Hyundai motorsport N-model holdende i grus

Hyundai Motorsport

Rally og baneløb

Hyundai har gennem årene markeret sig kraftigt i motorsporten. Vi deltager for at vinde! Men vi deltager også, fordi vi i motorsporten kan teste, udvikle og udfordre vores biler, så de bliver bedre og bedre. Til glæde for både sporten – og til glæde for den fortsatte udvikling af vores biler. Hyundai deltager i både rally og baneløb. Vi indsamler viden og udvikler nye teknologier – senest indenfor elektrisk motorsport. Her på siden kan du læse mere om de forskellige motorløb, vi deltager i – og blive klogere på vores motorsportsmodeller.

WRC

World Rally Championship

WRC har i årtier været blandt højdepunkterne inden for motorsport. Her konkurrerer verdens førende rallykørere igennem en hel sæson i alle typer udfordrende terræn overalt på kloden. Hyundai deltager med den specialbyggede i20 Coupe WRC – og er blandt de førende teams.
Rally er den ultimative udfordring

Rally er den ultimative udfordring

Det stadigt skiftende landskab bidrager til rallyets ry som en af ​​de mest spændende og udfordrende former for motorsport i verden. I modsætning til baneløb konkurrerer rallykørerne med en co-driver med det formål at registrere den hurtigste tid.

Rally blev først organiseret i 1973 og tiltrækker verdens førende bilproducenter – og naturligvis Hyundai. WRC afholdes fra januar til november på alt lige fra snedækkede vildmarker til de store ørkensletter.

WRC træder ind i en ny hybrid æra

WRC træder ind i en ny hybrid æra

Med de nye tekniske rally-forskrifter viser WRC sit engagement i en mere bæredygtig fremtid. Hybridteknologi er blevet introduceret og har sat gang i udviklingen af rallybiler, der ikke udleder CO2 under kørsel.

Følg med i WRC

Følg med i WRC

Vil du gerne holdes opdateret på WRC, så besøg motorsport.hyundai.com for at få alle Hyundais WRC-nyheder og -opdateringer.

Tillad cookies, for at se denne video

Rallykalender for 2024

Med 13 løb dækker WRC hele kloden og alle typer af terræn – grus, asfalt, sne og is. Året byder både på gamle kendinge og nye udfordringer.
Rallye Monte-Carlo

Rallye Monte-Carlo

25-28. januar 2024

Rally Sweden

Rally Sweden

15-18. februar 2024

Safari Rally Kenya

Safari Rally Kenya

28-31. marts 2024

WRC Rally Croatia

WRC Rally Croatia

18-21. april 2024

Rally de Portugal

Rally de Portugal

9-12. maj 2024

Rally Italia Sardegna

Rally Italia Sardegna

30. maj - 2. juni 2024

Rally Poland

Rally Poland

27-30. juni 2024

Rally Lativa

Rally Lativa

18-21. juli 2023

Rally Finland

Rally Finland

1-4. august 2024

Acropolis Rally Greece

Acropolis Rally Greece

5-8. september 2024

Rally Chile

Rally Chile

26-29. september 2024

Central Europe Rally

Central Europe Rally

31. oktober - 3. november 2024

Rally Japan

Rally Japan

21-24. november 2024

Mød vores succesfulde WCR-teams

Thierry & Martijn

Thierry & Martijn

Ott & Martin

Ott & Martin

Dani & Cándido

Dani & Cándido

Esapekka & Janne

Esapekka & Janne

Andreas & Torstein

Andreas & Torstein

Hyundai i20 N WRC Rally1

Hyundai i20 N WRC Rally1 kombinerer en traditionel 1.6-liters forbrændingsmotor med en fælles plug-in hybrid-enhed. Du kan udforske bilen via linket herunder.
Hyundai N motorsport racerkører står i bildør og vinker
Hyundai N motorsport racerbil på racerbane

TCR

Touring Car Racing

Det første TCR-baneløb blev kørt i 2014, og er i dag et af de mest populære racerløb i verden. Løbet giver spændende dueller mellem fabriksejede teams og private teams. Hyundai Motorsport har de seneste år hentet et utal af sejre med bl.a. i30 N TCR og VELOSTR N TCR.

Altid de mest spændende baneløb

TCR blev lanceret som et omkostningseffektivt alternativ til øvrige løb og leverer nogle af det mest spændende baneløb, der findes, takket være de lige konkurrencevilkår. Der er 16 internationale, nationale og regionale TCR-serier.
Følg med i TCR

Følg med i TCR

Vil du gerne holdes opdateret på TCR, så besøg motorsport.hyundai.com for at få alle Hyundais TCR-nyheder og -opdateringer inklusiv WTCR og ETCR.

Mød TCR-bilerne

Alle Hyundais TCR-biler er baseret på forhjulsdrevne C-Segment hatchbacks eller sedaner drevet af produktionsbaserede turbomotorer. Seneste TCR-bil er vores første elektriske racerbil, nemlig VELOSTER N ETCR.
Hyundai VELOSTER N ETCR

Hyundai VELOSTER N ETCR

I september 2019 afslørede Hyundai Motorsport den nyeste tilføjelse til sin racerbilserie og sin første elektriske racerbil nogensinde: VELOSTER N ETCR. Bilen udnytter Hyundais ekspertise inden for TCR og indvarsler en ny æra for Hyundai Motorsport, da el-race bliver en større del af ​​fremtiden.

Mere på motorsport.hyundai.com
Hyundai i30 N TCR

Hyundai i30 N TCR

i30 N TCR repræsenterede Hyundai Motorsports første skridt i TCR-baneløb. Den første, færdige testbil kørte i april 2017. Bilen vandt det første løb i den indledende FIA ​​WTCR-sæson i 2018 og sluttede med kundeteams, der både tog kører- og teamtitlerne. Succesen fortsatte og i 2019 vandt Hyundai-teams titler i otte forskellige serier fordelt på fire kontinenter.

Mere på motorsport.hyundai.com
Hyundai ELANTRA N TCR

Hyundai ELANTRA N TCR

I 2019 blev ​​Hyundai VELOSTER N TCR lanceret – en bil, der deler meget af den mesterskabsvindende formel fra den meget succesrige i30 N TCR. Den første optræden af ​​VELOSTER N TCR var på Daytona i januar 2019. Det viste sig at være starten på et meget succesfuldt år, da kunder kom på første og andenpladsen i IMSA Michelin Pilot Challenge, samt sejrede i sprintformatet TC America Championship.

Mere på motorsport.hyundai.com
Hyundai VELOSTER N TCR

Hyundai VELOSTER N TCR

ELANTRA N TCR blev afsløret på Beijing Motor Show i 2020 og markerede udvidelsen af ​​Hyundai Motorsport Customer Racings udvalg af TCR-biler. Designarbejdet startede fra et blankt ark papir, hvilket gjorde det muligt for Hyundais designere og ingeniører at drage fordel af ekspertisen fra arbejdet med i30 N TCR og VELOSTER N TCR.

Mere på motorsport.hyundai.com

Tillad cookies, for at se denne video

Rally 2

En grundsten i Hyundai Motorsport

Ved at udnytte teknologien og ekspertisen fra WRC udgør løbene i Rally2 den ideelle scene til at fremvise Hyundais sportslige og højtydende bilteknologi til nye fans og amatørkørere over hele verden.
Om Rally2

Om Rally2

Rally2-serien, tidligere R5, har i løbet af de sidste 10 år udviklet sig til en af de mest spændende rallyløb lige under WRC. Serien indeholder både biler og teams fra de førende bilproducenter og fra private aktører. Hyundai Motorsport kører i den særligt udviklede i20 N Rally2.

Der er plads til alle i Rally2

Der er plads til alle i Rally2

Rally2-kategorien blev introduceret som R5 i 2012 af Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), som er motorsportens styrende organ. Kategorien var tænkt som en anden, lavere række ved siden af WCR. Siden da er det blevet en af ​​de mest konkurrencedygtige kategorier inden for verdensmotorsport.

Rally2 er for biler, som er bygget af verdens mest fremtrædende bilproducenter, men private teams kan også være med, fordi der er strenge regler for, hvad bilerne må koste.

Følg med i Rally2

Følg med i Rally2

Vil du gerne holdes opdateret om Rally2, så besøg motorsport.hyundai.com for at få alle Hyundais Rally2-nyheder og -opdateringer.

Hyundai i20 N Rally2

Bilen er designet ved at bruge erfaringerne fra den mesterskabsvindende i20 R5. Designprocessen begyndte i januar 2020 med en specialiseret gruppe af designere og ingeniører. Hyundai i20 N Rally2 blev grundigt testet over 1.000 kilometer på grus i Italien og sne i Sverige. Du kan udforske bilen via linket herunder.
Hyundai motorsport N-model kører forbi stående tilskuer
Hyundai motorsport blå N-model på grusvej

Følg med på sociale medier

Vil du vide mere om Hyundai Motorsport? Så følg med her:
Vil du også køre race?

Vil du også køre race?

Prøv vores fjernstyrede motorsportsbiler hjemme i din egen stue. 

Download app

Hvad vil du læse mere om?

Hyundai N

Hyundai N

N er en unik serie af biler inspireret af motorsporten, der med imponerende motorkraft og sporty features skubber til grænserne for, hvor sjovt det kan være bag rattet til hverdag.

Læs mere
IONIQ 5 N

IONIQ 5 N

IONIQ 5 N er vores første fuldelektriske N-model, og tager performancebiler til et helt nyt niveau af ren, ufiltreret køreglæde, hvor der med op til 650 hk er skruet op på alle knapper.

Læs mere