Hyundai SmartSense

Vores biler er udstyret med sikkerhedssystemer, der sikrer dig imod ulykker. Det unikke “SmartSense“ holder øje med andre køretøjer i trafikken, så du undgår kollisioner, mens en række andre sikkerhedsteknologier hjælper dig med at have en tryg kørsel. Herunder finder du en oversigt over de mange sikkerhedsfunktioner, du får med en Hyundai.

i10 holder parkeret i P-bås
i10 har mange sikkerhedsfunktioner

Sikker kørsel

Leverer automatisk opbremsning, så du undgår kollision. FCA-systemet sikrer, at din bil hurtigt standses, selvom du selv er distraheret. Ved hjælp af radar og/eller frontkamera afsøger systemet vejen foran dig og advarer dig om bremsende eller standsende køretøjer, cyklister eller fodgængere. FCA aktiverer automatisk fuld bremsekraft, hvis du ikke selv reagerer i tide.

Venstresving i vejkryds (FCA-JT)

FCA-systemet giver dig sikkerhed, når du drejer til venstre i et vejkryds, ved at nødbremsen aktiveres, hvis der er risiko for kollision med modkørende bil.

Passere vejkryds (FCA-JC)

Opdager køretøjer, der kommer kørende fra siderne i et vejkryds. Nødbremsen aktiveres automatisk, hvis der er risiko for kollision.

Vognbaneskift (FCA-LS)

Når du skifter vognbane, vil FCA-systemet automatisk assistere dig i din kørsel, hvis der er risiko for kollision med et køretøj i den anden vognbane enten foran eller ved siden af dig.

Vognbaneskift med modkørende trafik (FCA-LO)

Når du overhaler på en to-sporet vej, vil FCA-systemet automatisk assistere dig i din kørsel, hvis der er risiko for kollision med et modkørende køretøj.

Vognbaneassistenten burger kameraet I forruden til at identificere vognbanelinjerne på vejen. Hvis systemet aktiveres, mens bilen brydser linjerne (uden at du blinker af), vil bilen selv rette op og sørge for, at holde sin egen bane.

Vognbaneassistent med følgefunktion sørger for, at bilen kører centreret på vejen.

To radar-sensorer i den bagerste kofanger advarer om trafik i de blinde vinkler. Ved hjælp af små styreindgreb sørger funktionen for, at der opleves en modstand i rattet, som gør det svært at trække ud, når der er biler i den blinde vinkel. Assisterer også ved udkørsel fra en parallel parkeringsplads. Benytter du blinklyset, aktiveres en akustisk alarm og bremserne for at forhindre kollision.

Fås kun til biler med automatgear.

BCW-systemet advarer dig med lyd- og visuelle signaler, hvis et køretøj registreres i din blinde vinkel, når du begynder at skifte vognbane.

Registrerer køretøjer, der nærmer sig bagfra, advarer dig med lyd- og visuelle signaler, så der kan foretages en sikker udstigning.

Registrerer køretøjer, der nærmer sig bagfra. Dørene låses kortvarigt for at sikre, at der ikke kan foretages en uhensigtsmæssig udstigning.

Sensorer holder øje med, om der er bevægelse på bagsædet og underretter bilens fører via bilens display, hvis børn eller kæledyr ved et uheld er blevet efterladt. Hvis sensorerne opfanger bevægelse efter du har forladt bilen, vil hornet automatisk aktiveres, lysene vil blinke og du vil modtage en besked på din smartphone.

Din Hyundai husker, om bagdørene blev åbnet, før du kørte afsted. Ved afsluttet køretur får du information på instrumentbrættet, ledsaget af en advarselstone, så du husker at kontrollere bagsædet.

Aflæser trafikskilte ved hjælp af frontkameraet og advarer dig, hvis du overskrider fartgrænsen. Hvis du aktiverer hastighedsassistenten, vil den justere din hastighed, så den passer til fartgrænserne.

Funktionen virker kun på motorvej.

Med træthedsassistenten bliver du advaret, hvis systemet mærker tegn på uopmærksomhed, træthed eller distraktion i din kørsel.

Advarer om biler i den blinde vinkel med visning i instrumenteringen. Du kan se både højre og venstre side med de smarte blindvinkel-kameraer. Kameraerne aktiveres ved brug af blinklys, når du ønsker at skifte vejbane.

Registrerer modkørende køretøjer og forankørende biler i din egen vognbane, og skifter automatisk til nærlys. Når der ikke registreres flere køretøjer, genaktiveres fjernlyset.

Hyundai sikkerhedsoversigt i30 N kørende set forfra
Hyundai sikkerhedsoversigt I30 N kommer kørende set bagfra

Kørselskomfort

Mere sikkerhed og mindre stress. SCC-systemet fastholder den ønskede hastighed og den ønskede afstand til den forankørende bil ved automastik at accelerere og bremse. Systemet aflæser selv, når den forankørende ændrer hastighed og justerer automatisk din bils hastighed og fastholde en sikker afstand. SCC-systemet giver også mulighed for, at din bil – selv ved hyppige stop – automatisk genoptager kørslen, når den forankørende bil igen kører fremad. Din bil vil automatisk accelerere op til den valgte hastighed, når det er muligt. Denne funktion kaldes Stop & Go.

Navigationsbaseret fartkontrol (NSCC)

NSCC-teknologien anvender information fra navigationssystemet til at hjælpe dig med at køre med en sikker hastighed på motorvejen. Hvis du indstiller hastigheden til den aktuelle hastighedsgrænse, mens du har slået NSCC-teknologien til, vil hastigheden herefter automatisk følge den angivne hastighedsgrænse.

Denne funktion er baseret på tilgængelige data fra navigationssystemet. I tilfælde af manglende eller forkerte data afspejler dette muligvis ikke de aktuelle forhold. Sørg for at overholde vejforholdene og lokale hastighedsgrænser, selv når systemet er tændt.

Vejkurve-zone

Kører du på motorvej reduceres hastigheden automatisk, når du kører ind i en vejkurve-zone. Når du igen forlader kurven, vender din bil automatisk tilbage til den forrige hastighedsindstilling

Hjælper med at opretholde en indstillet afstand og hastighed i forhold til den forankørende bil. Kører du på motorvej, hjælper HDA-systemet med at centrere din bil i vognbanen.

Motorvejsassistent, 2. generation (HDA II)

Den nyudviklede 2. generations motorvejsassistent har yderligere forbedret og  forfinet den autonome sikkerhedsteknologi, som hjælper dig med at styre hastighed og afstand ved vognbaneskift. Den har desuden en forbedret reaktionsevne både ift. til at følge den forankørende bils hastighed, samt hvis den forankørende bil kører ind foran dig. Derudover har den Lane Edge, som gør, at bilen kan bevæge sig væk fra en anden bil, som nærmer sig din bane.

Gør opmærksom på, at det er tid til at køre. En advarselslyd og en påmindelse i instrumentbrættet fortæller, at bilen foran dig er kørt.

Hyundai sikkerhedsoversigt TUCSON kører ud af parkering
Hyundai sikkerhedsoversigt i30 stopper for bagvedkørende

Parkeringssikkerhed

Med RVM-systemet får du en mere sikker parkering via det kamera, der er monteret på bilens bagende. Du har fuldt overblik over parkeringen på bilens touchscreen, når du sætter bilen i bakgear.

Med SVM-systemet får du en 360 graders- visning af området rundt om din bil, så du nemmere og mere sikkert kan navigere i en trang parkeringskælder.

Du får en nemmere og mere sikker parkering med sensorerne i for- og bagkofangeren, som advarer dig, hvis du er for tæt på nabobilen, skilte eller lignende, så du undgår ridser under parkeringen.

Ikke alle modeller er udstyret med en parkeringssensor foran.

Når du bakker din bil ud fra f.eks. en parkeringsplads, advarer systemet mod køretøjer, der nærmer sig fra siderne ved hjælp af lyd og med billede i bakkameraet.

Når du bakker din bil ud fra f.eks. en parkeringsplads, advarer systemet mod køretøjer, der nærmer sig fra siderne eller bagfra, og hjælper derefter med bremsning.

Ved parkering og bakning sørger PCA-R-systemet for at advare dig imod fodgængere bag bilen. Systemet vil automatisk aktivere bremsen, hvis en kollision er forestående.

Parkeringskomfort

Du kan parkere din bil udefra og lade den bakke ind på parkeringspladsen og lade den køre ud igen fremad – blot med et tryk på en knap på din smart-key.

Parker din bil udefra med et tryk på en knap på din smart-key. Fungerer både ved parallel og vinkelret parkering.

De viste sikkerhedsfunktioner er ikke til stede i alle vores biler. Det afhænger af model og udstyrsvariant. På bilernes prisliste findes der en samlet listet over sikkerhedsfunktioner i den pågældende bil.