Hybrid

Derfor skal du vælge hybridbil - 4 rigtig gode grunde

12. august 2019

Tendensen er klar: Hybridbilernes popularitet stiger og stiger. Flere og flere lande indfører fordelagtige afgifter og støtter på mange måder den stigende miljøbevidsthed, der er hos bilejerne. Og med god grund. For ud over de indlysende miljømæssige fordele, så er der også andre gode grunde til at vælge en hybridbil.

Se bare her:

Mindre CO2-udledning under kørsel

Mindre CO2-udledning under kørsel

Takket være kombinationen af et batteri, en elmotor og en klassisk benzinmotor frigiver hybridbiler mindre mængder udstødningsgas end ”almindelige“ biler gør. Det er ekstremt vigtigt, når vi taler miljøvenlighed!

  • IONIQ Plug-in udleder 90 g CO2 / 100 km
  • IONIQ Hybrid udleder 103 g CO2 / 100 km
  • En benzinbil i tilsvarende størrelse udleder ca. 130 g CO2 / 100 km

Benzinbilen udleder således 40% mere i forhold til hybridbilerne!

 

Bedre kørselsøkonomi

Bedre kørselsøkonomi

En hybridbil kombinerer den klassiske benzinmotor med en batteridrevet elmotor.

Ved at skifte fra den ene type motor til den anden på det rigtige tidspunkt og ved den rigtige hastighed får du reduceret dit samlede brændstofforbrug. Elmotoren “hjælper“ benzinmotoren ved start og accelleration og bliver automatisk ladet op gennem bremseenergien.

En plug-in hybrid kan du (i modsætning til en almindelig hybridbil) selv oplade. Det giver en endnu bedre kørselsøkonomi. Her kan du køre op til 63 kilometer på batteriet alene – og kører du kun kortere ture og lader op efter hver tur, kan du køre helt op til 3000 kilometer, før du igen skal ind forbi tankstationen!

Aerodynamisk design

Aerodynamisk design

Hybridbiler er moderne biler, der er designet efter de nyeste aerodynamiske principper. Det reducerer luftmodstanden og dermed også brændstofforbruget. De 3 bilmodeller i Hyundai’s IONIQ-familie er gode eksempler på, hvordan gennemtænkt design, materialevalg og avanceret hybrid-teknologi skaber en bil, der både er elegant og energieffektiv.

Samme køreglæde som ved traditionelle biler – måske endda højere

Samme køreglæde som ved traditionelle biler – måske endda højere

Da hybridbilerne blev introduceret på det europæiske marked i 2001, var der en vis usikkerhed om de nye teknologier, og om køreglæden ville være på niveau med de kendte, traditionelle biler.

Nu er der imidlertid ingen tvivl. Hybridbiler giver lige så meget køreglæde som andre biler – hvis ikke højere takket være deres koblingsløse udveksling, den rappe og smidige acceleration og den støjfrie motor. Og med den hast som hybridteknologien har udviklet sig de seneste år, er køreglæden og kørekomforten kun blevet bedre og bedre.

Derudover er hybridbiler generelt udstyret med de nyeste sikkerhedsfunktioner og de nyeste bilteknologier. Alt sammen med til at øge køreglæden.

Flere artikler og nyheder

Flere artikler og nyheder

Tag et kig på vores artikelsektion, hvor du finder råd og vejledning og kan læse om alt fra vedligeholdelse og tests til kundehistorier og nyheder.

Til artikelsektion