Hyundai-ejere ved siden af deres Hyundai IONIQ 5

Til Østrig i IONIQ 5

17. juni 2022

Tue Møller Andersen og familien pakkede deres nyerhvervede elbil, Årets Bil både i Danmark og Verden - Hyundai IONIQ 5, og kørte 1.340 kilometer ned gennem Europa til Østrig. Trods en lang tur var hele familien positivt overraskede over særligt ladehastigheden, rækkevidden og bilens unikke features, som skabte køreglæde og komfort hele vejen igennem.

Familien Andersen kørte til Østrig på ferie i Hyundai IONIQ 5: ”Vi fik mange misundelige blikke og kommentarer fra andre ejere ved ladestationerne.”

Første kør-selv-ferie i en elbil

Kør selv-ferie har i over fem årtier været én af danskernes foretrukne ferieformer, og det er samtidig en oplagt ferieform for børnefamilier. Det gælder også for Tue Møller Andersen og hans familie, som mange gange tidligere har kørt på ferie til Østrig, dog var årets tur første gang i en elbil.

Derfor havde Tue Møller Andersen sat sig grundigt ind i både ladekurver og betydningen af såkaldt SoC – ladningstilstand – og på forhånd lavet et kort over de ladestandere, som det kunne give mening at besøge undervejs. Med Charge myHyundai ved hånden havde familien adgang til næsten alle ladepunkter i Europa med ét enkelt kort, selvom de måtte forbi flere forskellige ladestationer og udbydere. Den udførlige forberedelse betød, at bekymringen forud for turen hurtigt blev gjort til skamme.

"Det er på alle punkter en positiv oplevelse for os at køre på strøm, og jeg må indrømme, at ladehastigheden er helt i top med IONIQ 5."

Tue

Misundelige blikke ved ladestationerne

"Det er på alle punkter en positiv oplevelse for os at køre på strøm, og jeg må indrømme, at ladehastigheden er helt i top med IONIQ 5. På vejen til Østrig forsøgte vi altid at ankomme ved en ladestander med under 10 procent strøm. Det gav os mulighed for at få den mest effektive ladning, der blot varede 15-30 minutter," siger han og fortsætter:

"Vi havde cirka seks ladestop over de 1.340 kilometer på turen til Østrig, og vi holdt ikke i kø til ladning én eneste gang. Den høje ladehastighed, som nåede 230 kW, resulterede i mange misundelige blikke og kommentarer fra andre elbilejere ved ladestationerne," siger han.

Hyundai kvinde i bil
Hyundai ladestation

Ser frem til næste kør-selv-ferie

Og det var ikke kun de tekniske features og bilens køreegenskaber, der begejstrede. På både for- og bagsæde var der meget stor tilfredshed med komforten og kabinens indretning:

"Når man kører langt i bil, er det mange timer, som skal gå for alle i familien. Vi var meget positivt overraskede over og nød virkelig, hvor nemt vi kunne tale sammen og høre hinanden grundet bilens næsten lydløse kørsel. Alt i alt har denne tur kun givet anledning til, at vi nu kan glæde os til den næste kør-selv-ferie," siger han.

Årets Bil i Danmark og Verden

At IONIQ 5 tilbyder stor køreglæde og komfort, mener ikke blot Tue Møller Andersen og hans familie. De mange innovative features, den hurtige opladningstid og det unikke design er ikke gået ubemærket hen, hvilket den nylige kåring som Årets Bil i Verden 2022 er et bevis på. Ikke alene blev den kåret til Årets Bil i Verden, den tog også priserne for Årets Elbil og Årets Bildesign 2022 i Verden.

Der er rigtig mange gode grunde til, at IONIQ 5 har fået positive tilkendegivelser med på vejen blandt nye ejere og dommerkomitéer. Vores innovative elbil er skabt til at få ejere omkring uden bekymringer. Det store batteri og den lange rækkevidde giver optimale muligheder for kør-selv-ferier, hvilket Tue Møller Andersen og hans familie er et stærkt bevis på.

IONIQ 5

IONIQ 5

Årets Bil i Danmark og Verden 2022

 

Mere om modelBook prøvetur

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler