Nem og effektiv opladning af din elbil

Har du en elbil eller en plug-in hybridbil, kan du vælge at få installeret en ladeboks på din privatadresse. Så har du mulighed for at oplade din bil, når du har behov for det, og/eller når strømmen er billigst.

Ladeboks

Alle fordelene med en ladeboks

Hurtig opladning. Sikker opladning. Og mulighed for at oplade når det er billigst, og når der er mindst belastning på elnettet. Det er bare nogle af de fordele, der er ved at få installeret en ladeboks derhjemme.
Beskytter batteriet

Beskytter batteriet

Når du lader via en ladeboks, kommunikerer boksen med bilen og sørger for, at der ikke sker noget uventet, der kan skade batteriet.

Effektiv opladning

Effektiv opladning

Det er langt mere effektivt at oplade en elbil eller en plug-in hybridbil via en ladeboks end f.eks. via et normale strømstik derhjemme. Og det er langt mere sikkert. Faktisk frarådes det at benytte et normalt strømstik medmindre, der er tale om et nødstilfælde. Dette fordi private husstandes elinstallation ofte ikke kan klare så høje belastninger.

Planlæg opladningen

Planlæg opladningen

Du kan planlægge opladningen af din elbil med en ladeboks. På den måde kan du lade, når elnettet belastes mindst og elprisen er lav. Du kan indstille dette direkte på din ladeboks, via bilens infotainmentsystem eller via Bluelink®-appen.

Det er simpel matematik

En ladeboks leverer alt mellem 2,3 og 22 kW afhængigt af bilen og husets elinstallation. Og det er klart, at jo flere kW, jo hurtigere opladning.

On-board oplader

Der sidder en lille oplader i en elbil. Den omdanner vekselstrømmen (AC), som kommer fra ladeboksen, til jævnstrøm (DC), som lagres i batteriet. Og jo kraftigere on-board oplader jo hurtigere opladning.

Batteriets kapacitet

Store batterier har større kapacitet. Derfor tager disse længere tid at oplade.

Husets elinstallation

Husets elinstallation har betydning for, hvor meget strøm ladeboksen kan levere. Og det har dermed betydning for ladehastigheden.

Få en ladeboks installeret i samarbejde med Hyundai

Vi tilbyder gode ladeløsninger i samarbejde med Clever og OK.
Ladeboks fra OK

Ladeboks fra OK

 • Få din egen ladeboks med eller uden elaftale.
 • Vælg selv om du vil leje eller købe ladeboksen.
Læs mere
Ladeboks fra Clever

Ladeboks fra Clever

 • Få din egen ladeboks med Clever Box.
 • Få rabat på Danmarks største offentlige ladenetværk.
Læs mere

Ladetider

Så lang tid tager det at oplade

Der er mange faktorer, der spiller ind, og som er afgørende for, hvor hurtigt du kan oplade din elbil. Se ladetider for IONIQ 5 og IONIQ 6 nedenfor når du oplader med vekselstrøm (AC-ladning).
Opladning af IONIQ 5

IONIQ 5

58 kWt-batteripakke

Oplader du derhjemme via en ladeboks eller på en offentlig ladestander med vekselstrøm (AC-lader), tager det ned til 4 timer og 59 minutter at oplade batteriet.

77,4 kWt-batteripakke

Oplader du derhjemme via en ladeboks eller på en offentlig ladestander med vekselstrøm (AC-lader), tager det ned til 6 timer og 6 minutter at oplade batteriet.

IONIQ 6 igang med at lade op i indkørsel

IONIQ 6

53 kWt-batteripakke

Oplader du derhjemme via en ladeboks eller ved en offentlig ladestander med 11 kW, tager det ned til 5 timer og 25 minutter eller 9 timer at oplade batteriet.

77,4 kWt-batteripakke

Oplader du derhjemme via en ladeboks eller ved en offentlig ladestander med 11 kW, tager det ned til 7 timer og 10 minutter eller 12 timer at oplade batteriet.

Kabler og stik

Når du oplader derhjemme

Den sikreste måde at oplade derhjemme på er via en ladeboks. Det er teknisk set også muligt at oplade via et almindeligt strømstik, men vi anbefaler kun at gøre dette i nødssituationer, så du undgår overophedning.
Ladekabel type 2

Type 2-ladekabel

Når du skal AC-lade via en hjemmeladeboks (eller en offentlig ladestation), skal du bruge et type 2-ladekabel. Husk, at du aldrig kan lade hurtigere end ladestationen kan levere, men at det er bilens on-board charger, der afgør et maksimum for, hvor hurtigt bilen kan AC-lade.

Nogle ladebokse har fastmonteret et ladekabel, andre har ikke. Mangler du et type-2-ladekabel kan du købe det hos din Hyundai-forhandler. 

Opladningskabler

Opladning i nødstilfælde

Har du en dag ikke adgang til en ladestander, kan du benytte det såkaldte "mormorkabel", der følger med din bil ved køb. Med mormorkablet kan du benytte et almindeligt strømstik. Du må kun benytte denne løsning i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den belastning, der følger med at oplade bilens batteri. Er du i tvivl, om dit el-netværk er godkendt til opladning af elbiler, bør du rådføre dig med en elektriker.

Vores elektriske biler

IONIQ 5

IONIQ 5

 • Op til 77.4 kWh batteri
 • Op til 507 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 18 min.**
IONIQ 5
IONIQ 6

IONIQ 6

 • Op til 77.4 kWh batteri
 • Op til 614 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 18 min.**
IONIQ 6
KONA Electric

KONA Electric

 • Op til 65.4 kWh batteri
 • Op til 513 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 41 min.**
Ny KONA Electric
TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

 • Op til 13.8 kWh batteri
 • Op til 65 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 100% på ca. 3 timer og 30 min.**
TUCSON Plug-in Hybrid
SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

 • Forventes lanceret i Danmark i 2024

*Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden afhænger af udstyrsvariant, og kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil, temperatur og dæktype.

**Ladetid afhænger bland andet af batteritemperatur, batteriets og ladestanderens tilstand, den tilgængelige ladestrøm, laderens beskaffenhed, udendørstemperatur og antallet af brugere på samme lader.

Hvad vil du læse mere om?

Opladning ude

Opladning ude

Tilbage til opladning

Tilbage til opladning