Book tid til hjulskifte

Vores forhandlere og serviceværksteder står klar til at hjælpe dig med hjulskifte – flere tilbyder også muligheden for at opbevare dine vinterhjul sommeren over. Book tid til hjulskifte allerede i dag og undgå en lang ventetid, når alle andre også vil have skiftet til sommerhjul.

Derfor bør du skifte fra vinterdæk til sommerdæk

De rigtige dæk er en væsentlig faktor for din sikkerhed, når du kører bil. Dækkene er det eneste, der har direkte kontakt med asfalten, og de er derfor afgørende for bilens styre- og bremseegenskaber. I den kommende sæson stiger temperaturen, hvilket påvirker dækkenes vejgreb og din brændstoføkonomi. Ved at skifte til sommerdæk har du det bedste udgangspunkt for at køre sæsonen sikkert i møde.
Du får et bedre vejgreb

Du får et bedre vejgreb

Sommerdæk giver en kortere bremselængde på en tør vej sammenlignet med vinterdæk. Vinterdæk er lavet af en blødere type gummi end sommerdæk. Det betyder, at de bliver for bløde på den lune sommerasfalt, hvilket forringer både vejgreb og styring. Derfor er det vigtigt at skifte fra vinterdæk til sommerdæk, når temperaturen kommer over 7 grader. Det giver dig og dine passagerer den bedst mulige sikkerhed.

Du opnår bedre køreegenskaber

Du opnår bedre køreegenskaber

Den tyske bilorganisation ADAC har foretaget flere tests, der viser, at når en bil er fuldt læsset, er vinterdæk ikke så stabile i kurver, som sommerdæk er. Uanset om bilen er fyldt med bagage på vej sydpå, fyldt med haveaffald eller fyldt med børn på vej til fodboldtræning – så er du både bedre og mere sikkert kørende med sommerdæk på.

Du sparer penge

Du sparer penge

Når du kører med vinterdæk fremfor sommerdæk om sommeren, bruger du mere brændstof eller strøm i din elbil. Vinterdæk er nemlig blødere, og det giver mere modstand på vejen. Ved at køre med sommerdæk vil du derfor kunne spare på kørselsomkostningerne. Dækmønsteret på et vinterdæk forsvinder desuden hurtigere om sommeren. Så fortsætter du på vinterdæk, risikerer du, at dækkenes levetid minimeres markant – og det betyder, at du oftere skal investere i nye dæk.

Stort udvalg af komplethjul

Trænger bilen til et opdateret look til den nye sæson? Så er nye alufælge sagen. Og hvis det samtidig er tid til nye dæk, har vi et bredt udvalg af komplethjul til gode priser. Find din Hyundai-model via linket nedenfor, og se udvalget af komplette hjul, der passer til netop din bil.
Vil du vide mere?

Vil du vide mere?

Læs mere om, hvordan du tjekker dækkenes tilstand, hvordan de bør opbevares og monteres, og hvad du skal kigge efter, når du køber nye dæk.

Læs mere
Lappekit

Lappekit

I de fleste Hyundai-modeller finder du et lappekit, som gør det nemt for Hyundai Vejhjælp at få dig hurtigt videre, hvis du punkterer. Men husk, at det har en udløbsdato, som din forhandler kan tjekke for dig. 

Mere tilbehør

Tillad cookies, for at se denne video

Få repareret dine fælge

Det sker desværre, at bilens fælge får ridser eller bliver slået skæve. Hos Hyundai kan vi reparere dem, så de igen fremstår flotte og funklende. Det er ofte betydeligt billigere og bedre for miljøet at få repareret fælgene end at købe helt nye  – og slår du en eventuel reparation sammen med skiftet til vinterhjul, så skal din bil kun forbi værkstedet én gang.

Læs mere