Efterårslandskab med træer og vej

Gør din bil efterårs- og vinterklar

Januar 2024

Gør din bil efterårs- og vinterklar med disse gode råd. Nogle af tingene kan du selv klare, mens din Hyundai-forhandler kan hjælpe dig med de lidt mere komplicerede. En pæn og velholdt bil er desuden lettere at komme af med igen, hvis du på et tidspunkt vil sælge den.
Kontrollér viskerblade

Kontrollér viskerblade

Gummiet på din bils viskerblade slides ned med tiden. Hvis viskerbladene laver striber eller lyde, når de er i brug, er det tid til at udskifte dem. Lige nu kan du som minHyundai-medlem købe viskerblade til 299 kr. (normalpris 350 kr.). Tilbuddet gælder t.o.m. d. 30.11.2023 og kræver fremvisning af minHyundai-appen. Prisen er inkl. moms og montering.

Bliv medlem af minHyundai
Reperation af lakskader

Reperation af lakskader

Lakskader skal udbedres så hurtigt som muligt for at undgå, at rusten breder sig. Hos din Hyundai-forhandler kan du købe en original lakstift i bilens farve til mindre ridser og stenslag. Ved større skader står din forhandler klar til at hjælpe dig.

Mere pleje til din bil
Forebyg undervognsrust

Forebyg undervognsrust

Det danske efterårsklima med lave temperaturer og fugtig luft skaber et rigtig godt udgangspunkt for rustdannelse. Derfor er det en god idé at få foretaget en undervognsbehandling. Denne beskytter nemlig de mest udsatte områder på bilen, og det er bl.a. godt for bilens værdi i en eventuel gensalgssituation.

Skift til vinterdæk

Skift til vinterdæk

De rigtige dæk er en væsentlig faktor for din sikkerhed, når du kører bil. I den kommende sæson falder temperaturen, hvilket påvirker dækkenes vejgreb og din brændstoføkonomi. Ved at skifte til vinterdæk har du det bedste udgangspunkt for at køre sæsonen sikkert i møde. Hvis du selv skifter dine dæk, så husk at tjek dækmønster og -tryk.

Se gode råd om dæk
Indvendig rengøring

Indvendig rengøring

Det er ikke kun det ydre, der tæller. Det indre i bilen er med til at give dig en bedre køreoplevelse. Ryd op i bilen og giv den en grundig støvsugning. Tør de indvendige overflader af med en våd klud og puds bilens vinduer og spejle. Afslutningsvis kan du rengøre luftventilerne for støv med en lille pensel.

Udvendig rengøring

Udvendig rengøring

Vask din bil grundigt. Hvis du vasker din bil jævnligt, holder lakken længere. Husk også de mere kritiske steder såsom hjulkasser og panelkanter. Giv desuden bilen en undervognsvask, så får du salt og skidt skyllet væk. 

Tjek væsker

Tjek væsker

Sørg for, at der er olie, sprinklervæske samt bremse- og kølervæske på bilen. Det er vigtigt, at din bil altid er fyldt op med de nødvendige væsker. Dette bør dog tjekkes løbende med jævne mellemrum, og med efterårs- og vinterklargøringen er der en god anledning til at få styr på det. 

Smør godt

Smør godt

Efter de varme og tørre måneder kan det være en fordel at smøre bilens bevægelige dele såsom hængsler. Det er også en god idé at smøre gummilister og låse, så de ikke mørner eller ruster, når det fugtige vejr starter.

Få bremserne efterset

Få bremserne efterset

Det danske klima er en barsk sag for din bils bremser. Få bremserne efterset, så du er klar til vinterens køreture, samtidig med at bremsernes levetid forlænges. Vi skiller bremserne ad og renser dem for skidt og belægninger, samtidig med at de smøres med bremsepasta, så alle bevægelige dele fungerer optimalt. Hos Hyundai anbefaler vi, at du får tjekket dine bremser hvert andet år.

Mere om bremseeftersyn
Forbedret luft

Forbedret luft

Din Hyundai-forhandler kontrollerer aicondition- eller klimaanlægget for den korrekte mængde af kølemiddel, så du er sikret optimal klima i bilen hele vinteren. Ventilationssystemet renses og dårlig lugt og bakterier, som kan samle sig i anlægget over tid, fjernes. Vi anbefaler, at du hvert andet år får udført et eftersyn af din bils aircondition eller klimaanlæg.

Mere om AC-/klimaeftersyn
Husk baglygterne

Husk baglygterne

Der skal være lys i baglygterne fra solen går ned til solen står op - udover det skal det også være tændt, når der er nedsat sigtbarhed ved fx. regn, sne eller tåge. Det kan være svært at huske at tænde baglygterne, når man sidder bag rattet og ikke selv kan se de slukkede baglygter. Dit lokale Hyundai-værksted kan hjælpe dig med at ændre bilens opsætning, så baglygterne tændes sammen med bilen. Kontakt dit Hyundai-værksted for mulighed og pris.

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler