Siden af Hyundai i30  N kørende på racerbane

Ny og forbedret Hyundai i30 N

Skabt til max. køreglæde med skarpt design, potent ydeevne og spændende teknologi.

15. april 2021

Idéen med Hyundai i30 N har fra dag ét været at designe en bil, der ikke bare giver maksimal køreglæde, men som også giver store smil på læben efter enhver køretur. i30 N er udstyret med nyeste teknologi, den seneste connectivity, og så har den fået endnu flere kræfter. Kort sagt: En racerbil til sjov - og til hverdag.

Skarpere og smartere at se på

Hyundai i30 N er udstyret med lettere materialer, der giver større smidighed og bedre håndtering på vejen. Designet er kraftfuldt og sporty med en markant og bred kølergrill med luftindtag, der forbedrer aerodynamikken og reducerer turbulens. Derudover er forlygterne udstyret med LED-teknologi og integreret V-formet kørelys, som danner en iøjnefaldende ramme om grillen. Bagtil har kofangeren integrerede tågelygter, en rød accentlinje og to store udstødningsrør.

Hyundai artikel i30 N
Motor i Hyundai i30 N

Performance på et nyt niveau

2.0 T-GDi-motoren leverer nu 280 hk og giver mere effekt og øget moment ved lavere omdrejninger. Det sikrer kvik respons, forbedret acceleration og større køreglæde. Du kan vælge bilen med en manuel 6-trins gearkasse eller en 8-trins dobbeltkoblingsautomatgearkasse, der giver dig mere kontrol og hurtigere gearskifte. Den kommer med 19“ alufælge, som er væsentligt lettere end de normale 19“ alufælge. Det bidrager til endnu mere suveræne køreegenskaber.

Sport, sport og atter sport

Det ses og mærkes tydeligt i kabinen, at Hyundai i30 N er skabt og udviklet af passionerede motorsportsfolk. Fra det øjeblik du sætter dig bag rattet, vil du ikke være tvivl om, at cockpittet er konstrueret til at give sport og komfort i absolut topklasse. De lækre letvægtssæder i eksklusiv læder/alcantara forkæler med maksimal støtte og komfort for ryg og lænd, og sæderne er designet med lysende N-logo og blå syninger for en mere sportslig atmosfære i kabinen.

Det motorsportsinspirerede rat – også med blå syninger – bidrager til en autentisk sportsoplevelse og giver dig alt, hvad du har brug for lige ved hånden. Bl.a. hurtigt gearskifte. Du kan også aktivere køreprogrammet N Grin Shift på rattet. Programmet gør, at bilen selv skifter ned til det lavest mulige gear og leverer det maksimale fra motoren. Systemet virker i 20 sek. og kan aktiveres igen efter 40 sek.

Opgraderet connectivity

Opgraderet connectivity

Køreglæde er ikke kun at skyde hurtigt og sikkert gennem svingene. Det er også at være godt ’connected’ med de bedste digitale tjenester, der findes. Det sørger i30 N for med den store 10,25” touchskærm med adgang til alt, hvad du har brug for at vide på farten. Kombineret med Bluelink kan du også styre en lang række af bilens funktioner med din mobil – selv efter du har smækket døren og forladt den. i30 N er yderligere udstyret med Performance Data System, som giver dig indsigt i dine kørevaner og -mønstre. Få bl.a. overblik over omdrejningsmomenter, trykket på turboen, G-force og accelerationstider.

Ingen sport uden sikkerhed

Sikkerhed kommer før alt andet. Det gælder også i30 N, der er født med avancerede sikkerhedsassistenter og -systemer – heriblandt advarsel for frontalkollision (FCW). Systemet anvender frontkameraet til at scanne vejen foran dig og bremser automatisk, hvis den registrerer pludselige opbremsninger af forankørende biler eller fodgængere på vejen. Derudover tilbydes i30 N DCT-verisonen med aktiv blindvinkel-sensor, som giver dig et ekstra sæt øjne i nakken og advarer dig, hvis du forsøger at overhale, men har overset en bagfrakommende bilist. Systemet kan endda også bremse og trække dig tilbage i vognbanen, hvis det bliver nødvendigt.

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler