Vælg den elbil, der passer til dig

Her på siden vil vi guide dig til at finde den elbil, der matcher dine behov. Både i forhold til dit kørselsmønster og hvor stor en bil, du har brug for. Derudover gør vi dig klogere på opladning, sikkerhed og service og vedligeholdelse af elbiler.
Par lynlader IONIQ 5 elbil ved IONITY ladestander
Mand og kvinde camperer med IONIQ 5

Overvejelser

En elbil er for dig, hvis…

Der findes tre helt overordnede gode grunde til at vælge en elbil. Dem har vi samlet til dig her.
Du vil køre i en bil, der ikke udleder CO<sub>2</sub> under kørsel

Du vil køre i en bil, der ikke udleder CO2 under kørsel

Når du kører i en elbil, er der ingen CO2-udledning under kørsel. Ganske enkelt fordi en elektrisk motor ikke forbrænder brændstof.

Du har ladestationer tæt på eller kan få én installeret hjemme

Du har ladestationer tæt på eller kan få én installeret hjemme

Har du mulighed for at få en ladeboks installeret derhjemme, har du altid nem adgang til opladning. Du kan også benytte en af de mange offentlige ladestationer.

Du ser fidusen i at spare penge på sigt

Du ser fidusen i at spare penge på sigt

Du skal ikke skifte olie på en elbil, afgiften er fortsat lavere og den er uafhængig af stigende priser på brændstof.

Passer en plug-in hybrid bedre til dig?

Hvis du ikke er helt sikker på, din næste bil skal køre 100% på el, er det måske en idé at tjekke vores plug-in hybridmodeller ud? Her får du både glæde af den støjsvage elektriske kørsel til de kortere ture, og når der er behov, skifter bilens drivlinje til den effektive benzinmotor.

Mere om plug-in hybrid

Dyk ned i fordelene ved en elbil

Hvis du stadig er i gang med at scrolle på denne side, antager vi, at du er interesseret i en elbil. Derfor vil vi gerne uddybe alle de gode grunde, der findes, til at vælge en elbil.
Køreglæde og komfort

Køreglæde og komfort

Med en elbil får du støjsvag kørsel, kvik acceleration, og en rummelig kabine, fordi mange af de dele, som en forbrændingsmotor behøver, ikke er nødvendige. Og den støjfrie kørsel er ikke kun til glæde for dig, men det giver også mindre larm i bybilledet.

Læs mere
Sikkerhed

Sikkerhed

Elbiler er fyldt med sikkerhed. Både sikkerhed, der passer på passagererne, men også sikkerhed i forbindelse med opladning. Du kan derfor trygt oplade bilen i silende regn, køre den i vaskehal, og parkere midt i solen. For skulle bilen registrere for høje temperaturer eller fugt, afbrydes forbindelsen automatisk.

Læs mere
Opladning

Opladning

Uanset om du oplader derhjemme eller ude er fællesnævneren, at det er nemt. For at du kan optimere opladningen mest muligt, har vi samlet en udførlig oversigtover, hvad du skal huske på, når du oplader din elbil – både ved offentlige ladestandere eller ved en ladeboks derhjemme.

Læs mere
Service og vedligeholdelse

Service og vedligeholdelse

En elmotor består af færre dele end en forbrændingsmotor, olien skal ikke skiftes og du får 5 års garanti uden kilometerbegrænsning og batteriet er dækket i 8 år eller 160.000 km (hvad der måtte indtræffe først).

Læs mere
Rækkevidde

Rækkevidde

Størrelsen på batteriet afgør elbilens rækkevidde. Og inden du vælger elbil, skal du overveje hvor lang rækkevidde, du har behov for. Pendler du hver dag, er det dog sjældent noget problem at komme frem og tilbage på én opladning. Det samme gælder, hvis du skal på kør-selv-ferie – de offentlige ladestanderne langs motorvejsnettet gør, at du aldrig er langt fra en oplader.

Læs mere

4 overvejelser: Hvilken elbil skal du vælge?

Elbiler er mere populære end nogensinde før, og udvalget af elbiler er stort. Med så mange forskellige modeller at vælge imellem kan det være svært at finde den helt rigtige elbil til dine behov. Bliv taget igennem de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du vælger en ny elbil.

Undersøg bilens strømforbrug og ladehastighed

Strømforbruget angiver, hvor meget strøm bilen bruger pr. kilometer, og en elbil kører i gennemsnit fem km på én kWh, ifølge FDM. Men jo højere og tungere din elbil er, jo højere strømforbrug vil den typisk have. Så hvis du for eksempel skal have en stor elbil med plads til en familie på fem, så vil bilen normalt også bruge mere strøm pr. km end en lille model.

Ladehastigheden fortæller, hvor hurtigt bilen kan lade op. Hvis du tit kører korte ture og har mulighed for at lade bilen hjemme eller på arbejdet, så betyder en langsom ladehastighed måske ikke så meget for dig. Hvis du derimod har brug for en eller flere opladninger undervejs, så vil du formentlig gerne lade bilen hurtigst muligt op. Se blandt andet Hyundai IONIQ 5 og 6, der med deres innovative 800V-batterisystem giver adgang til nogle af de hurtigste opladningstider, der er tilgængelige i dag.

Den længste rækkevidde er ikke altid bedst

En elbils rækkevidde er for mange en vigtig og afgørende faktor. Den angiver nemlig, hvor langt bilen kan køre på en enkelt opladning og dermed, hvor ofte du skal holde pause for at lade bilen op. Nogle elbiler har en rækkevidde på under 200 km, mens andre kan køre mere end 500 km på en enkelt opladning.

Måske overvejer du at gå efter modellen med den længste rækkevidde. Men det er ikke altid nødvendigt. Hvis du for eksempel primært kører i byen og har mulighed for at oplade bilen hjemme eller på arbejdet, kan en elbil med kortere rækkevidde være mere end tilstrækkelig. Hvis du derimod ofte kører længere ture eller tager på bilferie, skal du vælge en elbil med lang rækkevidde.

Hvad er dine lademuligheder?

Når det kommer til opladning af en elbil, kan du få ladet din bilen op ved hjælp af en hjemmeladeboks eller en offentlig ladestation. Her er det vigtigt, du overvejer, hvordan du kan lade din elbil på en måde, der giver mening i din hverdag.

Bor du i hus, kan du installere en ladeboks, så bilen kan få strøm, mens den holder stille derhjemme. Bor du derimod i lejlighed eller rækkehus, bør du undersøge, om der er en god lademulighed på din arbejdsplads eller i nærheden af dit hjem.

Køber du en ny, elektrisk Hyundai, får du automatisk et Charge myHyundai-kort med til din bil. Kortet giver dig adgang til over 500.000 ladepunkter i hele Europa. Uden behov for særskilte aftaler med disse.

Se også på elbilens driftsudgifter

Der findes mange interessante elbiler på markedet. Hvis økonomi har en stor betydning for dig, bør du kigge på, hvad dine månedlige udgifter samt totale omkostninger vil være for hver af de elbiler, du overvejer.

Selvom mange nye elbiler er kendt for at være dyre at købe, så kan de være billige at køre og eje i forhold til benzin- og dieselbiler. Moderne elbiler har nemlig lavere udgifter end køretøjer med benzin- eller dieselmotorer. Du kan derfor ofte godt skifte til en lidt dyrere elbil uden at dine totale omkostninger stiger.

Ønsker du, at din elbil fra Hyundai altid er godt kørende? Med et Hyundai Serviceeftersyn sikrer du, at din elbil bliver grundigt tjekket af specialuddannede teknikere, og at der kun bliver brugt originale reservedele.

Mand slapper af i IONIQ 5 elbil med tilbagelænet passagersæde
IONIQ 5 i sølv

Det får du med en elbil fra Hyundai

Mulighed for anhængertræk

Mulighed for anhængertræk

Alle Hyundais elbiler har kræfter i overskud, så du kan montere anhængertræk. Flere af vores modeller kan endda trække mindre campingvogne.

Læs mere
Gode ladeløsninger

Gode ladeløsninger

Alle, der køber en ny, elektrisk Hyundai, får automatisk et Charge myHyundai-kort udleveret sammen med bilen. Med Charge myHyundai får du adgang til over 500.000 ladepunkter i hele Europa. Og du kan benytte forskellige ladestationer og udbydere uden, du behøver at lave særskilte aftaler med disse. Du kan frit kombinere dette med de gode ladeløsninger, vi tilbyder i samarbejde med Clever og OK.

Læs mere
Attraktiv batterigaranti

Attraktiv batterigaranti

Hos Hyundai følger der en attraktiv batterigaranti med din elbil. Det giver tryghed og sikkerhed for, at din bils højspændingsbatteri er velfungerende og pålideligt. Batterigarantien gælder i 8 år, dog maksimalt 160.000 kilometer.

Læs mere

Det siger ejerne af vores elbiler

Hvis du ikke allerede ejer en elektrisk bil, kan en hverdag med opladning måske lyde besværlig. Men i dag er elektriske biler så udbredte, at det hele tiden bliver nemmere at være elbilsejer. Læs hvad andre siger om at køre elektrisk.
Tue

Tue

"Det er på alle punkter en positiv oplevelse for os at køre på strøm, og jeg må indrømme, at ladehastigheden er helt i top med IONIQ 5. Vi havde cirka seks ladestop over de 1.340 kilometer på turen til Østrig, og vi holdt ikke i kø til ladning én eneste gang."

Læs artikel

Tillad cookies, for at se denne video

Anick og Morten

"Vi skal altid et eller andet, hvor vi skal have en trailer på, om det så er en hestetrailer eller en almindelig trailer, så har det været et ret stort issue for os, at den skal kunne trække noget. Og det kan den! Det er der ingen tvivl om."

Læs artikel

Tillad cookies, for at se denne video

Winnie og Christian

”Selvom vi ikke har egen lademulighed, fordi vi bor i et byhus, så fungerer det egentlig fint. Jeg lader måske 2 gange om ugen, hvor jeg kører ud til en lynlader, som er tæt på. Vi er langt under det halve af, hvad vi bruger på brændstof normalt."

Læs artikel
Martin og Mette

Martin og Mette

”En elbil - og især IONIQ 5 - er nem og meget behagelig at køre, meget støjsvag, god for klimaet, og så er det bekvemt, at man altid har en bil, der er fuldt ladet om morgenen, så man ikke skal forbi en tankstation.”

Læs artikel

Udvalg

Mød vores elbiler

IONIQ 5

IONIQ 5

Én af vores mest populære biler er IONIQ 5. Den har både gjort sig bemærket ved dens futuristiske design, rummelighed og pris. Vælger du varianten med det store batteri, kan den køre op til 507 km på en enkelt opladning, og på blot 18 minutter er den 80 % opladet. Som prikken over i’et er den kåret til Årets Bil i Danmark 2022 og Årets Bil i Verden 2022.

Book prøvetur

Mere om model
IONIQ 6

IONIQ 6

IONIQ 6 er det nyeste medlem af den populære, elektriske IONIQ-familie fra Hyundai. En banebrydende elbil, der har vundet Årets Bil i Verden 2023. IONIQ 6 er en stor elektrisk sedan i et strømlinet design med rene og afrundede linjer. Denne model sætter ekstra fokus på dig som fører og giver dig endnu bedre rækkevidde på op til 600 km på en opladning.

 

Book prøvetur

Mere om model
KONA Electric

KONA Electric

KONA Electric er en kvik og pålidelig SUV til hverdagen. Vælger du den, får du en fuldelektrisk bil med god plads i både kabinen og bagagerummet. Den er fyldt med god komfort og sikkerhedsudstyr, der gør køreturen for både fører og passagerer tryg.

 

Book prøvetur

Mere om model

Hvad vil du læse mere om?

Andre typer elektriske biler

Andre typer elektriske biler

Familiebiler, SUV'er og andre biltyper

Familiebiler, SUV'er og andre biltyper

Se benzinbiler

Se benzinbiler

Biler med automatgear

Biler med automatgear