IONIQ5 Design Topbanner 3100X1330px

Alt du skal vide om at køre elbil

Udviklingen inden for elektriske biler går stærkt. Rækkevidde bliver længere og længere, mens ladetiden bliver kortere og kortere. Samtidig bliver der stadig flere offentlige ladestationer. De mange forbehold, der tidligere har været overfor elbiler er efterhånden grundløse – og når man ser på den forøgede køreglæde, den forbedrede kørselsøkonomi og ikke mindst de miljømæssige hensyn, så er der alle mulige gode grunde til at køre elbil.

Gode grunde til at køre elbil

Undgå CO2-udledning under kørsel

Undgå CO2-udledning under kørsel

En elbil udleder ikke CO2 under kørsel*. Det betyder, at du kan køre miljøvenligt og med god samvittighed hver eneste kilometer. Lader du batteriet op med grøn strøm, så har du den laveste CO2-aftryk, du kan have som bilist.

*CO2 er blevet udledt i forbindelse med selve produktionen af bilen.

Billigere vedligehold

Billigere vedligehold

Vedligeholdelse af en elbil er langt billigere end for en traditionel benzin- eller dieselbil, fordi elbilen har langt færre mekaniske dele, der skal holdes ved lige og som indimellem skal udskiftes.

El er billigere end benzin

El er billigere end benzin

Du sparer penge ved at køre på el fremfor at køre på benzin. Selv de mest moderne og økonomiske benzinbiler kan pt. ikke matche en elbil, når det kommer til kørselsomkostninger.

Næsten ingen motorstøj

Næsten ingen motorstøj

En elmotor er betydeligt mere støjsvag end en benzinmotor. Det skyldes forskellene i de to motortypers konstruktion og betyder, at du med en elbil stort set kun laver dækstøj. Det kan tydeligt høres, både når du sidder i bilen, og når du møder en elbil som fodgænger. For at øge trafiksikkerheden har Hyundais elbiler kunstig motorlyd, når bilen kører under 30 km/t.

Hurtig acceleration

Hurtig acceleration

Der er ikke gear i en elmotor, det betyder, at du har en meget hurtig og behagelig acceleration i en elbil. Du mærker meget tydeligt accelerationen, når du starter fra nul, og når du overhaler.

Energien går ikke tabt

Energien går ikke tabt

En elbil genindvinder den energi, der bliver skabt, når du bremser. Det gør bilen mere økonomisk, især når du kører i byen, hvor du ofte bruger bremsen. Elmotoren er derfor ideel til bykørsel i modsætning til benzinmotoren, der netop her har en høj forbrænding. 

10 påstande om elbiler

10 påstande om elbiler

Vi har samlet 10 af de mest udbredte påstande og givet dem et faktatjek.

Læs mere

Hvad vil du læse mere om?

Opladning

Opladning

Læs mere
Rækkevidde

Rækkevidde

Læs mere
Det siger ejerne

Det siger ejerne

Læs mere
Hyundai elbiler

Hyundai elbiler

Se udvalg

Ofte stillede spørgsmål

Om at køre elektrisk

Ja! Det er mindst lige så sikkert at køre i en elbil, som at køre i en benzinbil. Hvis et sammenstød udløser bilens airbags, frakobles højspændingsbatteriet straks fra resten af bilen. Der er desuden intet brændstof, der kan antænde.

Læs mere

Hidtil har distancen som du kan køre på en opladning været en barriere for at vælge en elbil. Men med udviklingen af batterierne i elbiler, er en elbil i dag et realistisk valg for de fleste billister. Og i takt med at antallet af lynladere vokser i Danmark, bliver det endnu lettere at være elbilsejer.

Det afhænger meget af selve modellen og af, hvordan du kører som chauffør. Accelerationer kræver mere strøm end en jævn og rolig kørsel (ganske som accelerationer koster benzin). Koldt vejr “koster“ også ekstra strøm i en elbil, ligesom det koster ekstra benzin i en benzinbil.

Har du adgang til en hjemmelader, så kan det være en god idé at sætte din bil til opladning, når den alligevel står derhjemme om natten. Bemærk dog, at en elbil ikke har særligt godt af at blive ladet op til 100% hele tiden, selvom den dog har godt af det en gang i mellem. Via Bluelink-appen kan du programmere din bil til at stoppe opladningen, når batteriet f.eks. er 80 eller 90% fyldt. 

Udviklingen inden for batterier går stærkt, så de elbiler kan køre længere og længere – eksempelvis kan både IONIQ 5 og KONA electric køre mere end 480 km på en enkelt opladning.

Rækkevidde iht. WLTP. Rækkevidden kan variere afhængigt af vejforholdene, kørestil og temperatur.