Hyundai hybridbiler teknik opladning

Teknik og udstyr i plug-in hybridbiler

Teknologien i moderne plug-in hybrid biler har udviklet sig enormt i de seneste år. Sikkerheden er øget, og der er udviklet et væld af nye, smarte funktioner, der gør dine køreture mere komfortable.

Motor og batteri

I en plug-in hybrid er der en benzinmotor, der bruger benzin, og en elmotor, der bruger elektricitet. De giver hver især bilen fremdrift enten hver for sig eller kombineret ved høj fart eller ved hurtig acceleration.
Benzinmotor

Benzinmotor

Vores benzinmotorer er skabt til at være højtydende og give en stabil køreoplevelse. Gennem vores unikke CVVD-teknologi optimeres motorens ydeevne og brændstofeffektivitet under kørslen.

Elmotor

Elmotor

En plug-in hybrid kan køre alene på den kraftfulde elmotor, men den kan også bruge elmotoren i kombination med benzinmotoren - eksempelvis når der er behov for hurtig acceleration eller ved høj fart. Det giver bilen en sportslig dynamik.

Batteri

Batteri

Alle Hyundais plug-in hybridbiler benytter lithium-ion-polymer batterier, som bevarer sin høje kapacitet. Batteriet tappes hurtigere for energi, hvis du kører hurtigt. Du bruger også mere strøm ved kørsel i bjerge, om vinteren med koldere temperaturer og med vinterdæk på, og hvis du tænder for aircondition, sædevarme og andet udstyr.

Regenerativ bremsning

Det regenerative bremsesystem oplader automatisk batteriet, når bilen bremser. Den energi, der derved bliver lagret i batteriet, overføres til den elektriske motor, der hjælper bilen i forbindelse med acceleration, kørsel opad og ved lave hastigheder.
Start/lav hastighed

Start/lav hastighed

Når du starter eller kører med lav hastighed, sørger elmotoren for at sætte/holde bilen i bevægelse – via den energi der er lagret i batteriet.

Acceleration/opad

Acceleration/opad

Under acceleration eller ved kørsel opad arbejder elmotoren og benzinmotoren parallelt med at maksimere accelerationen og minimere brændstofforbruget.

Konstant fart

Konstant fart

Ved konstante hastigheder leveres strømmen enten af benzinmotoren eller af den elektriske motor, alt efter hvad der er mest energieffektivt i situationen.

Deceleration/nedad

Deceleration/nedad

Det regenerative bremsesystem oplader batteriet ved at bruge elmotoren, når der bremses. Når du bremser eller kører ned ad bakke, lagres den genererede energi i batteriet.

Regenerativ bremsning

Regenerativ bremsning

Ved bremsning eller kørsel ned ad bakke fungerer motoren som en generator og omdanner kinetisk energi til elektrisk energi, som lagres i batteriet og bruges til at drive elmotoren.

Udstyr

Udstyr, der giver køreglæde

Udstyr, der giver køreglæde

Plug-in hybrid biler fra Hyundai er særdeles veludstyrede. Det er med til at øge din køreglæde og komfort. Du kan for eksempel tilslutte din smartphone gennem Apple CarPlay™, så du spejler din telefon på bilens skærm. Samtidig er der mulighed for at oplade mobilen trådløst. Du kan også vælge forskellige køreindstillinger, blive guidet til så effektiv kørsel som muligt og anvende Hyundai LIVE Services, der giver besked om trafik, vejr og ledige parkeringspladser – og som guider dig til nærmeste ladestation.

Det nævnte udstyr er afhængig af variant.

Bluelink®

Bluelink er et lille SIM-kort i din bil, som er designet til at gøre hverdagen og køreturene lidt nemmere.
Styr din plug-in hybrid fra din smartphone

Styr din plug-in hybrid fra din smartphone

Via en app på din smartphone får du adgang til en masse smarte funktioner som f.eks. ladestationers placeringer, trafik, vejr, parkering og seværdigheder. Du kan også åbne og låse din bil samt se, hvor den holder parkeret.

Mere om Bluelink
Særligt til elektriske biler

Særligt til elektriske biler

Når du kører i en plug-in hybridbil, får du adgang til helt særlige fordele. Du kan bl.a. kontrollere din opladning samt se opladnings- og batteristatus.

Læs mere

Bluelink er oftest ekstraudstyr eller afhængig af variant. Inkluderer et gratis 5 års abonnement på tjenesten.

Hvad vil du læse mere om?

Opladning

Opladning

Læs mere
Rækkevidde

Rækkevidde

Læs mere
Det siger ejerne

Det siger ejerne

Læs mere
Hyundai hybridbiler

Hyundai hybridbiler

Se udvalg

Ofte stillede spørgsmål

Om teknikken i elektriske biler

Hver eneste Hyundai er skabt til at give mange års køreglæde. Derfor tilbyder vi 5 års garanti uden kilometerbegrænsning på alle vores biler. For at opretholde garantien kræver det bl.a., at bilen løbende vedligeholdes i henhold til Hyundais vedligeholdelsesprogram.

Vi anbefaler, at service og reparation altid udføres på et autoriseret Hyundai-værksted, og at der udelukkende anvendes originale reservedele. Vælger du at benytte et ikke-autoriseret værksted, skal du i forbindelse med en eventuel garantisag kunne dokumentere, at eftersynene er udført korrekt i henhold til Hyundais forskrifter.

På el- og hybridbiler tilbyder vi yderligere hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 km.

På el-, hybrid og plug-in hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 km.

Nej. Faktisk har et batteri i en plug-in hybrid godt af at blive ”sjatladet”, så det er ikke nødvendigt at lade fuldt op hver gang.

Ja. På vores plug-in hybrider kan der monteres træk.

Ja! Det er mindst lige så sikkert at køre i en elektrisk bil, som at køre i en benzinbil. Hvis et sammenstød udløser bilens airbags, frakobles højspændingsbatteriet straks fra resten af bilen.

Ja. Batteriet i en Hyundai har den internationale klassifikation IP 6K9, og er bl.a. beskyttet mod støv og højtryksrens med vand.

Når du kører en plug-in hybrid, bruger du primært speederen. Når du fjerner foden fra pedalen, bremser bilen. Når du bremser, generer du energi som genbruges til at oplade bilen under kørsel.