Hyundai Artikel Main Visuel Topbanner

Gode tips til at vedligeholde din bil i vinterkulden

22. november 2023

Vinter er lig med kulde, fugt og vejsalt. Tre ting som kræver lidt ekstra vedligehold og pleje af din bil, så du kan forlænge dens levetid og minimere reparationsudgifter. Vi har samlet en række gode råd til dig her.

#1 // Beskyt din bil mod rust

Kulde, fugt, vejsalt og stenslag er ikke den bedste kombination. Det kan nemlig resultere i rust. Hold derfor øje med bilens lak. Og hvis du finder en mindre skade, kan du udbedre den med en original lakstift, så der ikke opstår rust. Vi anbefaler desuden, at du får bilens undervogn rustbeskyttet på dit lokale Hyundai-værksted.

#2 // Fjern fugt i din bil

Når det er vådt og koldt udenfor, er der naturligt mere fugtigt inde i bilen. Derfor er det en god ide at lufte ud i bilen – f.eks. når den holder i garagen – så du undgår fugtig gulvbeklædning i bilen. For at beskytte beklædningen anbefaler vi desuden, at du skifter til gummimåtter i de våde måneder.

#3 // Vask din bil grundigt

Du kan reducere risikoen for rust forårsaget af vand, is og salt, hvis du jævnligt vasker din bil. Husk også at vaske hjulkasser og panelkanter.

#4 // Smør din bils gummilister

Det er en god idé at smøre bilens gummilister med silikone for at undgå, at de revner.

#5 // Hold øje med batteriet

Batteriet i din bil er på hårdt arbejde i vintermånederne, fordi funktioner som sædevarme, klimaanlæg, ratvarme og andet er tændt. Hvis du fornemmer, at din bil starter langsommere end normalt, bør du besøge dit lokale Hyundai-værksted, som kan måle batteriets ydeevne for dig.

Til dig, der kører i en elbil

"Cold Gate" er betegnelsen for det faktum, at kulde resulterer i, at strøm flyder langsommere. For at imødekomme effekttabet og for at sikre optimal opladning og vedligeholdelse af batteriet i din elbil, er der nogle ting, du kan gøre.

#1 // Oplad ikke som det første

Undlad at køre forbi ladestanderen og oplade som det første på din rute. Et koldt batteri lader langsommere og lader først effektivt, når det er varmet op.

#2 // Sluk bilen under opladning

Sørg for, at bilen er slukket, når du oplader. På den måde sparer du ressourcer på at holde kabinen varm, og opladningen effektiviseres dermed.

#3 // Brug ladestanderen til at opvarme kabinen

Indstil din bil til at forvarme kabinen mens den er koblet til ladestanderen. På den måde kommer du ud til en lun kabine, og du skal ikke bruge lige så mange ressourcer fra batteriet til at opvarme kabinen.

#4 // Vent med at hurtiglade til batteriniveauet er under 20%

Det lyder måske underligt, men jo mere strøm, der er på batteriet, jo længere tid tager det at lade den op ved en DC-ladestander. Det skyldes, at den varmeudvikling, som spændingen i batteriet skaber, er højere, jo mere strøm der er på batteriet. For at undgå, at batteriet tager skade, nedsætter bilen automatisk ladehastigheden for at sikre, at dette ikke sker. Det er grunden til, at det tager ca. lige så lang tid at DC-lade fra 10-80%, som det tager at lade fra 80-100%. 

#5 // Brug batteriforvarmer

Hvis din elbil er udstyret med en batteriforvarmer, kan du med fordel anvende denne inden, du oplader ved en hurtiglader. Funktionen aktiveres automatisk, når navigationen indstilles til at vise vej til en hurtiglader, og sørger for at opvarme batteriet til den mest optimale temperatur. 

Bil set oppefra kører i snelandskab
Hyundai Artikel Main Visuel Breaker Lille

Lad os gøre din Hyundai vinterklar

Vores autoriserede værksteder tilbyder en række services, der er med til at vedligeholde din Hyundai og gøre den klar til vinterens kørsel.
Undervognsbehandling

Undervognsbehandling

Forebyg og giv din bils undervogn en rustbeskyttelse fra start. Vi sørger for fuld afmontering og klargøring, og før behandlingen sættes i gang, undersøger vi undervognen for rustskader.

Læs mere
Bremseeftersyn

Bremseeftersyn

Vi skiller, renser og smører bremserne både for og bag. Det er med til at sikre, de fungerer optimalt og mindsker risikoen for, at bremserne sætter sig.

Læs mere
Hygiejnisk rengøring med airco well©

Hygiejnisk rengøring med airco well©

Vi anbefaler, at du bruger dit aircondition-/klimaanlæg året rundt. Det er nemlig med til at trække den fugtige luft ud af kabinen. Og hvis du vil være sikker på optimal effekt, anbefaler vi regelmæssig serviceeftersyn af dit anlæg samt en hygiejnisk rengøring med rengøringssystemet airco well©.

Læs mere
Hjulskifte

Hjulskifte

Det er en god ide at skifte fra sommerdæk til vinterdæk. Lad os skifte for dig, så du kan køre de lavere temperaturer sikkert i møde.

Læs mere

Tilbehør til en sikker vinter

Nedenfor har vi samlet originalt tilbehør, der kan gøre din Hyundai vinterklar. Tilbehøret kan købes hos din Hyundai-forhandler.
Sikkerhedskit

Sikkerhedskit

I de mørke vintermåneder er det ekstra vigtigt at være synlig. Sørg derfor for at have et sikkerhedskit med i bilen. Kittet inkluderer en førstehjælpskasse, to sikkerhedsveste og en advarselstrekant.

Advarselslys

Advarselslys

Vil du være sikker på, dine medtrafikanter kan se dig i mørket, kan du bruge et orange advarselslys, hvis uheldet er ude.

Gummimåtter

Gummimåtter

Gummimåtter sørger for, at fugten fra vådt fodtøj nemt kan tørres op, så kabinen kan holdes fugtfri. Find gummimåtter, der er specielt udviklet til din bil, her.

Lappekit

Lappekit

Et lappekit er uundværligt, hvis du punkterer. I de fleste Hyundai-modeller medfølger kittet. Mangler du et kit, eller er udløbsdatoen overskredet, så køb et nu og vær forberedt.

Lakstift

Lakstift

Kulde, fugt og vejsalt kombineret med ridser og stenslag i lakken er en dårlig kombination. Med en lakstift kan du beskytte mod korrosion og rust.

Vinduesviskere

Vinduesviskere

Vejsalt og slud har det med at finde vej til forruden. Derfor er det en god ide at have sprinklervæske påfyldt og nogle gode vinduesviskere, der kan holde ruden ren og dit udsyn intakt.

Sol-/sneskærm

Sol-/sneskærm

En solskærm er god for din Hyundai hele året rundt. Brug den om vinteren til at holde ruden fri for sne, og spar et par minutter med isskraberen.

Hvad vil du læse mere om?

7 gode råd til kør-selv-vinterferien

7 gode råd til kør-selv-vinterferien

Læs syv gode råd inden afgang, og find inspiration til at underholde børn i bilen.

Læs artikel
Til Østrig i en elbil

Til Østrig i en elbil

Læs om Tue Møller Andersen og hans familie, som har været på kør-selv-ferie i en elbil.

Læs artikel
Hyundai Vejhjælp – hvis uheldet er ude

Hyundai Vejhjælp – hvis uheldet er ude

Med en Hyundai har du gratis vejhjælp, som forlænges hver gang, du får udført service på et autoriseret Hyundai-værksted.

Mere om vejhjælp
Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler