Så let er det at oplade din elektriske bil

Så let er det at oplade din elektriske bil

Det er nemt at oplade en elektrisk bil. Det kan klares hjemme eller via en ladestation, når du er på farten eller på arbejde. Men hvordan fungerer opladning egentlig? Og hvor lang tid tager det at oplade? Læs med og få svar på spørgsmålene her.

Sådan lader du op
Det kan umiddelbart virke uoverskueligt at skulle benytte en ladestander frem for at køre forbi tankstationen, som du normalt gør. Men i virkeligheden er det både nemmere og mere praktisk at kunne lade din elbil eller din plug-in hybrid op derhjemme, eller mens du er på arbejde.
Opladning hjemme

Opladning hjemme

Den bedste måde at oplade derhjemme er ved at få installeret en ladeboks. Hyundai samarbejder med Clever og OK, som tilbyder opsætning af ladeboks og forskellige ladepakker. Se ladepakkerne længere nede på denne side.

Tip! Oplad om natten og stå op til en fuldt opladet bil. Så undgår du samtidig at overbelaste strømkapaciteten i din bolig på tidspunkter, hvor elforbruget er på sit højeste med madlavning, tøjvask m.m. Bonus: afregner dit elselskab ud fra timepriser, så er det typisk også billigere at lade om natten. 

Opladning på farten

Opladning på farten

I Danmark har Clever alene over 8.000 ladestationer - det er flere end der er tankstationer. Nogle tilbyder standard opladning, mens andre tilbyder hurtigladning.

Tip! Vælg en betalingsform, der passer til dit kørselsbehov. Det kan være en fordel at vælge en abonnementsløsning, hvor du kan lade ubegrænset ude og/eller hjemme. Du kan også vælge at betale efter forbrug. Der er forskellige betalingsmuligheder alt efter udbyder f.eks. via app eller brik. Man kan desuden bruge en app, som gælder for flere udbydere.

Opladning i nødstilfælde

Opladning i nødstilfælde

Har du en dag ikke adgang til en ladestander, kan du benytte det såkaldte "mormorkabel", der følger med din bil ved køb. Med mormorkablet kan du benytte et almindeligt strømstik. Du må kun benytte denne løsning i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den belastning, der følger med at oplade bilens batteri. Er du i tvivl, om dit el-netværk er godkendt til opladning af elbiler, bør du rådføre dig med en elektriker.

Nemme ladeløsninger
i samarbejde med Clever og OK

Opladning ved installation af ladeboks

Til dig, som ønsker at få installeret ladeboks på privatadressen

OK Ladepakke

OK Ladepakke

Fleksibel løsning til opladning på privatadressen med afregning efter forbrug.

 • Oprettelsespris: 2.995 kr. 
 • Abonnement: 199 kr./md.
 • Forbrug: afregnes pr. kWt via din OK elaftale
 • Refusion af elafgift: 1,12 kr./kWh

Anbefales især ved et lavt eller normalt kørselsbehov, hvor bilen som oftest oplader derhjemme. Generelt op til 30.000 km/pr. år. Tilvalg af Grøn OK El Flex sammen med OK Ladepakke giver viste særpris. Nyd at vide, at din elbil kører på grøn strøm. 

Clever Unlimited

Clever Unlimited

Ubegrænset opladning både hjemme og ude til en fast månedlig pris.

 • Installation af ladeboks: 2.500 kr. 
 • Abonnement: Elbil: 749 kr./md. Plug-in hybrid: 369 kr./md.
 • Forbrug: inkluderet i abonnement

Anbefales især ved et kørselsbehov på over 30.000 km/år., og hvor der oplades mere på farten.

Mindstepris i bindingsperioden på 6 mdr.: 6.994 kr for elbiler og 4.714 kr for plug-in hybridbiler.

Opladning udelukkende på offentlige ladestandere

Til dig, som ikke har mulighed for at få installeret ladeboks på privatadressen

Clever Go-ladebrik

Clever Go-ladebrik

Forbrugsbaseret afregning ved opladning på Clevers netværk.

 • Oprettelse: 0 kr. 
 • Intet abonnement. Afregnes forbrugsbaseret til 3,5 kr./kWh. (lynladere dog 5 kr./kWh)

Anbefales især ved et kørselsbehov på under 7.000 km/år.

Clever Unlimited Network

Clever Unlimited Network

Ubegrænset opladning på Clevers netværk til en fast månedlig pris.

 • Oprettelse: 0 kr. 
 • Abonnement
  • Elbil: 625 kr./md.
  • Plug-in hybrid: 245 kr./md.

Anbefales især ved et kørselsbehov på over 7.000 km/år.

Mindstepris i bindingsperioden på 6 mdr.: 3.750 kr for elbiler og 1.470 kr for plug-in hybridbiler.

Info og betingelser: 

Ladekabel skal tilkøbes.

Clever-abonnementer udbydes af Clever A/S. 14 dages fortrydelsesret. Forudsætter BS-betaling. Læs mere: clever.dk/vilkaar. Clever Unlimited: Inkl. lån af ladeboks på privatadresse (DK). Installation: ekstraomk. kan forekomme, fx ved behov for grave- eller stilladsarbejde mv. Hvert kvartal tilbagebetales et beløb for den mængde strøm, som er brugt til opladning v/ladeboksen efter fastsat takst, se clever.dk/tilbagebetaling.

Oprettelsesprisen for OK Ladepakke er inkl. standardinstallation og kabelholder. Priserne er inkl. moms. Ok tager forbehold for prisændringer og trykfejl. Vilkår for OK Ladepakke er gældende. Du kan se de til enhver tid gældende priser og vilkår på ok.dk/ladepakke. Der kan forekomme ekstra omkostninger for kunden ved en udvidet installation.

Så lang tid tager det
Hurtigladning (på farten)

Hurtigladning (på farten)

På en offentlig ladestation med hurtigladning (DC) kan du typisk oplade din elbil til 80% på under en time. Ladestationer med hurtigladning er udstyret med et ladekabel, som du bruger til opladning. Her kan du oplade din bil så meget som muligt på kortest mulig tid. Findes ofte på tankstationer og restauranter nær motorvejen.

Eksempel på ladetider med KONA Electric Standard Range (39 kWt) og Long Range (64 kWt):

Effekt Batteri Ladetid fra 10-80%
50 kW 39 kWt ca. 1 time
100 kW 39 kWt ca. 1 time
50 kW 64 kWt ca. 1,5 time
100 kW 64 kWt ca. 1 time
Standard ladning (hjemme og på farten)

Standard ladning (hjemme og på farten)

Med en ladeboks hjemme eller på en offentlig ladestation med standard ladning (AC) kan du typisk oplade din bil på mellem 6 og 12 timer alt efter ladehastighed og bil. Offentlige ladestationer med standard ladning er typisk ikke udstyret med et ladekabel. Du kan købe et type-2 kabel hos din Hyundai-forhandler, som passer til. Findes ofte nær shoppingcentre, restauranter eller på din arbejdsplads.

Eksempel på ladetider med KONA Electric Standard Range (39 kWt) og Long Range (64 kWt):

Effekt Batteri Ladetid fra 10-100%
3,7 kW 39 kWt ca. 11 timer
7,2 kW 39 kWt ca. 6 timer
10,5 kW 39 kWt ca. 5 timer
3,7 kW 64 kWt ca. 17 timer
7,2 kW 64 kWt ca. 9,5 timer
10,5 kW 64 kWt ca. 7 timer

Opladningstiden kan variere alt efter ladestander, batteri- og udendørstemperatur, bilens tilstand m.m.

Ladetid med 7,2 kW forudsætter, at der anvendes en lader, der kan levere 7,2 kW på en fase. 

Ladetid med 10,5 kW forudsætter 10,5 kW 3-faset onboard lader (fås som standard på KONA Electric Limited Edition og Limited Edition+).

Find en ladestation nær dig
Hyundai LIVE Services

Hyundai LIVE Services

Når det er tid til at lade din Hyundai op, hjælper Hyundai LIVE Services med at finde den nærmeste ladestander. Du får 7 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services, når du køber en ny Hyundai elbil eller plug-in hybridbil med navigation (ekstraudstyr).

Data til Hyundai LIVE Services leveres af TomTom.

Clever ladestationer

Clever ladestationer

Hyundai samarbejder med Clever om ladeløsninger. På Clever.dk er det hurtigt og nemt at finde den nærmeste ladestation.

Se kort på Clever.dk

Hvad vil du læse mere om?
Se hvor langt du kan køre i en elektrisk bil

Se hvor langt du kan køre i en elektrisk bil

Tag et kig på teknikken og udstyret i elektriske biler

Tag et kig på teknikken og udstyret i elektriske biler

Hvad siger ejere af elektriske biler?

Hvad siger ejere af elektriske biler?

Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Se Hyundais udvalg af elektriske biler

Ofte stillede spørgsmål
Om opladning

På el- og hybridbiler tilbyder vi hele 8 års garanti på batteripakken. Dog maksimalt 160.000 (for KONA electric) og 200.000 km (for øvrige modeller).

Batteriets levetid kan blive forringet, hvis der ofte bruges lynopladning. For at skåne batteriet anbefales det derfor at holde brugen af lynopladning til et minimum.

De fleste har prøvet at stå med et afladet batteri på en almindelig benzinbil. Det sker ikke i en elektrisk bil, da selvafladning af lithium-ion-polymer batteriet sker i yderst begrænset omfang.

Hyundai bruger et lithium-ion-polymer batteri. Denne type batteri er valgt på grund af dets evne til at rumme mest mulig energi, og dets evne til at bevare sin kapacitet trods, at batteriet ikke aflades helt mellem opladninger.

Kilowatt hour er en måleenhed, der angiver hvor meget energi, der kan gemmes i batteriet. En bil med stor batterikapacitet – mange kWh – har en længere rækkevidde.

Kilowatt er en måleenhed, der angiver kraften af den elektriske strøm. Den hastighed som en ladestation oplader med, angives i kW.

En ladestation er et sted, hvor du kan oplade din elektriske bil. Der findes tre typer af ladestationer: en privat ladestation (ved dit hjem), en offentlig ladestation med almindelig opladning (findes på tankstationer, parkeringspladser osv.) og en offentlig ladestation med lynopladning (findes ofte nær motorvejen).

Opladning derhjemme

Den bedste måde at oplade derhjemme er ved at få installeret en ladeboks. Så kan du altid oplade hurtigt, sikkert og nemt. Hyundai samarbejder med CLEVER, som kan hjælpe med at installere en intelligent ladeboks. I nødstilfælde, hvor du ikke har adgang til en ladeboks, er det også muligt at oplade din bil via et almindeligt strømstik med den medfølgende 230 volt AC-lader – den såkaldte “mormorlader“. Dette må kun gøres i nødstilfælde og max 2 timer, da der er risiko for overophedning af husets elinstallation, fordi det ikke er skabt til den form for belastning, det kræver at oplade en elbil.

 

Opladning på offentlige ladestationer

På offentlige ladestationer med vekselstrøm kan du oplade din bil over længere tid. Det kan fx være på din arbejdsplads. Disse ladestationer er typisk ikke udstyret med et ladekabel, så det skal du selv medbringe. På offentlige ladestationer med jævnstrøm (lynopladning), kan du oplade så meget som muligt på kortest mulig tid. De kan normalt findes på tankstationer, hoteller og restauranter langs motorvejen. Lynopladning er dyrere end normal opladning til gengæld kan du oplade væsentligt hurtigere.

Opladningsproppen låses normalt op, når dørene låses op. Hvis du ikke fjerner stikket inden for 10 sekunder, låser stikket automatisk igen. I så fald skal du ikke trække i stikket, men i stedet skubbe det tilbage, låse dørene op igen og fjerne stikket.

Hvis ladestikket ikke kan løsnes på grund af en funktionsfejl, kan du låse det op ved hjælp af nødudløserkablet. På en Hyundai hvor ladestikket er placeret foran, er låsekablet placeret under motorhjelmen. På en Hyundai med ladestik på bagsiden er låsekablet placeret under bagagerumsmåtten. Du kan læse mere i instruktionshæftet under ”Oplåsning af ladestikket i en nødsituation".

Ja. Der er tusindvis af ladestationer i Europa også uden for Danmarks grænser.

Hvis din bil er udstyret med navigationssystem, kan man med Hyundais LIVE Services se tilgængelige ladestationer i dit nærområde. Du får 7 års gratis abonnement på Hyundais LIVE Services, når du køber en Hyundai elbil eller plug-in hybrid.

Når bilen løber tør for strøm, går den i stå. Før batteriet er helt tomt, får du to advarsler. Den første advarsel er en notifikation og et lydsignal om, at du har begrænset rækkevidde. Den anden advarsel består af to advarselslamper og en reduktion af kraft. Når metertallet når 0, går din bil i stå, og du er nødt til at oplade den, før du kan køre videre. Det er klogt at oplade din elektriske bil hver gang, at det er muligt, så du undgår at løbe tør.