantastisk komfort, en støjsvag kabine og mængden af udstyr var der ikke nogen tvivl. IONIQ 6 skulle med Sammy hjem.

"Det var helt afgørende for os, at rækkevidden og ladehastigheden var i top."

Sammy, IONIQ 6-ejer

IONIQ 6 indfrier alle Sammys krav

For Sammy og familien var det en længere proces at nå frem til valget af en elbil. Igennem 30 år havde de kørt i både benzin- og dieselbiler, men da markedet og teknologien i årenes løb modnedes, var de klar til en elbil. Og efter at have kigget på mange forskellige mærker, var der ikke tvivl, da de blev præsenteret for IONIQ 6.

"Det var helt afgørende for os, at rækkevidden og ladehastigheden var i top. Det var faktisk de allervigtigste parametre for os, for det var noget, som gav os ro i maven. Og med en rækkevidde på helt op til 600 km og med mulighed for at få flere hundrede kilometer ind på batteriet på meget kort tid i en lynlader, var vi solgt fra starten," siger Sammy Khatib fra København.

Smilende Hyundai-ejer på førersædet af sin Hyundai IONIQ 6
Hyundai-ejer bag sin Hyundai IONIQ 6 mens den oplades

Ingen bekymringer om rækkevidde

Omstillingen til elbilejer har overrasket Sammy positivt. For alle bekymringer om strømforbrug og rækkevidde er gjort fuldkommen til skamme, fortæller han. Selv i de kolde vintermåneder har han været imponeret over rækkevidden.

Og den erfaring bakker en ny test, som en af verdens største bilistorganisationer ADAC står bag, op om. Blandt 94 biler havner IONIQ 6 nemlig i top 5 med lavest strømforbrug på helt ned til 15,5 kWt/100 km.

"Trådløs opdatering gør bare livet meget lettere, og når man så starter bilen efterfølgende, kan man med det samme nyde godt af de forbedrede funktioner."

Sammy, IONIQ 6-ejer

Trådløs softwareopdatering er tidsbesparende

Ud over lang rækkevidde og hurtige ladetider, som et krav, var Sammy interesseret i at få en bil med Over The Air-softwareopdatering (OTA).

"At kunne sidde i sin bil og udføre den komplette opdatering uden at skulle på værksted først har været virkelig behageligt. Det gør bare livet meget lettere, og når man så starter bilen efterfølgende, kan man med det samme nyde godt af de forbedrede funktioner", siger Sammy Khatib.

Når man køber en ny IONIQ 6 med Bluelink, følger der automatisk et 3 års gratis abonnement med. Og når ny software er tilgængelig, informeres føreren via den 12,3” store touchskærm, og med et enkelt tryk er det muligt at opdatere bilens software. Således slipper man for at skulle opdatere manuelt eller køre forbi værkstedet.

Læs mere om trådløs opdatering

IONIQ 6 er perfekt som pendlerbil

Sammy har 70 km til sin arbejdsplads. Og hver morgen, når han sidder i sin IONIQ 6, bekræftes han i, at den strømlinede sedan er den helt rigtige for ham.

"Selvom mine tre ufravigelige krav var de primære parametre, jeg kiggede efter, så kan IONIQ 6 heldigvis meget mere end det. Komforten og udstyret er noget af det bedste på markedet, og køreegenskaberne ligner ikke noget, jeg har prøvet før, og så er bilen dejlig støjsvag. Det føles som om, at man svæver hen ad vejen, når man kører gennem byen," siger Sammy Khatib.

IONIQ 6

IONIQ 6

  • Årets Bil i Verden 2023
  • 800 volt-ladeteknologi for lynhurtig opladning
  • Op til 614 km rækkevidde
  • Trækker op til 1.500 kg med anhængertræk

 

Mere om modelBook prøvetur

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler