Hyundai IONIQ5 Aircondition Topbanner

Derfor bør du altid køre med aircondition

12. september 2019

En kølig bil med aircondition (AC) er fantastisk om sommeren. Men hvordan er det egentlig AC fungerer? Mange tror, at AC køler bilen ved at blæse kold luft ind. Det er ikke sandt! Hvad der i virkeligheden sker, er, at varmen fjernes fra luften (fuldstændig som et køleskab). Varme er energi, og det er den energi, en AC fjerner. Når energien forsvinder, køles luften. En AC er lige så vigtig om vinteren som om sommeren – lad os forklare hvorfor.

Hold bilen fri for fugt

Kold luft er tør, mens varm luft kan indeholde fugt. Det betyder, at jo koldere luft, desto tørrere er den. En AC holder på den måde bilen fri for fugt og fjerner dug på ruderne. Og det gælder både sommer og vinter. Det øger din sikkerhed og gør bilen mere behagelig at opholde sig i.

Mere sikker kørsel

Men AC øger også sikkerheden på en anden måde. En bil med en behaglig temperatur er rar at køre i, men hvis temperaturen er for høj, er det sværere at koncentrere sig om kørslen. Med en køligere temperatur bliver kørslen både mere komfortabel og sikker. Det er derfor en god idé at benytte din AC hele tiden, så du altid har en tilpas temperatur i kabinen.

Få glæde af din AC længere

Din AC kan ikke bruges for meget. Faktisk har din AC bedst af at blive brugt hele tiden. Teknikken i en AC består af en kompressor og de ledninger og den olie, der benyttes her, bliver slidt mindst, hvis de hele tiden arbejder. Det mindsker risikoen for utætheder i pakninger. Din AC bør derfor altid være tændt.

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler