Smilende kvinde kigger på mand mens de går forbi parkeret Hyundai bil

Kører du også mindre, end du plejer?

11. marts 2021

Det kan faktisk godt være en udfordring for din bil, hvis den holder for meget stille. Vi har samlet en række gode råd, der kan hjælpe dig med at holde den i form. Du kan gøre mange ting selv, men er der noget, der er lidt vanskeligere, står vi naturligvis klar på dit lokale Hyundai-værksted.
Hyundai KONA set forfra
Hyundai mennesker på indkøb

7 gode råd

Hold din bil i god stand, mens den holder stille.

1. Parkér bilen i gear

Hvis din bil holder stille i flere dage med håndbremsen trukket, kan bremserne godt sætte sig fast. Det er derfor en god idé at parkere bilen i gear, hvis den ikke skal bruges i længere tid. Er bremserne helt låste, kan en bremserens være nødvendig.

 

2. Luft ud i bilen

Har du ikke været ude i din bil i længere tid, kan der dannes kondens og fugt i kabinen og i sidste ende mug og skimmel. Det er derfor vigtigt at lufte ud i din bil med mellemrum. Hvis skaden er sket, så prøv at lade den tørre i en lun garage med åbne døre. Hjælper det ikke, hjælper kun en rensning af kabinen.

3. Undgå afladning af batteriet

Hvis du kører meget korte ture – eller hvis bilen holder meget stille – sker det ofte, at den aflader. Det kan derfor være en god idé at køre en længere tur fra tid til anden, så bilens generator kan nå at lade batteriet op. Ellers er der også den mulighed, at du tilkobler en lader, når bilen holder stille.

4. Husk det årlige serviceeftersyn

Kører du ikke så tit i bilen, kan det godt være svært at huske, hvornår den skal have sit årlige serviceeftersyn. Så husk at tjekke efter og få din bil til eftersyn. Så overholder den sin serviceplan, og du bevarer din gode garanti. Som medlem af minHyundai kan du modtage påmindelser om service og karosserikontrol. Er du ikke medlem, så tilmeld dig her.

5. Tjek dit dæktryk

Det kan være en god idé at kontrollere bilens dæktryk, hvis den har stået stille i en periode. Lavt eller forkert dæktryk kan resultere i sikkerhedsmæssige problemer, øget slid og øget brændstofforbrug. Dit værksted kan altid hjælpe dig med at kontrollere dæktrykket.

6. Husk den årlige karosserikontrol

Din bil skal have kontrolleret karosseriet en gang om året. Det er gratis. Her kontrollerer mekanikerne, om der er skader, fejl og mangler i bilens lak og kommer med gode råd til vedligehold. Frem for alt sikrer det årlige tjek dog, at bilens lak og rustgaranti opretholdes.

7. Brug klimaanlægget året rundt

Det er vigtigt, at du bruger dit klimaanlæg eller aircondition hele året. Om sommeren hjælper det med at køle den varme luft ned, og om vinteren trækker det den fugtige luft ud af kabinen. Husk at få serviceret dit anlæg hvert andet år. Det sikrer dig mod effekttab og eventuelle bakterier i systemet.

Derfor er AC-/klimaeftersyn vigtigt

Tillad cookies, for at se denne video

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Flere artikler