Mor stående ved siden af og baby siddende på kølerhjelmen af Hyundai KONA og kigger ud over vandet

Fri som fuglen i en KONA Electric

10. november 2020

Ferie er lig med frihed. Vi sendte førstegangskøberne Emilie (30 år) og Nicolaj (32 år) en tur til Bornholm i den testvindende KONA Electric for at bevise, at livet med en elbil sagtens kan være både fleksibelt og praktisk uden at være kedeligt.

Som førstegangskøber kan det være skræmmende at navigere igennem den tætte bil-jungle. Der er mange parametre i spil, men for vores lille familie var især tre helt afgørende; vores kommende bil skulle være både bæredygtig og have et højt komfortniveau uden at gå på kompromis med fleksibilitet og frihed. Egentlig havde vi ikke regnet med, at der endnu fandtes en elbil, der kunne opfylde vores behov, men da vi læste nærmere om Hyundai KONA Electric og dens overlegne batteri og rækkevidde, virkede den som et oplagt bud for os. Derfor fik vi lov til at låne en KONA Electric Long Range Performance (64 kWt) med til Bornholm for at teste, om en elbil virkelig kunne stå distancen og opfylde vores ønske om en fleksibel og eventyrlig ferie fyldt med oplevelser.

"Da vi satte vores rubinrøde KONA Electric i ‘Drive’ og kørte fra København mod færgen i Ystad i Sverige, fortalte det futuristiske og stilfulde instrumentbræt os, at vi havde 449 kilometer at gøre godt med."

Da vi satte vores rubinrøde KONA Electric i ‘Drive’ og kørte fra København mod færgen i Ystad i Sverige, fortalte det futuristiske og stilfulde instrumentbræt os, at vi havde 449 kilometer at gøre godt med. Rigeligt til at nå til Nexø på Bornholms sydspids, hvor vi skulle bo. Samtidig havde vi udset os en af øens indtil videre syv ladestationer, der i løbet af sommeren 2020 bliver udvidet med 12 nye. Og da vi kørte om bord på Bornholmsfærgen og så, at man kunne lade bilen op under overfarten, blev vi for alvor bekræftet i, at det fremover kun bliver nemmere at være elbilejer. Derfor kunne vi trille af færgen i Rønne med 449 friske kilometer på batteriet og begynde vores ferie på solskinsøen med fuld rækkevidde på vores KONA Electric.

Da vi først havde Rønne i bakspejlet, var det umuligt at ignorere den lydløse kabine, der på poetisk vis passede perfekt til Bornholms storslåede natur, som passerede forbi udenfor. Her blev vi mindet om, hvorfor vi gerne ville køre bæredygtigt, og vi kunne derfor sætte endnu et flueben ud for KONA Electric, der allerede føltes som en del af familien. Da vi nåede frem til ladestationen i Nexø efter et par pitstop hos nogle af Bornholms mange hyggelige, små gårdbutikker var der stadig mere end 300 kilometer tilbage på batteriet, og vores frygt for, hvorvidt KONA Electric ikke ville give os følelsen af frihed og fleksibilitet, var i den grad blevet gjort til skamme.

Hyundai KONA EV
Hyundai bil i naturen

Klippeøen på kryds og tværs

Med en samlet kystlængde på knap 160 kilometer og cirka 40 kilometer fra nord til syd er Bornholm lige nøjagtig så stor, at den bedst opleves til fulde på fire hjul og nøjagtig så lokal, at alt samtidig er inden for rækkevidde. Og netop rækkevidden er den bedste af mange gode grunde til, at vi fra start overvejede at erhverve os en KONA Electric.

Forud for vores ferie på Bornholm havde vi lavet en lang liste med steder, vi gerne ville opleve, fordelt over hele øen. Først og fremmest fordi Bornholm bare har uendeligt meget at byde på, men også for at teste, om KONA Electric kunne levere varen ud fra devisen om, at ferie er lig med frihed. På forhånd havde vi kun noteret os, hvor de forskellige ladestationer lå placeret, men derudover havde vi ikke taget nogle hensyn, og på intet tidspunkt måtte vi gå på kompromis med vores ferieplaner. Det kræver ikke særlig meget planlægning at holde ferie med en elbil, og konklusionen må være, at en Hyundai KONA Electric kombinerer det bedste fra begge verdener.

3 ting man kan fordrive ladetiden med på Bornholm

Kalas: Ingen ferie uden is og Bornholms bedste fås i Sandvig på øens nordspids. En lokal favorit er den med havtorn, der vokser vildt flere steder på Bornholm.

Norresan: Gudhjem er nærmest synonym med Bornholm, men i dens skygge ligger den hyggelige gamle fiskerhavn, Nørresand. Køb en kaffe eller en sodavand hos Norresan, tag plads i en klapstol i sandet og nyd udsigten over Østersøen.

Hullehavn: Der er noget om snakken, når den lille havneknejpe på Hullehavn ved Svaneke kalder sig Syd-Øst for Paradis. På en varm sommerdag findes der ikke noget bedre sted at bade end fra de bornholmske klipper, og når dag bliver til aften, kan man banke på hos naboen, Hullehavn Camping.

Om KONA Electric

Om KONA Electric

Siden denne artikel blev skrevet, har vi introduceret en helt ny udgave af KONA Electric. Den er blevet betydeligt længere og bredere. Og så har den fået et helt nyt design, hvor en af de mest iøjnefaldende detaljer er den horisontale LED-lygte, som både er foran og bagpå. Rækkevidden med det største batteri er på op til 513 km, og som noget nyt er der mulighed for at få digital nøgle til SUV’en, så du kan låse den op og starte den med din telefon.

Læs mere om KONA Electric
Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler