Mor og datter med hest foran Hyundai IONIQ 5 med hestetrailer på anhængertrækket

Og så bestilte de endnu en IONIQ 5

18. februar 2022

Anick og Morten er særdeles tilfredse med deres IONIQ 5. Økonomien er rigtig god, rækkevidden er rigelig, og så nyder de, at de kan koble deres trailer på. Ja, de er faktisk så tilfredse, at de har bestilt endnu en IONIQ 5!

"Jeg startede med at sige, at jeg aldrig skal have en elbil… men da regnestykket blev gjort op, ja, så skulle jeg have en," forklarer Morten, der allerede efter et par uger var klar over, at en IONIQ 5 både kunne opfylde de krav, han stiller til rækkevidde og til den daglige praktik.

Tillad cookies, for at se denne video

Utrolig hurtig tilvænning

Der følger helt naturligt en række overvejelser med, når man skifter fra traditionel bil til en elbil. Mange er bekymrede for rækkevidden og for opladningen, og sådan var det også for Anick og Morten, men alle bekymringerne blev hurtigt gjort til skamme.

Morten formulerer det således: "Jeg tager afsted om morgenen på arbejde og kører halvanden til tohundrede kilometer om dagen, og kommer hjem… og de første dage tænkte jeg da "uha", jeg skal køre ordentligt, så jeg har rækkevidde nok, og jeg skal huske at få den ladet… men der går 14 dage, så kører man ligesom med en almindelig bil."

"Vi får fem års fuld garanti uden kilometerbegrænsning – jamen det er jo ikke til at få armene ned"

- Morten & Anick

Hyundai-ejere siddende på bænk ved siden af deres Hyundai IONIQ 5
Hyundai-ejer montere hestetrailer på anhængertrækket af Hyundai IONIQ 5
Kvindelig fører benytter touchskærm i Hyundai IONIQ 5
Mor og datter med hest

Begejstrede for IONIQ 5’s anhængertræk

Anick og Morten lever et aktivt liv, hvor de meget ofte har brug for træk, når de skal til stævne med deres ponyer eller til cross med sønnen.

"Vi skal altid et eller andet, hvor vi skal have en trailer på, om det så er en hestetrailer eller en almindelig trailer, så det har været et ret stort issue for os, at den skal kunne trække noget…," forklarer Anick og Morten supplerer med et smil: "…og det kan den! Det er der ingen tvivl om… ja, den kan garanteret trække mere end de 1600 kilo."

Skabt til ture til sommerhuset

Anick og Morten er i det hele taget yderst tilfredse med deres IONIQ 5. En ting er, at den har muskelkraft til at trække en trailer, en anden er at den er rummelig – eller som Morten siger: "Den ser jo ikke særlig stor ud – men den er kæmpestor…" og bliver afbrudt af Anick, der tilføjer: "Der er bare megameget plads!"

Og IONIQ 5’s store kabine og store bagagerum er bestemt en af de fordele, der gør den nyeste af Hyundais elbiler til en succes, og som har været medvirkende til at den blev kåret som Årets Bil 2022. Anick fortæller: "Altså når vi kører i sommerhus, så er vi fire mennesker og to hunde og to katte, og vi skal alle sammen kunne være sammen med oppakningen i bilen."

Parat til endnu en IONIQ 5

Også når det handler om den daglige drift, så er Anick og Morten fulde af rosende ord om deres IONIQ 5. "Vi får fem års fuld garanti uden kilometerbegrænsning – jamen det er jo ikke til at få armene ned. Og så sparer vi penge hele vejen rundt," forklarer Morten og Anick bakker ham op: "Det har helt sikkert givet meget mere luft."

Ja, glæden ved den nye IONIQ 5 har været så stor, at parret satte sig ned og regnede på pengene. Anick forklarer: "… vi lavede et nyt regnestykke… og så blev vi ret hurtigt enige om, at det gav mere mening for at købe en IONIQ mere." Så i stedet for at beholde deres bil nummer to eller investere i en anden, så viste det sig, at der faktisk var penge at spare ved at købe endnu en elbil, endnu en IONIQ 5. Og Morten var hurtig han kørte ned til forhandleren inden for den samme måned og bestilte en mere.

Sådan kan det også ende, når man først bliver glad for sin IONIQ 5.

IONIQ 5

IONIQ 5

Årets Bil i Danmark og Verden 2022

 

Mere om modelBook prøvetur

Mere om elbiler med træk

Mere om elbiler med træk

Elbiler bliver stærkere og stærkere i takt med, at batterierne bliver større og mere effektive. Det betyder – ud over forøget rækkevidde – at der er et overskud af kræfter, som kan bruges til anhængertræk. Læs mere og se hvor meget, vores elektriske biler kan trække via linket herunder.

Læs mere
Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler