Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid parkeret i indkørsel mens familie kigger på planter

Hybridbiler fra Hyundai

Tre slags hybridbiler

Der findes tre forskellige typer af hybridbiler, som ofte bliver forvekslet med hinanden. Så hvad er forskellen egentlig på de tre typer af hybridbiler? Læs med her og bliv klogere på hvilken type hybridbil, der passer bedst til dig.
Børn venter i åbent bagagerum på  Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid
Hyundai TUCSON Hybrid parkeret i indkørsel

Overvejelser

Vælg den hybridbil, der passer til dig

Præcis hvilken hybridbil, der passer til dig, afhænger af din situation. Vil du have mulighed for at oplade bilen, eller vil du helst være fri? Kører du lange eller korte strækninger? Med en plug-in hybrid kan du spare mange penge på benzin, hvis du kører mange korte strækninger, der kan klares på el. Og samtidig kan du nyde fleksibiliteten fra plug-in hybridens benzinmotor på de længere ture. Har du ikke mulighed for at lade op, er en klassisk hybridbil et oplagt valg for dig.
Plug-in hybridbiler

Plug-in hybridbiler

Her er tale om en bil, der både kører på el og benzin. Bilen skifter automatisk mellem de to drivlinjer – du kan dog også styre det manuelt. En plug-in hybridbil skal oplades for at få strøm på, men den kan også sagtens køre uden strøm. Så tager benzinmotoren blot over. Kombinationen af klassisk forbrændingsmotor og en moderne elmotor giver dig både elmotorens smidige og hurtige acceleration og benzinmotorens lange rækkevidde.

Hybridbil

Hybridbil

Her er tale om en bil, der både kører på el og benzin, men i modsætning til plug-in hybridbiler skal en hybridbil aldrig lades op. Batteriet oplades nemlig automatisk under kørsel, og når du bremser. En hybridbil skifter selv mellem el- og benzin, så du får den mest økonomiske kørsel. Elmotoren træder typisk i kraft i forbindelse med start/stop og kørsel ved lave hastigheder. Den største økonomiske fordel opnås, hvis du primært kører i byen.

Mild hybridbil

Mild hybridbil

Her er i virkeligheden tale om en klassisk benzin- eller dieselbil, hvor der er tilkoblet en 48 volts batteri og en lille elmotor, der automatisk aktiveres ved start og acceleration. Batteriet er ikke kraftigt nok til, at bilen kan køre på el alene. Batteriet oplades automatisk via et regenerativt bremsesystem. Det betyder, at når du bremser, lagrer batteriet energien og overfører denne til den elektriske motor.

Passer en elbil bedre til dig?

Passer en elbil bedre til dig?

Har du mod på at køre udelukkende på el, skal du måske se nærmere på vores elbiler. I takt med at der etableres flere offentlige ladestandere, bliver det hele tiden nemmere og mere tilgængeligt at få opladet sin elbil. Og så er den elektriske rækkevidde efterhånden på et niveau, hvor der kan gå flere dage mellem behov for opladning. 

Mere om elbiler
Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid kører på vej
Kvindelig Hyundai-ejer kørende i sin TUCSON Hybrid

Det får du med en hybridbil fra Hyundai

Sikkerhed

Sikkerhed

Uanset hvilken hybridbil du vælger, får du køreglæde og tryghed under rejsen. Du får en række avancerede sikkerheds­funktioner med som standard, og du har mulighed for at tilkøbe både funktioner og assistenter ved behov.

Læs mere
Udstyr

Udstyr

Det er ikke typen af hybridbil, der afgør, hvor kom­for­tabel og sjov din køretur bliver. I alle vores hybridbiler har du mulighed for at forbinde med din telefon, du får touch­skærme og et bredt udvalg af udstyr.

Attraktiv garanti

Attraktiv garanti

Når du køber en hybridbil fra Hyundai, får du automatisk 5 års garanti uden kilometer­begrænsning med. Og køber du en Hyundai ved en dansk Hyundai-forhandler, får du gratis Hyundai Vejhjælp i Danmark og Europa med – dog med undtagelse af Grønland og Færøerne.

Følgende elementer er ikke dækket af 5 års garanti: Dæk, fælge, 12 volts-batteri og originalt tilbehør. Disse er dækket af gældende købelov. Radio/navigation har 3 års garanti. 

Læs mere

Udvalg

Mød vores hybridbiler

Hos Hyundai har vi et bredt udvalg af hybridbiler, som dækker dit behov.
TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

Dette er en af vores mest populære SUV'er. Med god grund. For vælger du denne, får du en bil med et skarpt design, masser af komfort, klasseledende sikkerhed, 265 hk og så kører den op til 62 km på én enkelt opladning.

 

Book prøvetur

Mere om model
SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

Vores største og mest luksuriøse SUV med plads til 7 personer. Skal dette være din næste bil, får du en bil fyldt med komfort, nyeste teknologi, sikkerhed og luksus, der kan kører op til 58 km på el. Hvis ikke du har brug for alle 7 sæder, kan sæderne på anden række lægges ned enkeltvis, så du har plads til ekstra bagage.

 

Book prøvetur

Mere om model
TUCSON mild hybrid

TUCSON mild hybrid

TUCSON er en klassisk og rummelig SUV, som egner sig godt til al slags vejr og terræn. Med en TUCSON har du mulighed for at trække helt store læs som f.eks. hestetrailere og campingvogne (op til 1.650). En TUCSON er alsidig og egner sig godt både til fritid og erhverv. Det er ikke for sjov, at den er én af de bedst sælgende SUV’er i verden.

 

Book prøvetur

Mere om model

Hvad vil du læse mere om?

Se alle elektriske biler

Se alle elektriske biler

Udforsk familiebiler, SUV'er og andre biltyper

Udforsk familiebiler, SUV'er og andre biltyper

Se benzinbiler

Se benzinbiler

Find biler med automatgear

Find biler med automatgear