Hurtig og nem offentlig opladning

Der kommer flere og flere offentlige ladestationer til. Heldigvis for det. For det betyder, det bliver nemmere og mere tilgængeligt at lade en elbil på farten. Og ikke nok med det så kommer der også flere ultrahurtige ladestationer til, som tilbyder opladning med op til 350 kW.

Ladetider

Så lang tid tager det at oplade en elbil

Der er mange faktorer, der spiller ind og er afgørende for, hvor hurtigt du kan oplade din elbil. Se ladetider for IONIQ 5 og IONIQ 6 nedenfor når du oplader med jævnstrøm (DC-ladning).
IONIQ 5 opladning

IONIQ 5

58 kWt-batteripakke

Oplader du ved en såkaldt lynlader, en ladestander med 350 kW jævnstrøm (DC-ladning), tager det ned til 18 min. at lade bilen fra 10% - 80%. Lader du ved en hurtigladestander med 50 kW tager det ned til 46 min.

77,4 kWt-batteripakke

Oplader du ved en såkaldt lynlader, en ladestander med 350 kW jævnstrøm (DC-ladning), tager det ned til 18 min. at lade bilen fra 10% - 80%. Lader du ved en hurtigladestander med 50 kW tager det ned til 57 min.

IONIQ 6 igang med at lade op i indkørsel

IONIQ 6

58 kWt-batteripakke

Oplader du ved en såkaldt lynlader, en ladestander med 350 kW jævnstrøm (DC-ladning), tager det ned til 18 min. at lade bilen fra 10% - 80%. Lader du ved en hurtigladestander med 50 kW tager det ned til 58 min.

77,4 kWt-batteripakke

Oplader du ved en såkaldt lynlader, en ladestander med 350 kW jævnstrøm (DC-ladning), tager det ned til 18 min. at lade bilen fra 10% - 80%. Lader du ved en hurtigladestander med 50 kW tager det ned til 73 min.

De beregnede ladetider er estimerede tider og tager ikke højde for mulige strømtab under konverteringsfasen. Opladningshastigheden afhænger af opladerens effekt. Jo højere effekt, jo kortere opladningstid. Andre faktorer kan også påvirke opladningstiden, såsom batteriets tilstand, brug af komfortudstyr samt udendørstemperaturer m.m.

Kabler og stik

Forskellige typer af ladekabler

Elbilers ladekabler er ikke de samme. Og når du besøger offentlige ladestationer vil du ligeledes møde forskellige kabler og stik med varierende effekt. De fleste ladestationer har flere forskellige ladestandere, så du kan vælge efter behov, og hvad din bil er kompatibel med.
Hyundai ladekabel type 2

Type 2-ladekabel

Ligesom den ladeboks du kan få installeret derhjemme, anvender mange offentlige ladestationer vekselstrøm (AC), som er kompatibelt med et type 2-stik. Når biler oplader, sørger batteriets on-board charger for at konvertere vekselstrømmen til jævnstrøm (DC). Bemærk, at du ikke kan forvente, at offentlige ladestandere har et fastmonteret ladekabel. Du bør derfor altid have dit eget med. Når opladning igangsættes låses kablet automatisk fast, og det forbliver fastlåst, indtil du stopper opladningen. 

Hyundai ladekabel

Type 2-stik CCS

Hurtigladere anvender jævnstrøm (DC), og de har oftest et stik fastmonteret på standeren, som skal sættes i din bil. Kablet ligner et type 2-stik, men er udstyret med to ekstra stik, som er nødvendige for hurtigladning. Da der ved denne opladning anvendes jævnstrøm, skal batteriets on-board charger ikke konvertere strømmen, hvorfor opladningen går hurtigere. Med dette CCS-kabel kan du oplade med op til 350 kW.

Bemærk, at ladetider afhænger af batteritemperatur, laderens beskaffenhed, antallet af brugere på samme lader m.m. Derudover er ladetiderne afhængige af batteriets tilstand, den tilfængelige ladestrøm, ladestanderens tilstand, udendørstemperatur m.m.

Etiketter på ladestandere og elbiler

Fra og med marts 2021 gør nye EU-etiketter det nemmere for dig at finde ud af, hvilken ladestander din elbil er kompatibel med. Har ladestanderen og elbilen begge et ”B” påsat, er de kompatible. Etiketten på bilen er sort. På ladestanderen er den hvid.
Hyundai AC opladningsmærke

AC-ladning

Se efter etiketten på din elbil. Står der "C", skal du tilsvarende se efter et "C" på ladestanderen, for at du kan oplade din bil via denne.

Hyundai DC opladningsmærke

DC-ladning

Se efter etiketten på din elbil. Står der "L", skal du tilsvarende se efter et "L" på ladestanderen, for at du kan oplade din bil via denne.

Tag på kør-selv-ferie i din elbil

Du kan sagtens tage på længere køreture i din elbil. F.eks. på kør-selv-ferie. For med Charge myHyundai får du med ét kort adgang til mere end 500.000 ladepunkter rundt omkring i Europa. Og med Hyundai LIVE Services kan du få oplyst, om der er en hurtiglader i nærheden og få bilens navigation til at vise dig vejen dertil. Læs mere om Hyundai LIVE Services eller læs om Tue og hans familie, der har været på kør-selv-ferie til Østrig i en IONIQ 5.
Til Østrig i IONIQ 5

Til Østrig i IONIQ 5

"Det er på alle punkter en positiv oplevelse for os at køre på strøm, og jeg må indrømme, at ladehastigheden er helt i top med IONIQ 5. Vi havde cirka seks ladestop over de 1.340 kilometer på turen til Østrig, og vi holdt ikke i kø til ladning én eneste gang."

Læs artikel

Ladeløsninger

Ladeløsninger til ethvert behov

Alle, der køber en ny, elektrisk Hyundai, får automatisk et Charge myHyundai-kort udleveret sammen med bilen. Med Charge myHyundai får du adgang til over 500.000 ladepunkter i hele Europa. Og du kan benytte forskellige ladestationer og udbydere uden, du behøver at lave særskilte aftaler med disse. Du kan frit kombinere dette med de gode ladeløsninger, vi tilbyder i samarbejde med Clever.
Charge myHyundai

Charge myHyundai

Abonnementer fra Clever

Abonnementer fra Clever

Vores elektriske biler

IONIQ 5

IONIQ 5

 • Op til 77.4 kWh batteri
 • Op til 507 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 18 min.**
IONIQ 6

IONIQ 6

 • Op til 77.4 kWh batteri
 • Op til 614 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 18 min.**
KONA Electric

KONA Electric

 • Op til 65.4 kWh batteri
 • Op til 513 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 80% på ned til 41 min.**
TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

 • Op til 13.8 kWh batteri
 • Op til 65 km elektrisk rækkevidde*
 • Oplad fra 10 til 100% på ca. 3 timer og 30 min.**
SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

 • Forventes lanceret i Danmark i 2024

*Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden afhænger af udstyrsvariant, og kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil, temperatur og dæktype.

**Ladetid afhænger bland andet af batteritemperatur, batteriets og ladestanderens tilstand, den tilgængelige ladestrøm, laderens beskaffenhed, udendørstemperatur og antallet af brugere på samme lader.

Hvad vil du læse mere om?

Opladning hjemme

Opladning hjemme

Tilbage til opladning

Tilbage til opladning