Hyundai-ejere ved siden af deres Hyundai IONIQ 5 parkeret ved strand

Winnie og Christian har aldrig haft en elbil før

Nu kører de IONIQ 5

2. december 2021

En dag kom Christian hjem og sagde til Winnie: ”Jeg har købt en elbil”. Og sådan gik det til, at parret skiftede deres to benzinbiler ud med én elbil og cykler. Elbilen, som Christian havde købt, var en IONIQ 5, og valget faldt på netop den, fordi det er en super flot bil.

Elbiler fylder mere og mere på de danske veje. Og for Winnie og Christian betyder skiftet til elbil, at de aldrig nogensinde kan forestille sig, de skal have noget andet: ”Det er 10 gange federe at køre elbil”, siger Christian. Og faktisk kan parret ikke forstå, de ikke skiftede til elbilen lidt før, og de kan slet ikke forestille sig, at de i fremtiden ikke skal køre elbil, når nu de både får maksimal komfort og et halveret brændstofforbrug.  

”(…) det er jo en rigtig bil, og den er faktisk ret fed at køre i.”

Winnie

Tillad cookies, for at se denne video

Hyundai-ejere læner sig op af deres Hyundai IONIQ 5
MinHyundai på smartphone
Smilende Hyundai-ejere ved siden af deres Hyundai IONIQ 5
Hyundai-ejere drikker kaffe mens deres Hyundai IONIQ 5 oplades

Ingen støj og glidende gearskifte

Inden parret blev de glade ejere af en IONIQ 5, havde de to biler, som begge kørte på benzin. Og de lægger ikke skjul på, at de havde fordomme om, at en elbil ikke var en rigtig bil. Men IONIQ 5 har modbevist dem, og de er rigtig glade for deres valg:
 ”(…) det er jo en rigtig bil, og den er faktisk ret fed at køre i. Du mærker jo ikke noget, den glider bare afsted. Den har ikke noget "gear-lack”. Selvom jeg tidligere havde bil med automatgear, er det jo en helt anden følelse”, siger Christian.

Og Winnie er enig i, at komforten er i top, og hun fremhæver også bilens støjniveau som noget, der har overrasket dem positivt.

Sparer mange penge på brændstof

Og det er bestemt ikke kun den gode komfort, der gør, at de nye elbilsejere er særligt glade for skiftet til IONIQ 5. For selvom Christian kører meget rundt til kunder i forbindelse med sit arbejde, er det både nemt at oplade bilen, og der er penge at spare.

”Selvom vi ikke har egen lademulighed, fordi vi bor i et byhus, så fungerer det egentlig fint. Jeg lader måske 2 gange om ugen, hvor jeg kører ud til en lynlader, som er tæt på”, siger Christian, og Winnie fortsætter: ”Vi er langt under det halve af, hvad vi bruger på brændstof normalt. Og det kan da mærkes økonomisk – helt sikkert!”.

En bil fyldt med gadgets og et flot design, der tiltrækker blikke

IONIQ 5 er fyldt med sikkerhedsudstyr og funktioner, der gør bilturen mere sikker og komfortabel. Og faktisk må Winnie lige prikke til Christian en gang i mellem under køreturen, og bede ham om at køre bil, når han kører bil: ”Jeg bruger fartpiloten hele tiden. Selv når jeg kører i byen. Den styrer det hele selv, det er så dejligt nemt”, siger Christian.

Oveni funktionerne, der gør køreturen nem, så understreger både Christian og Winnie også, at det bestemt ikke gør noget, at den bil, man kører rundt i, ser ny og anderledes ud. Men det er faktisk kommet lidt bag på parret, at den påkalder sig så meget opmærksomhed, når den holder parkeret:

”At det var så stort et trækplaster, havde vi måske ikke lige regnet med (…). At der lige pludselig var folk, der gik rundt om bilen om aftenen, og vi kunne stå i stuen og se, at nu stod der nogle igen og kiggede på bilen”.

IONIQ 5

IONIQ 5

Årets Bil i Danmark og Verden 2022

 

Mere om modelByg din bil

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler