Så let er det at oplade din elektriske bil

Så let er det at oplade din elektriske bil

Det er nemt at oplade en elektrisk bil. Det kan klares hjemme eller via en ladestation, når du er på farten eller på arbejde. Men hvordan fungerer opladning egentlig? Og hvor lang tid tager det at oplade? Læs med og få svar på spørgsmålene her.

Sådan lader du op
Det kan umiddelbart virke uoverskueligt at skulle benytte en ladestander frem for at køre forbi tankstationen, som du normalt gør. Men i virkeligheden er det både nemmere og mere praktisk at kunne lade din elbil eller din plug-in hybrid op derhjemme, eller mens du er på arbejde.
Opladning hjemme

Opladning hjemme

Den bedste måde at oplade derhjemme er ved at få installeret en ladeboks. Hyundai samarbejder med Clever, som tilbyder opsætning af ladeboks og forskellige ladepakker. Se ladepakkerne her.

Tip! Oplad om natten og stå op til en fuldt opladet bil. Så undgår du samtidig at overbelaste strømkapaciteten i din bolig på tidspunkter, hvor elforbruget er på sit højeste med madlavning, tøjvask m.m.

Opladning på farten

Opladning på farten

I Danmark har Clever alene over 8.000 ladestationer - det er flere end der er tankstationer. Nogle tilbyder standard opladning mens andre tilbyder hurtigladning.

Tip! Vælg en betalingsform, der passer til dit kørselsbehov. Det kan være en fordel at vælge en abonnementsløsning, hvor du kan lade ubegrænset ude og/eller hjemme. Du kan også vælge at betale efter forbrug. Der er forskellige betalingsmuligheder alt efter udbyder fx via app eller brik. Man kan desuden bruge en app, som gælder for flere udbydere.

Opladning i nødstilfælde

Opladning i nødstilfælde

Har du en dag ikke adgang til en ladestander, kan du benytte det såkaldte "mormorkabel", der følger med din bil ved køb. Med mormorkablet kan du benytte et almindeligt strømstik. Du må kun benytte denne løsning i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den belastning, der følger med at oplade bilens batteri. Er du i tvivl, om dit el-netværk er godkendt til opladning af elbiler, bør du rådføre dig med en elektriker.

Nemme ladeløsninger
i samarbejde med Clever
Clever Go-ladebrik

Clever Go-ladebrik

Med en ladebrik kan du lade på alle offentlige ladere i hele Clevers netværk.

 • Oprettelse: 0 kr. 
 • Intet abonnement. Afregnes forbrugsbaseret til 6 kr./kWh.

Anbefales ved et kørselsbehov på under 7.000 km/år. Ved elbiler medfølger ladekabel ved køb af ny bil, ved plug-in hybridbiler skal kabel tilkøbes. Pris fra 2.195 kr. 

Clever Unlimited Network

Clever Unlimited Network

Ladeløsningen til dig, som ikke har mulighed for at få installeret ladeboks på privatadressen og ønsker ubegrænset opladning på Clevers netværk i stedet til en fast månedlig pris.

 • Oprettelse: 0 kr. 
 • Abonnement
  • Elbil: 625 kr./md.
  • Plug-in hybrid: 245 kr./md.

Anbefales især ved elbiler med et kørselsbehov på over 7.000 km/år. Ved elbiler medfølger ladekabel ved køb af ny bil, ved plug-in hybridbiler skal kabel tilkøbes. Pris fra 2.195 kr. 

Clever Unlimited

Clever Unlimited

Ladeløsningen, som inkluderer installation af ladeboks på privatadressen og ubegrænset opladning. Her opnår du ubegrænset opladning hjemme og ude til en fast månedlig pris.

 • Installation af ladeboks: 7.995 kr. 
 • Abonnement
  • Elbil: 749 kr./md.
  • Plug-in hybrid: 369 kr./md.

Anbefales især for elbiler med et kørselsbehov på over 7.000 km/år. Ved elbiler medfølger ladekabel ved køb af ny bil, ved plug-in hybridbiler skal kabel tilkøbes. Pris fra 2.195 kr. 

Alle abonnementspriser er inkl. moms med binding i seks måneder. Priserne ovenfor gælder ved bestilling af abonnement ifm. køb af en ny Hyundai el- eller plug-in hybridbil hos autoriserede Hyundai-forhandlere. Tilbuddet gælder privat- og erhvervskunder. Dog ikke kunder, der anvender bilen som hyrevogn. Priserne forudsætter betaling via Betalingsservice – ellers tillægges gebyr på 49 kr. per måned. Ladeboksen med ubegrænset garanti er Clevers ejendom og installeres på en valgfri privatadresse. Kunden skal sørge for nedtagning ved ophør af abonnementet. Der kan være ekstra ydelser ifm. installationen, fx stillads- og gravearbejde, som kunden betaler. Læs mere på clever.dk/installation. Hvert kvartal tilbagebetales den mængde strøm, der er brugt til opladning af bilen. Tilbagebetalingen følger gældende tilbagebetalingssats, som kan findes på clever.dk/tilbagebetaling. Der tages forbehold for prisændringer, trykfejl og udsolgte varer. Clevers vilkår og betingelser findes på clever.dk/vilkår.

Så lang tid tager det
Hurtigladning (på farten)

Hurtigladning (på farten)

På en offentlig ladestation med hurtigladning (DC) kan du typisk oplade din elbil til 80% på under en time. Ladestationer med hurtigladning er udstyret med et ladekabel, som du bruger til opladning. Her kan du oplade din bil så meget som muligt på kortest mulig tid. Findes ofte på tankstationer og restauranter nær motorvejen.

Eksempel på ladetider med KONA electric Standard Range (39 kWt) og Long Range (64 kWt):

Effekt Batteri Ladetid til 80%
50 kW 39 kWt ca. 57 min
100 kW 39 kWt under en time
50 kW 64 kWt ca. 75 min
100 kW 64 kWt under en time
Standard ladning (hjemme og på farten)

Standard ladning (hjemme og på farten)

Med en ladeboks hjemme eller på en offentlig ladestation med standard ladning (AC) kan du typisk oplade din bil på mellem 6 og 12 timer alt efter ladehastighed og bil. Offentlige ladestationer med standard ladning er typisk ikke udstyret med et ladekabel. Du kan købe et type-2 kabel hos din Hyundai-forhandler, som passer til. Findes ofte nær shoppingcentre, restauranter eller på din arbejdsplads.

Eksempel på ladetider med KONA electric Standard Range (39 kWt) og Long Range (64 kWt):

Effekt Batteri Ladetid fra 0-100%
3,7 kW 39 kWt ca. 11 timer
7,2 kW 39 kWt ca. 6 t 10 min
10,5 kW 39 kWt ca. 4 t 50 min
3,7 kW 64 kWt ca. 17 timer
7,2 kW 64 kWt ca. 9 t 35 min
10,5 kW 64 kWt ca. 7 t 30 min

Opladningstiden kan variere alt efter ladestander, temperatur og bilens tilstand.

Ladetid med 7,2 kW forudsætter, at der anvendes en lader, der kan levere 7,2 kW på en fase. Fx ved hjælp af Twin Power fra CLEVER.

Ladetid med 10,5 kW forudsætter, at der tilkøbes 10,5 kW 3-faset onboard lader (ekstraudstyr som fås til KONA electric).

Find en ladestation nær dig
Hyundai LIVE Services

Hyundai LIVE Services

Når det er tid til at lade din Hyundai op, hjælper Hyundai LIVE Services med at finde den nærmeste ladestander. Du får 7 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services, når du køber en ny Hyundai elbil eller plug-in hybridbil med navigation (ekstraudstyr).

Data til Hyundai LIVE Services leveres af TomTom.

Clever ladestationer

Clever ladestationer

Hyundai samarbejder med Clever om ladeløsninger. På Clever.dk er det hurtigt og nemt at finde den nærmeste ladestation.

Se kort på Clever.dk

Hvad vil du læse mere om?
Se hvor langt du kan køre i en elektrisk bil

Se hvor langt du kan køre i en elektrisk bil

Tag et kig på teknikken og udstyret i elektriske biler

Tag et kig på teknikken og udstyret i elektriske biler

Hvad siger ejere af elektriske biler?

Hvad siger ejere af elektriske biler?

Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Ofte stillede spørgsmål
Om opladning
Hvor lang garanti er der på batteriet?

På el- og hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 (for KONA electric) og 200.000 km (for øvrige modeller).

Bliver batteriet levetid forringet af lynopladning?

Batteriets levetid kan blive forringet, hvis der ofte bruges lynopladning. For at skåne batteriet anbefales det derfor at holde brugen af lynopladning til et minimum.

Kan batteriet på en elektrisk bil aflade?

De fleste har prøvet at stå med et afladet batteri på en almindelig benzinbil. Det sker ikke i en elektrisk bil, da selvafladning af lithium-ion-polymer batteriet sker i yderst begrænset omfang.

Hvilket type batteri bruger Hyundai?

Hyundai bruger et lithium-ion-polymer batteri. Denne type batteri er valgt på grund af dets evne til at rumme mest mulig energi, og dets evne til at bevare sin kapacitet trods, at batteriet ikke aflades helt mellem opladninger.

Hvad betyder kilowatt hour (kWh)?

Kilowatt hour er en måleenhed, der angiver hvor meget energi, der kan gemmes i batteriet. En bil med stor batterikapacitet – mange kWh – har en længere rækkevidde.

Hvad betyder kilowatt (kW)?

Kilowatt er en måleenhed, der angiver kraften af den elektriske strøm. Den hastighed som en ladestation oplader med, angives i kW.

Hvad er en ladestation?

En ladestation er et sted, hvor du kan oplade din elektriske bil. Der findes tre typer af ladestationer: en privat ladestation (ved dit hjem), en offentlig ladestation med almindelig opladning (findes på tankstationer, parkeringspladser osv.) og en offentlig ladestation med lynopladning (findes ofte nær motorvejen).

Hvordan kan jeg oplade min elektriske bil?

Opladning derhjemme

Den bedste måde at oplade derhjemme er ved at få installeret en ladeboks. Så kan du altid oplade hurtigt, sikkert og nemt. Hyundai samarbejder med CLEVER, som kan hjælpe med at installere en intelligent ladeboks. I nødstilfælde, hvor du ikke har adgang til en ladeboks, er det også muligt at oplade din bil via et almindeligt strømstik med den medfølgende 230 volt AC-lader – den såkaldte “mormorlader“. Dette må kun gøres i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den form for belastning, det kræver at oplade en elbil.

 

Opladning på offentlige ladestationer

På offentlige ladestationer med vekselstrøm kan du oplade din bil over længere tid. Det kan fx være på din arbejdsplads. Disse ladestationer er typisk ikke udstyret med et ladekabel, så det skal du selv medbringe. På offentlige ladestationer med jævnstrøm (lynopladning), kan du oplade så meget som muligt på kortest mulig tid. De kan normalt findes på tankstationer, hoteller og restauranter langs motorvejen. Lynopladning er dyrere end normal opladning til gengæld kan du oplade væsentligt hurtigere.

Opladerstikket sidder fast. Hvad gør jeg?

Opladningsproppen låses normalt op, når dørene låses op. Hvis du ikke fjerner stikket inden for 10 sekunder, låser stikket automatisk igen. I så fald skal du ikke trække i stikket, men i stedet skubbe det tilbage, låse dørene op igen og fjerne stikket.

Hvis ladestikket ikke kan løsnes på grund af en funktionsfejl, kan du låse det op ved hjælp af nødudløserkablet. På en Hyundai hvor ladestikket er placeret foran, er låsekablet placeret under motorhjelmen. På en Hyundai med ladestik på bagsiden er låsekablet placeret under bagagerumsmåtten. Du kan læse mere i instruktionshæftet under ”Oplåsning af ladestikket i en nødsituation".

Kan jeg oplade i udlandet?

Ja. Der er tusindvis af ladestationer i Europa også uden for Danmarks grænser.

Hvordan finder jeg en ladestation?

Hvis din bil er udstyret med navigationssystem, kan man med Hyundais LIVE Services se tilgængelige ladestationer i dit nærområde. Du får 7 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services, når du køber en Hyundai elbil eller plug-in hybrid.

Jeg er løbet tør for strøm. Hvad gør jeg?

Når bilen løber tør for strøm, går den i stå. Før batteriet er helt tomt, får du to advarsler. Den første advarsel er en notifikation og et lydsignal om, at du har begrænset rækkevidde. Den anden advarsel består af to advarselslamper og en reduktion af kraft. Når metertallet når 0, går din bil i stå, og du er nødt til at oplade den, før du kan køre videre. Det er klogt at oplade din elektriske bil hver gang, at det er muligt, så du undgår at løbe tør.