Hyundai opladning IONIQ 5 igang med at lade op ved ladestation i byområde

Så let er det at oplade din elbil

Det er nemt at oplade en elbil. Opladningen kan du klare derhjemme gennem din egen ladestation eller på de offentlige ladestationer. Men hvordan fungerer opladning egentlig?

Sådan lader du op

Mange synes stadig, det er uoverskueligt at skulle skifte benzinstanderen ud med en ladestation, men i virkeligheden er det faktisk nemmere og langt mere praktisk at køre på el. Du kan f.eks. oplade din elbil derhjemme, så den er fuldt opladet hver morgen, eller du kan lade op, mens du er på arbejde.
Opladning hjemme

Opladning hjemme

Opladning hjemme fungerer bedst og hurtigt, hvis du får installeret en ladeboks. Hyundai samarbejder med Clever og OK, som tilbyder opsætning af ladeboks og forskellige ladepakker. Se ladepakkerne.

Tip! Oplad om natten og stå op til en fuldt opladet bil. Så undgår du samtidig at overbelaste strømkapaciteten i din bolig på tidspunkter, hvor elforbruget er på sit højeste med madlavning, tøjvask m.m. Bonus: afregner dit elselskab ud fra timepriser, så er det typisk også billigere at lade om natten. 

Opladning på farten

Opladning på farten

Der bliver løbende opstillet ladestationer over hele landet, som du kan benytte til opladning af din elbil. Disse ladestationer står typisk i byerne, ved motorveje, ved indkøbscentre, i p-huse, ved bus-, tog- og metrostationer og hos mange, private virksomheder og offentlige institutioner. Med en abonnementsbaseret løsning fra Clever, får du ubegrænset adgang til alle Clevers ladestationer i Danmark. Du kan også vælge Hyundais egen forbrugsbaserede løsning, Charge myHyundai, hvor får adgang til mere end 300.000 ladepunkter i Europa. Læs mere om begge disse løsninger her.

Offentlige AC-ladestationer er typisk ikke udstyret med et ladekabel. Du kan købe et type-2 kabel hos din Hyundai-forhandler, som passer til.

Opladning i nødstilfælde

Opladning i nødstilfælde

Har du en dag ikke adgang til en ladestander, kan du benytte det såkaldte "mormorkabel", der følger med din bil ved køb. Med mormorkablet kan du benytte et almindeligt strømstik. Du må kun benytte denne løsning i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den belastning, der følger med at oplade bilens batteri. Er du i tvivl, om dit el-netværk er godkendt til opladning af elbiler, bør du rådføre dig med en elektriker.

Ladeløsninger til ethvert behov

Sammensæt selv din ladeløsning: Vælg frit eller kombinér mellem Charge myHyundai og de attraktive løsninger, vi tilbyder i samarbejde med OK og Clever.
Charge myHyundai

Charge myHyundai

Ét kort. Adgang til næsten alle offentlige ladestandere i Europa - i alt over 300.000 ladestationer.

Anbefales til dig, som ønsker den convenience, der er i at vide, at du kan lade hvor som helst, og når som helst.

Læs mere
OK Ladepakke

OK Ladepakke

Fleksible løsninger til opladning på privatadressen med afregning efter forbrug.

Anbefales ved et kørselsbehov på op til 30.000 km/år, hvor der oplades primært derhjemme.

Læs mere
Abonnementer fra Clever

Abonnementer fra Clever

Vælg friheden til at køre, som du vil. Med Clever kan du lade hjemme og på hele Clevers ladenetværk til en fast månedlig pris.

Anbefales til dig, som vil lade både ude og hjemme til en fast månedlig pris, uanset kørselsbehov.

Læs mere

Så lang tid tager opladning

En fuld opladning tager typisk mellem 6-12 timer* alt efter hvilken bilmodel, batteristørrelse, ladeeffekt og ladehastighed, der er tale om. På en ladestation med hurtigopladning kan du typisk lade din bil op til 80% på under en time. Klik dig videre herunder for at se ladetider for vores elbiler.

Opladningstiden kan variere alt efter ladestander, batteri- og udendørstemperatur, bilens tilstand m.m.

Find en ladestation nær dig

Hyundai LIVE Services

Hyundai LIVE Services

Når det er tid til at lade din Hyundai op, hjælper Hyundai LIVE Services med at finde den nærmeste ladestander. Ved køb af bil med 10.25" touchskærm er der inkluderet et gratis 5-års abonnement (3 år for IONIQ 5) til Hyundai LIVE Services.

Data til Hyundai LIVE Services leveres af TomTom.

Hvad vil du læse mere om?

Rækkevidde

Rækkevidde

Læs mere
Teknik & udstyr

Teknik & udstyr

Læs mere
Det siger ejerne

Det siger ejerne

Læs mere
Hyundai elbiler

Hyundai elbiler

Se udvalg

Ofte stillede spørgsmål

Om opladning

På el-, hybrid og plug-in hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 km.

Batteriets levetid kan blive forringet, hvis der ofte bruges lynopladning. For at skåne batteriet anbefales det derfor at holde brugen af lynopladning til et minimum.

Umiddelbart nej, da lithium-ion-polymer batteriet ikke aflader sig selv. Elbiler har dog som alle andre biler et 12 volt-batteri, som kan aflades ligesom i en almindelig bil.

Modsat batterier i mobiltelefoner og computere er batteriet i elektriske biler beskyttet af intelligente systemer, der styrer alt – lige fra ladning til temperaturer. Hos Hyundai giver vi otte års garanti / 160.000 km på højspændingsbatteriet. Undersøgelser foretaget af bl.a. Geotab viser, at batterier i elbiler i snit taber 10% af deres kapacitet over 5 år – mest i starten – og kan sagtens holde de fleste elbilers levetid ud. Det bedste er dog, at teknologien bliver hele tiden bedre.

Nej, batteriet tager ikke skade. Men det kan godt lidt slide en smule på batteriet, hvis det står fuldt opladet gennem længere tid, uden at bilen kommer ud at køre, eller hvis det altid lades op til 100% Til hverdag er det nok at lade bilen op til 80-90 procent. Derved kan den også opsamle miljøvenlig bremsenergi fra det øjeblik, du ruller ud over kantstenen.

Hyundai bruger et lithium-ion-polymer batteri. Denne type batteri er valgt på grund af dets evne til at rumme mest mulig energi, og dets evne til at bevare sin kapacitet trods, at batteriet ikke tømmes helt mellem hver opladning.

Både ja og nej. Forskellen er, at en elbil har et højspændingsbatteri, som er det, der sørger for bilens fremdrift ligesom benzin gør i en benzinbil. På højspændingsbatteriet yder vi 8 års batterigaranti, som du kan læse mere om her.

Fælles for elbiler og benzinbiler er, at begge biltyper har et 12-volts batteri, som i princippet er identiske. 12-volt batteriets funktion er at starte bilen og give strøm til vigtige funktioner såsom skærme, sædevarme og klimaanlæg.

Klimaet og opladningsmetoden er de to faktorer, der har størst indflydelse på batteriets levetid. Langsom opladning med jævn hastighed slider mindre på batteriet end kort og intens opladning. Det skyldes, at batteriets kemiske komponenter fungerer bedst, når ladeniveauet er mellem 20 og 80 procent. Et køligt klima slider på batteriet, da det er tvunget til at arbejde hårdere for at levere samme effekt.

Kilowatt hour er en måleenhed, der angiver hvor meget energi, der kan gemmes i batteriet. En bil med stor batterikapacitet – mange kWh – har en længere rækkevidde.

Kilowatt er en måleenhed, der angiver kraften af den elektriske strøm. Den hastighed som en ladestation oplader med, angives i kW.

En ladestation er et sted, hvor du kan oplade din elektriske bil. Der findes tre typer af ladestationer: en privat ladestation (ved dit hjem), en offentlig ladestation med almindelig opladning (findes på tankstationer, parkeringspladser osv.) og en offentlig ladestation med lynopladning (findes ofte nær motorvejen).

Opladningsproppen låses normalt op, når dørene låses op. Hvis du ikke fjerner stikket inden for 10 sekunder, låser stikket automatisk igen. I så fald skal du ikke trække i stikket, men i stedet skubbe det tilbage, låse dørene op igen og fjerne stikket.

Hvis ladestikket ikke kan løsnes på grund af en funktionsfejl, kan du låse det op ved hjælp af nødudløserkablet. På en Hyundai hvor ladestikket er placeret foran, er låsekablet placeret under motorhjelmen. På en Hyundai med ladestik på bagsiden er låsekablet placeret under bagagerumsmåtten. Du kan læse mere i instruktionshæftet under ”Oplåsning af ladestikket i en nødsituation".

Ja. Der er tusindvis af ladestationer i Europa også uden for Danmarks grænser. Med Charge myHyundai har du adgang til over 300.000 ladestandere i Europa.

Læs mere

Når bilen løber tør for strøm, går den i stå. Før batteriet er helt tomt, får du to advarsler. Den første advarsel er en notifikation og et lydsignal om, at du har begrænset rækkevidde. Den anden advarsel består af to advarselslamper og en reduktion af kraft. Når kilometertallet når 0, går din bil i stå, og du er nødt til at oplade den, før du kan køre videre. Det er klogt at oplade din elektriske bil hver gang, at det er muligt, så du undgår at løbe tør.

Det kan godt være, at elbiler stadig ikke kan ’tankes’ lige så hurtigt som benzin- og dieselbiler, men det nærmer sig med hastige skridt. IONIQ 5 tager f.eks. kun ca. 5 minutter om at lade 100 kilometer, og ca. 18 minutter om at lade op til 80%, når du benytter en lynlader. For de mange, der investerer i en hjemmelader, vil ladetiden sjældent være et problem. Du lader blot bilen natten over.