Hyundai-mekaniker vedligeholder IONIQ 5

Vedligeholdelse af din Hyundai

Pas godt på din Hyundai

På dit autoriserede Hyundai-værksted er vi specialister i Hyundai, og har derfor de bedste forudsætninger for at servicere lige netop din bil. På siden her får du overblik over de forskellige eftersyn, vi udfører. Derudover har vi gode råd til det, du selv kan vedligeholde løbende for at holde din Hyundai godt kørende.

Vedligeholdelse

11 gør-det-selv råd

Her får du 11 gode råd til det, du selv kan gøre for at holde din Hyundai godt kørende. Du er altid velkommen hos din Hyundai-forhandler, hvis du har behov for rådgivning.
1. Vask bilen

1. Vask bilen

Vask bilen jævnligt, så holder lakken længere. Hold øje med stenslag i lakken. Små skader i lakken kan repareres med en original lakstift, som fås hos din forhandler. Det forebygger rust.

2. Undervognsvask

2. Undervognsvask

Giv bilen en undervognsvask med jævne mellemrum, så får du salt og skidt skyllet væk. Du bør sikre dig, at der vaskes med rent vand, og at spuletrykket ikke er for højt, da det f.eks. kan skade en undervognsbehandling.

Anbefales ikke til elbiler.

3. Oliestand

3. Oliestand

Tjek oliestanden løbende på din bil, så minimerer du risikoen for, at motoren løber tør for olie. For at tjekke oliestanden korrekt skal bilen være driftvarm. Kør derfor en tur i din bil, vent 10 min. og tjek så oliestanden.

Ikke relevant for elbiler, da de ikke bruger motorolie.

4. Dæktryk

4. Dæktryk

Kontroller dæktryk jævnligt, så du undgår unødig slid på dækkene. Det vil samtidig give en bedre brændstoføkonomi og give et bedre vejgreb. Du finder din bils anbefalede dæktryk i siden af døren eller i instruktionsbogen.

5. Opladning (for el- og plug-in hybridbiler)

5. Opladning (for el- og plug-in hybridbiler)

Oplad mest muligt på hjemmeladere eller offentlige standardladere fremfor hurtigladere og gør det til en vane ikke at lade bilen til mere end 80%, medmindre det er nødvendigt f.eks. for at køre lange distancer. Det skåner batteriet og forlænger dets levetid.

6. Væskestand

6. Væskestand

Kontroller jævnligt væskestanden for køler og kobling/bremser. Placering af disse varierer fra bil til bil. Hvis du er i tvivl, står din lokale forhandler klar til at rådgive dig.

7. Dækkenes tilstand

7. Dækkenes tilstand

Kontroller jævnligt dækkenes tilstand herunder lufttryk, skader, ujævn slitage og dækmønster. På dine dæk er der en slidindikator, som ses som små forhøjninger i kanalerne i dækket. Når mønsteret er slidt herned, er det tid til at skifte dæk.

8. Elektriske komponenter

8. Elektriske komponenter

Kontroller jævnligt at bilens elektriske komponenter virker herunder hovedlys, bremselys, blinklys og signalhorn.

9. Udsyn

9. Udsyn

Kontroller jævnligt vinduesviskere og –vasker. Tjek at gummiet på dine vinduesviskere slutter tæt ind til ruden, og at de ikke er revnet. I så fald bør de skiftes, så du har de bedste forudsætninger for et godt udsyn.

10. Udstødning

10. Udstødning

Hold øje med om der er utætheder i udstødningssystemet på din benzin- og dieselbil. En utæthed vil kunne opdages ved at udstødningen larmer. Jo større utæthed, jo mere larmer udstødningen.

Ikke relevant for elbiler.

11. Styring

11. Styring

Hold øje med at styringen i bilen ikke giver unormale slag eller vibration. Når du kører lige ud, bør rattet ikke vibrere unormalt. I så fald bør du opsøge din Hyundai-forhandler.

IONIQ 5 fås i mange flotte farver - heriblandt er tre af disse i det, vi kalder en mat lak. Det er farverne: Atlas White, Gravity Gold og Shooting-Star Grey.

Har du en IONIQ 5 i én af disse farver, så bør du håndtere den en smule anderledes ifm. vask.

Vi har samlet alle gode råd i én vejledning, så du har alle informationer et sted.

Download vejledning

Vi hjælper dig gerne

Er du utryg ved selv at kontrollere disse ting? Du er altid velkommen til at kigge forbi din forhandler. Vi kan uddybe, hvad du skal kontrollere, og vi kan også gøre det for dig.

Sundhedstjek

Giv din bil et sundhedstjek

Det er gratis, hvis du er medlem af minHyundai. Ellers koster det blot kr. 195,-

Vi tjekker din bil på 10 vigtige punkter

 • Motoroliestand
 • Kølervæske
 • Batteri
 • For- og baglygter
 • Viskerblade
 • Dæk og dæktryk
 • Bremsesystem
 • A/C system
 • Undervogn
 • Udestående garantikampagner

 

Efter endt gennemgang af din bil giver værkstedet dig altid en status og et samlet overblik over eventuelle anbefalede reparationer. Der foretages ingen reparationer eller udskiftning af sliddele uden din accept, og du bestemmer selv, om du vil have de anbefalede reparationer udført eller ej.

Bliv medlem af minHyundai

Bliv medlem af minHyundai

Er du endnu ikke medlem af minHyundai, så kan du nemt og hurtigt tilmelde dig her. Som medlem får du særlige tilbud og rabatter til både dig og din bil – og så får du automatiske påmindelser, når det er tid til eftersyn, betaling af ejerafgift, syn og meget andet. Du har desuden bilens servicehistorik lige ved hånden.

Hent på App StoreHent på Google Play

Synstjek

Få din bil tjekket inden syn

Hos Hyundai tilbyder vi et gratis synstjek af din Hyundai forud for det periodiske syn, når du er medlem af minHyundai (normalpris kr. 195,-). Vi tjekker præcis de samme punkter, som synscenteret tjekker - det sparer dig for både tid, penge og bekymringer. De fleste af vores forhandlere kan også være behjælpelige med at få din bil kørt til syn.

Det tjekker vi, inden bilen skal til syn

 • Prøvekørsel inkl. bremseprøve
 • Fjedre og støddæmpere kontrolleres for brud, utætheder og funktion
 • Undervogn kontrolleres for tæring, defekte ophæng og tæret udstødning
 • Dæktilstand kontrolleres
 • Styretøj kontrolleres for slør og utætheder
 • Forureningskontrol inkl. 4-gas måling
 • Sikkerhedsseler kontrolleres for funktion og slitage
 • Lys, blinklys og horn kontrolleres
 • Bremserør/-slanger kontrolleres
 • Forrude kontrolleres for stenslag og ridser
 • eCall (nødopkaldssystemet) er aktiv
Bliv medlem af minHyundai

Bliv medlem af minHyundai

Er du endnu ikke medlem af minHyundai, så kan du nemt og hurtigt tilmelde dig her. Som medlem får du særlige tilbud og rabatter til både dig og din bil – og så får du automatiske påmindelser, når det er tid til eftersyn, betaling af ejerafgift, syn og meget andet. Du har desuden bilens servicehistorik lige ved hånden.

Hent på App StoreHent på Google Play

Opdater GPS i Hyundai-bil
Hyundai vedligeholdelse GPS i bil

Navigation

Opdatering af navigation

Ejer du en Hyundai med navigation, er det nu muligt for dig selv at opdatere navigations­enheden i et udvalg af Hyundai-modeller.

Det er dog vigtigt, at du ved opdateringen følger vejledningerne nøje, da forkert opdatering eller håndtering kan sætte navigationsenheden ud af drift. Du finder vejledningen herunder. Ønsker du fortsat, at det er dit Hyundai-værksted, som hjælper med opdateringen i forbindelse med service, så er det helt fint, og du behøver ikke gøre yderligere.

 

Gå til update.hyundai.com

Spørgsmål og svar

Du kan se en liste over modeller, som der forefindes filer til manuel opdatering på https://update.hyundai.com.

Den finder du på det internationale website
https://update.hyundai.com.

Såfremt du har spørgsmål i forbindelse med opdateringen skal du anvende support-funktionen på update.hyundai.com. 

Her kan du se ofte stillede spørgsmål og svar.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål i sidens FAQ, kan du ringe til en gratis hotline. Bemærk dog, at vejledningen ikke foregår på dansk, men på følgende sprog: 

 • Engelsk
 • Tysk
 • Fransk
 • Spansk
 • Portugisisk
 • Italiensk
 • Tyrkisk

Kontakt kundecenter her.

Nej. Slet ikke. Dette er blot en mulighed for de kunder, som ønsker at gøre det selv. Dit lokale Hyundai-værksted kan sagtens fortsat hjælpe med opdateringen ifm. service. Find dit Hyundai-værksted her.

Tjek oliestand på Hyundai-bil
Tjek dæktryk på Hyundai-bil

Services

Vi er Hyundai-specialister

På dit autoriserede Hyundai-værksted er vi specialister i Hyundai, og har derfor de bedste forudsætninger for at servicere lige netop din bil. Vi bruger originale reservedele, der er udviklet med samme høje kvalitetskrav som resten af bilen. I nedenstående videoer kan du kigge nærmere på de services, vi tilbyder på et autoriseret Hyundai-værksted.
Beskyt undervognen mod rust

Beskyt undervognen mod rust

Det danske klima kan være hårdt for bilens undervogn. Derfor opfordrer vi altid til at forebygge og give din bils undervogn en rustbeskyttelse fra start.
Med en undervognsbehandling er du sikret, at der bliver udarbejdet et unikt sprøjteskema til din bil. Vi sørger for fuld afmontering og klargøring og kontrollerer din bils undervogn før behandling for rustskader. Når din bil får en undervognsbehandling, sørger vi selvfølgelig for udførlig fotodokumentation, så du er sikret korrekt udført arbejde.

Tillad cookies, for at se denne video

Bremseeftersyn

Kør afsted med god ro i maven. Bestil et bremseeftersyn hos dit lokale Hyundai-værksted. Vi skiller, renser og smører din bils bremser både for og bag, så de er helt klar til at køre afsted - uanset hvor turen går hen.

Tillad cookies, for at se denne video

AC- / klimaeftersyn

Det er vigtigt, at du bruger dit klimaanlæg eller aircondition hele året. Om sommeren hjælper det med at køle den varme luft ned, og om vinteren trækker det den fugtige luft ud af kabinen. Husk at få serviceret dit anlæg hvert andet år. Det sikrer dig mod effekttab og eventuelle bakterier i systemet.

Pollenfilter

Pollenfilter

Et nyt pollenfilter i din Hyundai giver renere luft i kabinen og øger kørekomforten. Samtidig forlænger det levetiden for din bils aircondition- og klimaanlæg.

Læs mere

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vedligeholdelse – eller har du brug for ekstra råd og vejledning – er du altid velkommen til at kontakte din lokale Hyundai-forhandler eller -serviceværksted.

End of life

Intet holder for evigt

Selvom man godt kunne tro det, når man ejer en Hyundai.
Hyundai ødelagte biler holdende på skrotteplads

Der er en grund til, at vi til tilbyder én af Danmarks bedste garantier – 5 års garanti uden kilometerbegrænsning – på vores biler. Vi kender vores biler - og ikke mindst kvaliteten og holdbarheden. Vi ved dog også, at intet holder for evigt. Så når din Hyundai er udtjent, står vi selvfølgelig klar til at modtage den uden beregning til skrotning.

Vi sikrer således en gratis, certificeret og miljørigtig ophugning af din bil, når tiden kommer. Læs mere på De Danske Bilimportørers hjemmeside og få samtidig videre adgang til skrotningsordningens hjemmeside.

Læs mere