Hyundai-ejere med deres hund ved siden af deres Hyundai IONIQ 5 parkeret i indkørslen

Martin og Mette skiftede fra benzin til el

”Det er nemt og behageligt at køre elbil”

5. oktober 2021

Lang rækkevidde, hurtig opladning på farten og god respons fra venner og familie har gjort overgangen fra benzin til el nem for Martin Groth Hjelmsø og Mette Elisabeth Grumløse, der er blandt de første, som har fået leveret deres IONIQ 5.

Valget faldt på IONIQ 5

Flere og flere danskere vælger en elektrisk model, når de køber ny bil. Men for mange er overgangen til el også forbundet med mange spørgsmål om alt fra opladning til rækkevidde.

Martin Groth Hjelmsø og Mette Elisabeth Grumløse er nogle af dem, der har skiftet benzinbilen ud med en elbil. Som nogle af de første danskere kunne de i juli måned køre hjem fra bilforhandleren i deres nye IONIQ 5. Men skiftet til el har ikke ført til ekstra bekymringer for familien fra Virum. Tværtimod kunne bilen opfylde et behov, som deres gamle bil ikke kunne.

”I foråret fik vi hund, og til efteråret venter vi os en lille dreng. Derfor var vi ved at vokse ud af minibilen. Vi har gennem længere tid undersøgt muligheder for en familiebil, der bedst dækker vores behov - og her faldt valget på IONIQ 5.”

Martin Groth Hjelmsø

Sparer turen til tankstationen

IONIQ 5 er familiens første elbil, og i dag er den deres eneste bil. I forbindelse med købet af IONIQ 5 har familien fået installeret en lader derhjemme, som er det primære opladningssted. Men det giver ikke familien sved på panden i hverdagen, at der ikke er mulighed for opladning på Martins eller Mettes arbejdsplads.

”En elbil - og især IONIQ 5 - er nem og meget behagelig at køre, meget støjsvag, god for klimaet, og så er det bekvemt, at man altid har en bil, der er fuldt ladet om morgenen, så man ikke skal forbi en tankstation. Det er virkeligt nemt at styre opladningen af bilen og indstille den til opladning om natten, hvor elprisen typisk er lavest”, siger Martin Groth Hjelmsø. 

Hyundai IONIQ 5 front
Hyundai bilejer oplader sin IONIQ 5

Hurtig opladning og lang rækkevidde gør hverdagen nemmere

Selvom der er stor forskel på en benzindrevet minibil og en elbil i familiestørrelse, er bilen hurtigt blevet en naturlig del af Martins og Mettes hverdag på både korte og lange ture.

”Vi bruger bilen til alt - pendling til arbejde, familieture, bilferie, ture til IKEA. I den første uge, vi havde bilen, kørte vi på bilferie til Jylland og Nordtyskland og benyttede i den forbindelse lynladere. Det fungerede virkelig godt”, siger Martin. 

Med IONIQ 5 behøver de ikke bekymre sig om, hvor de finder den næste ladestander eller sætte en time af til opladning. Elbilen er nemlig udstyret med et batteri på 800 volt, som gør den i stand til at lade 100 km ekstra rækkevidde på bare 5 minutter og op til 80 % på ca. 18 minutter. Derudover er den nye elbil skabt til at køre langt, og det store batteri på 77.4 kWt sikrer en rækkevidde på op til 507 km på en enkelt opladning.

”Vi har en IONIQ 5 Essential, som er grundmodellen, og selv den er fyldt med udstyr, som til fulde opfylder alle vores behov,” siger Martin.

Nysgerrighed fra venner og familie

Mette og Martin er ikke de eneste i deres omgangskreds, der har overvejet en elbil som deres næste bil. Derfor har købet af den nye IONIQ 5 kastet både ros og nysgerrige spørgsmål af sig fra familie, venner og forbipasserende på gaden.   

”Vi er kun blevet mødt af positiv respons for vores valg af bil fra familie og venner. Særligt det faktum, at der er tale om en elbil er blevet mødt med positiv nysgerrighed, da flere af vores venner også overvejer, om de skal vælge hybrid eller ren elbil,” siger Mette og tilføjer: ”Også når vi har holdt parkeret, har flere fremmede henvendt sig med ros og nysgerrige spørgsmål.”

IONIQ 5

IONIQ 5

Banebrydende ny elbil. Den kan lade batteriet op til 80% på bare 18 minutter. Læg dertil en rækkevidde på 507 km.

Mere om bilenByg din bil

Ladetider gælder ved opladning med 800 volt/350 kW.

 

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler