Pas godt på din Hyundai

På dit autoriserede Hyundai-værksted er vi specialister i Hyundai, og har derfor de bedste forudsætninger for at servicere lige netop din bil. På siden her får du overblik over de forskellige eftersyn, vi udfører. Derudover har vi gode råd til det, du selv kan vedligeholde løbende for at holde din Hyundai godt kørende.

Vedligeholdelse

11 gør-det-selv råd

Her får du 11 gode råd til det, du selv kan gøre for at holde din Hyundai godt kørende. Du er altid velkommen hos din Hyundai-forhandler, hvis du har behov for rådgivning.
1. Vask bilen

1. Vask bilen

Vask bilen jævnligt, så holder lakken længere. Hold øje med stenslag i lakken. Små skader i lakken kan repareres med en original lakstift, som fås hos din forhandler. Det forebygger rust.

2. Undervognsvask

2. Undervognsvask

Giv bilen en undervognsvask med jævne mellemrum, så får du salt og skidt skyllet væk. Du bør sikre dig, at der vaskes med rent vand, og at spuletrykket ikke er for højt, da det f.eks. kan skade en undervognsbehandling.

Anbefales ikke til elbiler.

3. Kontrollér oliestand

3. Kontrollér oliestand

Tjek oliestanden løbende på din bil, så minimerer du risikoen for, at motoren løber tør for olie. For at tjekke oliestanden korrekt skal bilen være driftvarm. Kør derfor en tur i din bil, vent 10 min. og tjek så oliestanden.

Ikke relevant for elbiler, da de ikke bruger motorolie.

4. Kontrollér dæktryk

4. Kontrollér dæktryk

Kontrollér dæktryk jævnligt, så du undgår unødig slid på dækkene. Det vil samtidig give en bedre brændstoføkonomi og give et bedre vejgreb. Du finder din bils anbefalede dæktryk i siden af døren eller i instruktionsbogen.

5. Opladning (for elbiler)

5. Opladning (for elbiler)

Oplad mest muligt på hjemmeladere eller offentlige standardladere fremfor hurtigladere og gør det til en vane ikke at lade bilen til mere end 80%, medmindre det er nødvendigt f.eks. for at køre lange distancer. Det skåner batteriet og forlænger dets levetid.

6. Kontrollér væskestand

6. Kontrollér væskestand

Kontrollér jævnligt væskestanden for køler og kobling/bremser. Placering af disse varierer fra bil til bil. Hvis du er i tvivl, står din lokale forhandler klar til at rådgive dig.

7. Kontrollér dækkenes tilstand

7. Kontrollér dækkenes tilstand

Kontrollér jævnligt dækkenes tilstand herunder lufttryk, skader, ujævn slitage og dækmønster. På dine dæk er der en slidindikator, som ses som små forhøjninger i kanalerne i dækket. Når mønsteret er slidt herned, er det tid til at skifte dæk.

8. Kontrollér elektriske komponenter

8. Kontrollér elektriske komponenter

Kontrollér jævnligt at bilens elektriske komponenter virker herunder hovedlys, bremselys, blinklys og signalhorn.

9. Kontrollér udsyn

9. Kontrollér udsyn

Kontrollér jævnligt vinduesviskere og –vasker. Tjek at gummiet på dine vinduesviskere slutter tæt ind til ruden, og at de ikke er revnet. I så fald bør de skiftes, så du har de bedste forudsætninger for et godt udsyn.

10. Udstødning

10. Udstødning

Hold øje med om der er utætheder i udstødningssystemet på din benzin- og dieselbil. En utæthed vil kunne opdages ved at udstødningen larmer. Jo større utæthed, jo mere larmer udstødningen.

Ikke relevant for elbiler.

11. Styring

11. Styring

Hold øje med at styringen i bilen ikke giver unormale slag eller vibration. Når du kører lige ud, bør rattet ikke vibrere unormalt. I så fald bør du opsøge din Hyundai-forhandler.

Hvordan vedligeholder man bedst en mat lakering?

Vi hjælper dig gerne

Er du utryg ved selv at kontrollere disse ting? Du er altid velkommen til at kigge forbi din forhandler. Vi kan uddybe, hvad du skal kontrollere, og vi kan også gøre det for dig.

Sundhedstjek

Giv din bil et sundhedstjek

Det er gratis, hvis du er medlem af minHyundai. Ellers koster det blot kr. 195,-

Vi tjekker din bil på 13 vigtige punkter

 • Motoroliestand
 • Kølervæske
 • Batteri
 • For- og baglygter
 • Viskerblade
 • Dæk og dæktryk
 • Bremsesystem
 • A/C system
 • Undervogn
 • Anhængertræk
 • Lappekit
 • Status på eCall-system
 • Udestående garantikampagner

 

Efter endt gennemgang af din bil giver værkstedet dig altid en status og et samlet overblik over eventuelle anbefalede reparationer. Der foretages ingen reparationer eller udskiftning af sliddele uden din accept, og du bestemmer selv, om du vil have de anbefalede reparationer udført eller ej.

Bliv medlem af minHyundai

Bliv medlem af minHyundai

Er du endnu ikke medlem af minHyundai, så kan du nemt og hurtigt tilmelde dig her. Som medlem får du særlige tilbud og rabatter til både dig og din bil – og så får du automatiske påmindelser, når det er tid til eftersyn, betaling af ejerafgift, syn og meget andet. Du har desuden bilens servicehistorik lige ved hånden.

Hent på App StoreHent på Google Play

Synstjek

Få din bil tjekket inden syn

Hos Hyundai tilbyder vi et gratis synstjek af din Hyundai forud for det periodiske syn, når du er medlem af minHyundai (normalpris kr. 195,-). Vi tjekker præcis de samme punkter, som synscenteret tjekker - det sparer dig for både tid, penge og bekymringer. De fleste af vores forhandlere kan også være behjælpelige med at få din bil kørt til syn.

Det tjekker vi, inden bilen skal til syn

 • Prøvekørsel inkl. bremseprøve
 • Fjedre og støddæmpere kontrolleres for brud, utætheder og funktion
 • Undervogn kontrolleres for tæring, defekte ophæng og tæret udstødning
 • Dæktilstand kontrolleres
 • Styretøj kontrolleres for slør og utætheder
 • Forureningskontrol inkl. 4-gas måling
 • Sikkerhedsseler kontrolleres for funktion og slitage
 • Lys, blinklys og horn kontrolleres
 • Bremserør/-slanger kontrolleres
 • Forrude kontrolleres for stenslag og ridser
 • eCall (nødopkaldssystemet) er aktiv
Bliv medlem af minHyundai

Bliv medlem af minHyundai

Er du endnu ikke medlem af minHyundai, så kan du nemt og hurtigt tilmelde dig her. Som medlem får du særlige tilbud og rabatter til både dig og din bil – og så får du automatiske påmindelser, når det er tid til eftersyn, betaling af ejerafgift, syn og meget andet. Du har desuden bilens servicehistorik lige ved hånden.

Hent på App StoreHent på Google Play

AC- / klimaanlæg

Få fuldt udbytte af dit anlæg

Et serviceeftersyn af bilens AC-/klimaanlæg sikrer ikke blot mod effekttab – det kan også forlænge anlæggets levetid. Du har desuden mulighed for at tilkøbe et nyt filter og en komplet rengøring af anlægget med rengøringssystemet airco well®.

Undgå effekttab med et eftersyn

Når vi foretager serviceeftersyn af dit aircondition- eller klimaanlæg, kontrollerer vi, at anlægget har den korrekte mængde kølemiddel. Det er vigtigt for at opretholde køleeffekten samt for at undgå en evt. overophedning af anlæggets kompressor. Dernæst vurderer vi om bilens ventilationssystem trænger til rens, vi kontrollerer friskluftfilteret og vi påfylder klimakompressorolie. Alle disse punkter er med til at sikre, at du undgår effekttab, og det kan forlænge klimaanlæggets levetid. Vi anbefaler, at du får udført et AC-/klimaeftersyn hvert andet år.

Brug dit klimaanlæg året rundt

Hos Hyundai anbefaler vi, at du bruger dit aircondition- eller klimaanlæg året rundt. For selvom du måske kun anvender det til nedkøling af kabinen om sommeren, er det mindst lige så god en ide at anvende det om vinteren. Her trækker anlægget nemlig den fugtige luft ud af kabinen – luft, som bakterier ellers trives i.

Husk også at skifte dit pollenfilter

Et pollenfilter renser luften, der kommer ind i bilens kabine via varme-, ventilations- og klimaanlæg. Når du sørger for regelmæssigt at få udskiftet dit pollenfilter, får du dermed renere luft i kabinen, og som bonus er det er med til at forlænge dit aircondition- eller klimaanlægs levetid. Vi anbefaler desuden, at du i forbindelse med udskiftningen af dit pollenfilter tilkøber en rengøring med airco well®, så den boks pollenfilteret sidder i, er ren og klar til det nye pollenfilter.

Pollenfilter

Pollenfilter

Et nyt pollenfilter i din Hyundai giver renere luft i kabinen og øger kørekomforten. Samtidig forlænger det levetiden for din bils AC-/klimaanlæg.

Læs mere
Komplet rengøring med airco well®

Komplet rengøring med airco well®

En komplet rengøring af dit AC-/klimaanlæg med rengøringssystemet airco well® fjerner bakterier, mug og skimmel i systemet. Så kan du være helt sikker på at indånde frisk luft i kabinen.

Læs mere
Hyundai-mekaniker tjekker bremser på bil
Hyundai-mekaniker undersøger bil

Andre services

Vi er klar til at hjælpe

På dit autoriserede Hyundai-værksted er vi specialister i Hyundai, og har derfor de bedste forudsætninger for at servicere lige netop din bil. Vi bruger originale reservedele, der er udviklet med samme høje kvalitetskrav som resten af bilen.
Beskyt undervognen mod rust

Beskyt undervognen mod rust

Det danske klima kan være hårdt for bilens undervogn. Derfor opfordrer vi altid til at forebygge og give din bils undervogn en rustbeskyttelse fra start.
Med en undervognsbehandling er du sikret, at der bliver udarbejdet et unikt sprøjteskema til din bil. Vi sørger for fuld afmontering og klargøring og kontrollerer din bils undervogn før behandling for rustskader. Når din bil får en undervognsbehandling, sørger vi selvfølgelig for udførlig fotodokumentation, så du er sikret korrekt udført arbejde.

Tillad cookies, for at se denne video

Bremseeftersyn

Kør afsted med god ro i maven. Bestil et bremseeftersyn hos dit lokale Hyundai-værksted. Vi skiller, renser og smører din bils bremser både for og bag, så de er helt klar til at køre afsted - uanset hvor turen går hen.

Opdatering af navigation

Opdatering af navigation

Vi hjælper gerne med at opdatere bilens navigation næste gang, din bil skal til service. Ønsker du selv at klare opdateringen, er det også muligt i et udvalg af Hyundai-modeller. Det er dog vigtigt, at du ved opdateringen følger vejledningerne nøje, da forkert opdatering kan sætte navigationsenheden ud af drift. Via linket nedenfor finder du vejledning, oversigt over modeller hvor det er muligt, ofte stillede spørgsmål og mulighed for at kontakte kundecenteret.

Gå til update.hyundai.com

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til vedligeholdelse – eller har du brug for ekstra råd og vejledning – er du altid velkommen til at kontakte din lokale Hyundai-forhandler eller -serviceværksted.

Producentansvar

Intet holder for evigt

Selvom man godt kunne tro det, når man ejer en Hyundai.
Hyundai ødelagte biler holdende på skrotteplads

Der er en grund til, at vi til tilbyder én af Danmarks bedste garantier – 5 års garanti uden kilometerbegrænsning – på vores biler. Vi kender vores biler - og ikke mindst kvaliteten og holdbarheden. Vi ved dog også, at intet holder for evigt. Så når din Hyundai er udtjent, står vi selvfølgelig klar til at modtage den uden beregning til skrotning.

Vi sikrer således en gratis, certificeret og miljørigtig ophugning af din bil, når tiden kommer. Læs mere på De Danske Bilimportørers hjemmeside og få samtidig videre adgang til skrotningsordningens hjemmeside.

Læs mere på bilimp.dk