Det hele startede i 1967

Eller faktisk startede det hele i 1915, da Hyundais grundlægger, Chung Ju-yung, blev født. En mand med en klar vision og drivkraft, som solgte sin fars ko for at få råd til en togbillet ind til storbyen, så han kunne realisere sin drøm. Læs udpluk af den fantastiske historie nedenfor.
1930'erne

1930'erne

Chung Ju-yung var den ældste ud af en søskendeflok på syv. Det var meningen, han skulle overtage familiens landbrug, så han kunne forsørge sine søskende. Men Chung drømte om noget andet, og forsøgte tre gange, første gang som 16-årig, at flygte for at forfølge drømmen om at blive civilingeniør. Den sidste gang, som 18 årig, solgte han én af sin fars køer, for at få råd til en togbillet til Seoul. 

1940'erne

1940'erne

Chungs higen efter en bedre levestandard gjorde, at han endte som ejer af en butik, der solgte ris. Men da det blev ulovligt at handle med ris, måtte han endnu engang sadle om. I 1941 startede han et bilværksted op i Seoul. Det blev en succes, og i 1947 startede han Hyundai Engineering & Construction, som spillede en stor rolle i genopbygningen af Koreas infrastruktur – herunder etablering af veje. Og det var i den forbindelse, han kom på ideen om at fremstille biler til de nyanlagte veje. 

Men hvad med hans fars ko? Kort før Chung døde, donerede han 1001 køer til sit hjemland som en hyldest til sin far, der gjorde rejsen mulig. 

Om Os Chung Breaker Stor
Om Os Citat Breaker Lille

Grundlæggelsen

Fra lokal til global

Nedenfor er nogle af Hyundais mest betydningsfulde og historiske milepæle samlet.
1967
1975
80'erne
90'erne
00'erne
10'erne
Om Os Tidslinje 1967

1967

Grundlæggelsen

Hyundai Motor Company blev grundlagt i 1967 som en lokal bilproducent i Sydkorea. Producenten blev hurtigt kendt for pålidelige biler til en overkommelig pris.

Om Hyundai i 1970'erne

1975

Hyundai Pony lanceres

Den første model hed Hyundai Pony. Den blev fremstillet både som en 3- og 5-dørs stationcar og som pickup truck. Pony blev en succes, og den er starten på Hyundais internationale rejse.

Om Hyundai i 1980'erne

80'erne

International eksport

I løbet af 1980'erne etablerede Hyundai sig på en række nye markeder. Blandt andet begynder biler for første gang at blive eksporteret til USA og Canada.

Om Hyundai i 1990'erne

90'erne

Mere succes

I løbet af 1990'erne lanceres en række nye modeller. F.eks. SONATA, COUPE og AVANTE, som styrker Hyundais position på det globale bilmarked. I løbet af 90’erne bliver fabrikken også optimeret, og Hyundai anerkendes som en innovativ og pålidelig bilproducent. I 1992 blev Hyundai introduceret på det danske marked.

Om Hyundai i 00'erne

00'erne

Anerkendt verden over

Ved årtusindskiftet begyndte Hyundai at etablere sig som et mærke i verdensklasse grundet sine investeringer i kvalitet, design og produktion. Den første SUV, SANTA FE, blev lanceret i 2000, og dens succes medførte introduktionen af TUCSON i 2004.

Hyundai NEXO brintbil i bybillede

10'erne

Pionerer inden for fremtidens mobilitet

I dette årti handlede det især om miljøvenlige køretøjer og teknologi. Og i 2021 blev det annonceret, at Hyundai arbejder hen mod at opnå CO2-neutralitet i 2045 ved at neutralisere CO2-emissioner på alle stadier af produktion og drift. Fra 2035 vil alle nye Hyundai-biler, der sælges i Europa, være enten el- eller brintbiler.

Glad kvinde kører i Hyundai
Hyundai i10 set bagfra

Danmark

Hyundai Danmark

Importen af Hyundai til Danmark varetages af selskabet Hyundai Bil Import A/S, som blev etableret i 1992, hvor mærket blev introduceret på det danske marked. Siden introduktionen har Hyundai været i konstant udvikling, og i dag kan vi med stolthed kalde os et af danskernes foretrukne bilmærker.
45 forhandlere og serviceværksteder

45 forhandlere og serviceværksteder

Hyundai er i dag stærkt repræsenteret med mere end 45 forhandlere over hele landet. Som potentiel Hyundai-kunde eller nuværende Hyundai-ejer har du derfor aldrig langt til prøveture, kvalificeret rådgivning eller autoriseret service.

Find forhandler
Et stærkt bilmærke med en enestående garanti

Et stærkt bilmærke med en enestående garanti

Som et topmoderne bilmærke står Hyundai for udvikling af innovative, stærke og veludstyrede biler til konkurrencedygtige priser. Derudover er vi i særlig grad kendt for vores enestående 5 års garanti uden kilometerbegrænsning.

Mere om garanti
En del af Nic. Christiansen Gruppen

En del af Nic. Christiansen Gruppen

Hyundai Bil Import er en del af Nic. Christiansen Gruppen, som har hovedsæde i Kolding. Hyundai-importen er i dag en af de primære aktiviteter i Nic. Christiansen Gruppen, som derudover står for importen af Land RoverJaguar og BYD, finansieringsselskabet NCG Finans, leasingselskabet SimplyGo samt de tre bilforhandlerkæder British MotorGroupTerminalen og Bayern AutoGroup.

Nic. Christiansen Gruppen opererer i Danmark, Norge og Sverige og beskæftiger mere end 650 medarbejdere, der er med til at skabe en årlig omsætning på 4 mia. kr.

Læs mere på nc.dk

Hvad vil du læse mere om?

Produceret i Europa

Produceret i Europa

Gennem de seneste tre årtier har Hyundai gradvist udvidet sin tilstedeværelse i Europa. Bl.a. ved at bygge en række vigtige faciliteter fra udviklings- og designcentre til produktionsfaciliteter samt ved at lancere flere modeller, der er særligt udviklet til det europæiske marked.

Læs mere
Lokale og globale sponsorater

Lokale og globale sponsorater

Som et både globalt og lokalt brand er Hyundai engageret i en lang række begivenheder fra store, multinationale arrangementer til mindre, lokale aktiviteter. Se aktuelle sponsoraftaler her på siden.

Læs mere
Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport

Hyundai har gennem årene markeret sig kraftigt i motorsporten. Vi deltager for at vinde! Men vi deltager også, fordi vi i motorsporten kan teste, udvikle og udfordre vores biler, så de bliver bedre og bedre. Til glæde for både sporten – og til glæde for den fortsatte udvikling af vores "helt almindelige biler".

Læs mere
Konceptbiler

Konceptbiler

Udviklingen af de biler, der ender på de danske veje, starter med en konceptbil. Bliv klogere på hvordan bl.a. IONIQ-modellerne er med til at få fremtidens bilteknologi ud til helt almindelige mennesker.

Læs mere