Børnenes favorit

Børnenes favorit

Det er de små detaljer, der tæller

Når familien er på udkig efter ny bil, er det ikke kun mor og far, der har indflydelse på, hvad der skal med hjem i carporten eller garagen. Mange børn har en klar forestilling om, hvordan en ny bil skal være. Her fortæller to af dem om den perfekte familiebil.

For søskendeparret, Smilla på 12 år og Elliot på 14 år, fra Østerbro i København, hersker der ingen tvivl om, hvad der er den ultimative familiebil. Både design og komfort spiller en stor rolle, men når hverdagen kører i et højt gear, er det særligt bilens forskellige detaljer og features, der gør forskellen på en bil – og en rigtig fed bil. Og én ting er decideret uundværlig: USB-indgangene.

Af sti af sted

Akkurat som tusindvis af andre danske børn har Smilla og Elliot en tætpakket kalender i det daglige med skole, venner og fritidsinteresser flere gange om ugen. Begge børn er meget aktive i hver deres fodboldklub, og netop i forbindelse med turene til og fra fodbold, er det afgørende for børnene at have en bil, der kan gøre hverdagen lidt nemmere, sjovere og mere behagelig:

„På vej hjem fra fodboldtræning plejer jeg at svede helt vildt meget. Så er det rigtig fedt, at der er plads på bagsædet i bilen, til at jeg nemt kan sparke mine fodboldstøvler af, uden at jeg rammer forsædet for mange gange. Det må jeg nemlig ikke. Men det dejligste er, når vi skruer op for klimaanlægget, så blæser der kold vind rundt i bilen. Det er mega dejligt, og jeg elsker samtidig at vrikke med tæerne i mine foldboldsokker“, fortæller Smilla på 12 år.

Afgang på nul komma fem

I en travl hverdag med stor aktivitet og flere praktiske gøremål er det smart med en rummelig familiebil, hvor afgang kan foregå i et hurtigt tempo. Flere og flere familier foretrækker da også de større SUV-modeller som f.eks. KONA og Tucson. Biler med høj indstigning og en rummelig kabine, der gør det nemmere at komme hurtigt på plads, når man hænger i en klokkestreng og skal videre fra A til B:

„Jeg synes også, det er fedt, når man nærmest bare kan smide sig selv ind på bagsædet. Når det ikke er besværligt at sætte sig til rette. Nogle gange skal vi hurtigt afsted hjemmefra, når der er fodboldstævne, og så er det rart at kunne komme hurtigt ind i bilen. Jeg har set de dér lidt større biler, hvor man sidder højere oppe. Sådan én kunne være sej at have. Jeg synes, mange af dem ser ret sprøde ud, og samtidig kan man bedre følge med og se, hvad der sker, når man kører“, siger Elliot på 14 år.

Når vennerne er med hele vejen

Trods cool design og høj komfort er vigtige detaljer for børnene, så er det i højere grad bilens udstyr og smarte features, der tager point hos den yngre del af målgruppen. Og særligt én ting, er børnene 100 % enige om, er uundværlig:

„Jeg kan godt lide, når der er automatiske vinduer ved bagsædet, og man bare kan trykke på en knap, så vinduerne selv ruller ned. Det er så sjovt at få luft lige ind i ansigtet, mens man kører“, siger Smilla, mens Elliot hurtigt tager ordet:

„Ja, men jeg synes også, det er sejt med den dér store skærm lige ved siden af rattet. Når jeg sidder foran, er det rigtig cool selv at kunne styre musikken, fordi min far tit hører sådan noget virkelig gammelt musik. Så sætter jeg bare selv min telefon til og afspiller min musik“.

Smilla griner i det samme anerkendende:
„Det er rigtigt, men det aller-, aller-, allerbedste er, når der er USB-indgang ved bagsædet i den dér midter-ting mellem forsæderne. Fordi så kan man oplade sin telefon på køreturen, mens man bruger den, og så mangler der aldrig batteri. Det er mega nice, når man skal tjekke Instagram og skrive mange beskeder til vennerne undervejs“.

IONIQ Electric

IONIQ Electric

Læs mere om IONIQ Electric på vores produktside, og bliv klogere på, om det er bilen for dig.

Mere om model

Andre læseforslag til dig
IONIQ Electric og familien Hundebøll

IONIQ Electric og familien Hundebøll

Mattias Hundebøll og hustruen, Marie, havde længe talt om at udskifte familiens gamle benzinbil med en ny og moderne elbil. Grøn kørsel var begyndt at fylde mere og mere i parrets bevidsthed, og tanken om at bidrage til mindre slid på miljøet fik omsider Mattias til kigge efter en elbil.

Læs mere
Grøn glæde uden kompromis

Grøn glæde uden kompromis

Da Line og Johnni Sørensen fra Hvidovre købte en Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid, var de godt klar over, at kombinationen af en el- og benzinmotor ville reducere deres udgifter til benzin samt minimere miljøpåvirkningen. Det skulle i den grad vise sig at holde stik.

Læs mere
Hyundai Magazine

Hyundai Magazine

Læs mange flere artikler som denne i vores magasin, Hyundai Magazine. 

Læs mere