Hyundai BAYON stopper for fodgænger

Guide til sikkerhedsudstyr

15. marts 2021

Hos Hyundai har vi altid været begejstrede for ny teknologi. Især når det er med til at gøre vores biler endnu mere sikre. For hver ny model kommer der en ny feature, der forbedrer sikkerheden - og i dag udgør listen over udstyr og features et mindre opslagsværk. Det vrimler med betegnelser og forkortelser, men hvad betyder de egentlig? Bliv klogere her på siden.
Adaptiv fartpilot

Adaptiv fartpilot

Forkortet ASCC

Den adaptive fartpilot holder en konstant, forudindstillet hastighed og afstand til køretøjet foran ved automatisk at accelerere og bremse. Systemet giver mulighed for, at bilen, ved hyppige stop, automatisk genoptager kørslen, når de forankørende igen bevæger sig fremad. Her vil bilen accellerere op til den valgte hastighed, når det er muligt. Denne funktion kaldes Stop & Go. Systemet arbejder fra 0 til 180 km/t og findes kun til biler med automatgear.

Blindvinkel-sensor

Blindvinkel-sensor

Forkortet BSD

Sensorer afsøger de blinde vinkler og alarmerer ved hjælp af advarselslys i sidespejlene imod skjulte køretøjer. Aktiveres blinklyset, mens et køretøj befinder sig i den blinde vinkel, lyder der straks et advarselssignal.

Aktiv blinkvinkel-sensor

Aktiv blinkvinkel-sensor

Forkortet BCA

Ved hjælp af små styreindgreb sørger denne funktion for, at der opleves en modstand i rattet, som gør det svært at trække ud, når der er biler i den blinde vinkel. Findes kun til biler med automatgear.

Træthedsassistent

Træthedsassistent

Forkortet DAW

Træthedsassistenten øger sikkerheden og bekvemmeligheden ved kontinuerligt at overvåge og analysere kørselsmønstre gennem datainput, herunder rat- og pedalbetjening. Når der registreres et mønster af træthed/distraktion, advarer funktionen med et lydsignal og en pop op-meddelelse, som foreslår en pause.

Automatisk nødbremse

Automatisk nødbremse

Forkortet FCA

Et kamerasystem scanner uafbrudt vejen foran din bil og aktiverer automatisk nødbremsen, hvis den forankørende bil pludselig bremser. Den automatiske nødbremse advarer i første omgang føreren visuelt og med lyd og styrer bremsen i forhold til kollisionsfaren for at undgå sammenstød. Den automatiske nødbremse giver også mulighed for genkendelse af fodgængere og cyklister. Fungerer ved en hastighed på 8 km/t eller derover.

Kollisionsvarsling

Kollisionsvarsling

Forkortet FCWS

Kollisionsvarsling bruger et frontkamera til at holde øje med potentielle kollisioner og advarer føreren om faren med en advarselslyd. Den automatiske nødbremse sørger for opbremsning for at undgå kollisioner eller mindske dem.

Fjernlysassistent

Fjernlysassistent

Forkortet HBA

Registrerer modkørende køretøjer. Systemet skifter selv mellem kort og langt lys, så bilen hele tiden har optimalt lys uden at genere andre.

Advarsel om fartgrænser

Advarsel om fartgrænser

Forkortet ISLW

Aflæser fartgrænser ved at anvende et frontkamera og information fra navigationssystemet til at identificere farttravler, hastighedsbegrænsninger og overhalingsforbud. Findes kun til biler med navigation.

Vognbaneassistent

Vognbaneassistent

Forkortet LDWS

Ved hjælp af et kamera overvåger bilen linjerne på vejen og bidrager aktivt til sikkerheden ved at forhindre utilsigtede vognbaneskift. Via en advarselslyd gør vognbaneassistenten føreren opmærksom på, at bilen er på vej ud over vognbanelinjerne.

Vognbaneassistent med følgefunktion

Vognbaneassistent med følgefunktion

Forkortet LFA

Denne funktion sørger for, at bilen kører centreret på vejen og følger den forankørende bil. Findes kun til biler med automatgear.

Aktiv vognbaneassistent

Aktiv vognbaneassistent

Forkortet LKAS

Den aktive vognbaneassistent foretager en blid genopretning af bilens bane. Hvis systemet er aktiveret, mens bilen krydser linjerne (uden af vise af), vil bilen selv rette op og sørge for at holde sig i sin egen bane. Er aktiv ved hastigheder over 60 km/t.

Fri bane-assistent

Fri bane-assistent

Forkortet LVDA

Gør føreren opmærksom på, at det er tid til at køre. En advarselslyd og en påmindelse i displayet fortæller, at bilen foran er kørt.

Advarsel for bagved krydsende trafik

Advarsel for bagved krydsende trafik

Forkortet RCCW

Når bilen bakkes ud af f.eks. en parkeringsplads, hjælper denne assistent med at forudse trafik, som krydser fra siderne. En advarselslyd og visning i displayet gør opmærksom på, at der er trafik på vej.

Advarsel for bagved krydsende trafik med stopfunktion

Advarsel for bagved krydsende trafik med stopfunktion

Forkortet RCTA

I modsætning til funktionen uden stopfunktion sørger denne funktion for, at bilen bremses, hvis du bakker ud foran en bil, som du ikke har set. Findes kun til biler med automatgear.

Statisk kurvelys

Statisk kurvelys

Forkortet LBA-S

Når du drejer, lyser en ekstra pære op og giver dig bedre overblik over vejens forløb.

Se hvordan det virker

Se med når Euro NCAP tester to af vores biler og sætter sikkerhedsfunktionerne på prøve.

Tillad cookies, for at se denne video

Vil du vide mere?

EURO NCAP for safer cars

Hyundai er topscorer, når det handler om sikkerhed. Spørg bare Euro NCAP. Din sikkerhed i en Hyundai er altafgørende, når vi designer og producerer vores biler. Derfor har både  KONA, IONIQ 5, IONIQ 6 og TUCSON scoret topkarakterer i sikkerhed hos det kendte testinstitut Euro NCAP.

 

Læs mere

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler